0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2024-02-23 klockan 12:30. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Kakel & klinker


 
 
4 resultat
Fogrenoveringsset WOLFCRAFT
wolfcraft
149,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Kakelskärare WOLFCRAFT TC 710 PM
wolfcraft
(5)
2995,00 kr * / st
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
4 av 4 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populärt sortiment inom kategorin "Kakel & klinker"

Köp kakel & klinker på HORNBACH.se

Går du i tankarna på att införskaffa kakel eller klinker till ditt hem, vilket är ett spännande steg! Dessa material är inte bara estetiskt tilltalande utan också funktionella, men det finns några viktiga aspekter att tänka på innan du gör ditt slutgiltiga val. Först och främst, låt oss klargöra skillnaden mellan kakel och klinker.

Vad är skillnaden mellan kakel och klinker?

Kakel är oftast gjort av en mindre tät lertyp som sedan täcks av en glaserad yta. Kakel används vanligtvis på väggar och i miljöer där det inte utsätts för stor belastning eller hög fuktighet, som till exempel i kök eller badrums väggar.

Klinker är vanligtvis tjockare och tillverkas av en tätare lermassa vilket gör det mer hållbart och vattenresistent. Det är idealiskt för golv och andra områden med tuff förhållanden som utomhusbruk, eftersom det kan motstå frost, värme och är mycket slitstarkt. Dock så betyder det att en klinkerplatta kan du även sätta upp på väggen. Många gånger använder man samma platta på golv och vägg, för att få ett stilrent intryck.

Att välja kakel och klinker

Det finns några saker du bör ta hänsyn till i ditt val av plattor: Användningsområde, vart kommer det att läggas? Om du planerar för ett badrum eller kök behöver du material som kan hantera fukt väl. Klinker är oftast det bästa valet för golv, särskilt i entréer och badrum, medan kakel är utmärkt för väggar. Förutom kakel och klinker så har vi även ett brett utbud av glasbetong och mosaik i alla tänkbara färger och former.

Kakel och klinker kommer i en mängd olika storlekar och designs. Större plattor kan skapa en känsla av rymd i ett mindre utrymme, medan mindre plattor kan vara mer lämpligt för detaljerade mönster. Tänk också på färg och finish, eftersom dessa kan påverka utrymmets ljus och atmosfär. Överväg hur mycket tid du är villig att ägna åt underhållet. Mörkare fogbruk kan vara lättare att hålla ren, medan ljusare toner kan visa smuts och fläckar lättare.

Kvaliteten på materialen kommer att påverka både hållbarheten och priset. Tänk på din budget och vilka egenskaper som är mest viktiga för dig. I HORNBACHs sortiment finner du ett brett utbud av plattor, allt mellan små och stora plattor till dyrare och billiga kakel och klinkerplattor. Om du planerar att lägga plattorna själv, var noga med att undersöka vilka material och verktyg du behöver för detta. Hos oss finner du allt från kakelskärare, till flytspackel och tätskikt för våtrum, allt du behöver för att färdigställa ditt kakel- och klinkerprojekt.

HORNBACH – kakelbutik på webben och fysisk butik

Besök något av våra varuhus och utforska vårt omfattande sortiment av kakel och klinker i Borås, Botkyrka, Göteborg, Helsingborg, Kristianstad, Malmö, Sundbyberg, Stockholm och Trollhättan. Samtliga varuhus erbjuder inte bara högkvalitativa plattor samt de nödvändiga verktygen som du behöver för ditt projekt, utan också möjligheten att se och känna på plattorna innan du bestämmer dig. Hos våra kakel- och klinkeravdelningar har du inte bara möjlighet att uppleva våra kakel- och klinkerplattor, utan även få tips och råd från våra duktiga projektrådgivare.

Precis som i en mindre kakelbutik ger vi dig samma upplevelse och service. Vi kan exempelvis guida dig i hur du lägger klinker, hur du sätter kakel, vilka material du behöver, som exempelvis tätskikt, flytspackel, fogbruk med mera. Men även lyfter fram de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt projekt, exempelvis en kakelskärare, kakelkryss och kakelsnören samt en fogspruta.

En annan fördel med att välja HORNBACH framför en mindre kakelbutik är att du enkelt kan hämta material från andra avdelningar för att matcha din valda platta. Varför åka runt till flera olika butiker för att få en samlad bild av hela rummets inredning, när allt redan finns under samma tak? Bänkskiva, badrumsinredning , duscharmatur och blandare, hos oss finner du allt för att inreda ditt hem.Så vad väntar du på? Besök kakelbutiken i ditt närmaste HORNBACH-varuhus och gör verklighet av ditt drömprojekt.

upp