Ta ett iskallt grepp om vintern – med våra snö- & halkprodukter!

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-12-06 klockan 16:18. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Mollyplugg


11 resultat(20 varianter)
TOX Skivexpander Acrobat M4/32, 50 styck
10 varianter
TOX Dübel
165,00 kr * / Paket
(3,30 kr * / st)
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
11 av 11 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Mollyplugg"

Köp mollyplugg på HORNBACH.se

Skivexpander eller mollyplugg är en typ av plugg som används för att fästa saker i exempelvis gipsväggar eller andra ihåliga strukturer. Mollypluggen expanderar på baksidan av skivan när den dras åt, vilket ger en säker och fast förankring. För att använda en mollyplugg borras först ett hål i skivan. Sedan förs pluggen in i hålet och när skruven dras åt kommer baksidan av mollypluggen att expandera och klämma fast mot baksidan av skivan. I vårt breda sortiment finner du mollyplugg och skivexpander för många olika material, dimensioner och längder.

Vad är en gipsexpander?

En gipsexpander används specifikt för att fästa föremål på gipsskivor eller andra ihåliga eller sköra material. Eftersom gipsskivor inte alltid kan bära tunga belastningar med vanliga pluggar, erbjuder en gipsexpander en lösning genom att den expanderar bakom skivan, vilket ger en större kontaktyta och därmed ett säkrare fäste.

När använder man en gipsexpander?

En gipsexpander är särskilt användbar för exempelvis de som bor i lägenheter med gipsväggar. Dessa väggar är oftast inte lika bärande som solida tegel- eller betongväggar, vilket kan göra det svårt att hänga upp tyngre föremål på ett säkert sätt. Här är några situationer när du kan behöva använda en gipsexpander i en lägenhet:

  • Hänga upp tunga föremål på väggarna som exempelvis en stor tavla, en spegel eller TV-fästen på en gipsvägg, kan gipsexpander erbjuda den nödvändiga styrkan och stabiliteten.
  • Om du tänker montera ett hyllsystem eller bokhylla som skall bära flera saker kan det vara lämpligt att använda gipsexpanders för att säkerställa att hyllan hålls ordentligt på plats.
  • För tyngre gardiner eller om gardinstängerna är breda och belastningen är fördelad över en större längd, kan gipsexpanders vara nödvändigt för att säkerställa att stången sitter stadigt.
  • Vissa taklampor eller vägglampor kan vara tyngre än vad en enkel skruv kan bära i gipsvägg. I dessa fall kan gipsexpander med krok ge extra stöd.
  • Om du vill montera krokar för att hänga t.ex. väskor, kläder eller annat som kan ha en viss vikt, kan en gipsplugg ge nödvändig styrka.

Olika storlekar på gipsexpander

När man hör "gipsexpander M4", "gipsexpander M6", "gipsexpander M8" och så vidare, refererar "M" till metrisk gängning och siffran efter "M" anger gängans diameter i millimeter. Låt oss bryta ner det:

Gipsexpander M4: Denna expander har en gängdiameter på 4 millimeter
Gipsexpander M5: Denna expander har en gängdiameter på 5 millimeter
Gipsexpander M6: Denna expander har en gängdiameter på 6 millimeter
Gipsexpander M8: Denna expander har en gängdiameter på 8 millimeter

Detta är viktigt eftersom storleken på gipsexpanderen (särskilt gängans diameter) kan påverka hur mycket vikt den kan bära. Generellt sett, ju större diameter, desto mer vikt kan expandern bära, men detta kan variera beroende på expanderns design och material.

När du väljer en skivexpander bör du beakta:

  • Vikten av det föremål du vill hänga upp, för tyngre objekt kan det vara lämpligt att välja en större skivexpander.
  • Skruven du använder ska passa expandern. Till exempel skulle en M4-skruv användas med en M4-gipsexpander.
  • Väggens tjocklek: Vissa expanders är designade för specifika väggtjocklekar. Det är viktigt att välja en som passar din väggs tjocklek.
  • Kom ihåg att alltid följa tillverkarens rekommendationer när det gäller maximal viktbelastning.

Handla mollyplugg på webben

Det finns olika sorts mollyplugg och vilken du ska välja beror på hur ditt projekt ser utPå HORNBACH.se hittar du ett brett sortiment av olika pluggar, allt från gipsplugg, expanderplugg, isoleringsplugg, spikslugg, nitar och mycket mer. Beställ materialet för ditt projekt direkt på webben så skickar vi det till dig, snabbt, enkelt och alltid till ett lågt pris!

Du kanske också är intresserad av

upp