Behöver du hjälp av proffs till ditt projekt? Boka installation via Hantverkartjänster >

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2024-03-05 klockan 12:15. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Hammock & hängstol


15 resultat
Köp på webbenTillfälligt ej reserverbar
Hängstol i konstrotting
2895,00 kr * / st
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Köp på webbenKan ej reserveras
Hammock HILLERSTORP Dalom vit
Hillerstorp
(2)
4409,00 kr * / st
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Repsats HILLERSTORP 2-pack
Hillerstorp
725,00 kr * / st
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
15 av 15 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Hammock & hängstol"

Populärt sortiment inom kategorin "Hammock & hängstol"

Köp hammock & hängstol på HORNBACH

Vill du maximera din semesterkänsla och koppla av med en bra bok eller sluta ögonen och ta en tupplur, då ska du se till att det är en hammock du ligger i. Det finns få saker som är så rogivande som att ligga lätt gungande, i mjuka hammockdynor och lyssna på fåglarna eller en bra ljudbok. Men det är inte enbart en rofylld plats, det är dessutom en mjuk gunga att sitta och fika. Inte heller att förglömma så är en hammock en spännande och rolig gunga som barnen kan spendera mycket tid och lek i. Skulle du inte ha plats med en hammock på din tomt så kan istället en hängstol ge dig samma sköna känsla. På HORNBACH kan du köpa Hillerstorp hammock, den är svenskproducerad och tillverkad efter vårt nordiska klimat. I vårt breda utbud kan du också köpa hängstol med rep, hängstol med stativ, hammocktak, hammockdynor och hammockskydd. Så vad väntar du på? Ta till vara på sommarens alla stunder och njut i en gungande trähammock eller hänggunga från HORNBACH.

Vad är en hängstol?

Är du ute efter det bästa sommarhänget, då hittar du detta i en hängstol! En hängstol eller hänggunga är en bekväm stol som gungar, likt en hängfåtölj. En hängstol eller hänggunga är en fiffig uppfinning som man kan ha både inne- och utomhus. Många hängstolar kommer med ett stativ, vilket innebär att du inte behöver ha tillgång till en gren att hänga upp hängfåtöljen i. En hängstol inomhus är ett populärt inslag i exempelvis ett barnrum, då det är som en gunga. Du kan välja att hänga upp din hängstol antingen i taket eller på en ställning. Och att ha en egen gunga på sitt rum är nog de flesta barns stora dröm. Så när du inreder detta rum, planera då in en hängstol för barn!

Hängstol & hänggunga på HORNBACH

Hängstol i trädgården

Hängstol kan köpas i många olika material och utseenden. Den enklaste varianten är en hängstol i textil, du kan likna den med en hängmatta fast en modellen mindre. Men populariteten på hängstolar har växt, och nu kan du köpa hängstol i både rotting och trä som liknar en riktig fåtölj. Du kan köpa hängstol med stativ, och har då möjlighet att placera din hängstol vart du vill i trädgården. Men du kan också köpa hängstol utan stativ, och då fäster du din hängstol med en hake i taket eller knyter upp den i ett träd.

Genom att stolen hänger från ett stativ kan du flytta runt den som du vill i rummet, utan att vara beroende av en krok i taket. En hängstol för utomhusbruk kan också ha ett stativ, och är perfekt i de utrymmen där man inte har plats för en hammock eller någon gren att fästa hänggungan i. Det kan vara skönt att förutom en sittgrupp kunna sjunka ner i en hängfåtölj på altanen. Men det finns också hänggungor utan stativ, som kan liknas med en hängmatta, och som kan hängas upp i en gren på ett äppelträd eller i en annan bjälke, exempelvis i pergolan.

Vad är en hammock?

Hammock betyder hängmatta på flera olika språk och är en trädgårdssoffa som man har hängt upp i en ställning, och som i de flesta fall även har ett tak över sig. Sen kan du sitta i soffan och gunga stillsamt och njutningsfullt fram och tillbaka. Trädgården, din altan eller balkong är en förlängning på din bostad, och hammocken är din soffa. Det finns olika storlekar på denna gunga, allt från en liten hammock för balkong, till större varianter som du placerar i din trädgård. Det som skiljer dem åt är antalet personer som dem är avsedda för. Är hammocken avsedd för två personer så riskerar den att kollapsa av tyngden om det istället är en hel familj som trycker sig ner sig i den. Så innan du bestämmer dig för vilken storlek du ska köpa, säkerställ hur många sittplatser du vill att hammocken ska ha och även att den passar på den tilltänkta platsen. Denna möbel behöver nämligen gott om utrymme för att den ska kunna gunga ordentligt.

Hammock

Vilken hammock är bäst?

Vilken hammock som är bäst för dig beror egentligen på hur du kommer att använda den, vart du kommer att ställa den, vilken stil du har på din inredning och hur dina möjligheter ser ut för att förvara din den under vintern.

Kommer den att placeras vid trädgårdsbordet, så att den kan användas som en sittmöbel för att fika i? Eller kommer du snarare vilja halvslumra liggandes i gungan, tillsammans med en bra bok? Är den mer tänkt som en rolig gunga för barnen? Hur många personer ska den rymma, en, två eller tre personer? Vilken stil har du på din trädgård? Det finns hammockar i alla möjliga olika stilar. Allt från rustikt och lantlig stil med en trähammock till mer moderna hammockar i stål. Vilken typ av hammock passar in i just din livsstil och trädgård? Vi nämnde tidigare att en hammock tar stor plats, detta även under vintern.

Kommer du då att montera ner den och förvara den inomhus, eller endast lägga över ett möbelöverdrag? Om du vill att din hammock ska hålla år efter år, men inte har möjlighet att förvara den någonstans under vinterhalvåret bör du tänka igenom ditt beslut noga. Här spelar kvaliteten på hammocken stor roll, om den tål att stå ute året runt. Köper du en Hillerstorp hammock, som är en trähammock, ska du skydda trät, men du behöver inte vara orolig för att den ska rosta. En stålrörsstomme har lättare för att rosta, men är å andra sidan tar den mindre plats att montera ner och förvara inomhus. Oavsett vilket material du bestämmer dig för att köpa hammock i så är det viktigt att du tar in hammockdynorna och hammocktaket över vintern.

Skulle du inse att du inte får plats med en hammock så är en hänggunga eller hängstol ett bra alternativ.

Hammock som man kan ligga i

Det finns flera anledningar till att man köper hammock istället för soffor och bänkar. Den främsta anledningen till detta är för att du förmodligen vill ha något som man kan ligga i bekvämt, samtidigt som den svingar fram och tillbaka. Köper du dessutom tak till hammock så får du en skuggig plats att njuta på i din trädgård. Men för att du ska kunna ligga riktigt skönt i din hammock så behöver den vara utrustad med riktigt mjuka och sköna hammockdynor. Hillerstorp hammocktak och hammockdynor är både väderbeständiga och smutsavvisande. Och skulle du nu inte ha plats för en stor trähammock så är det också skönt att lägga sig i en hängstol!

Förnya med hammockdynor

Med hammockdynor kan du snabbt piffa upp till och med den tråkigaste gungan. På HORNBACH kan du köpa hammockdyna med hög rygg eller låg rygg, i flera olika kulörer och mönster. Det finns olika typer av hammockdynor, de kan antingen vara släta och stilrena eller mönstrade och fluffiga. Hammockdynor kan köpas separat till vardera plats, eller som en hel enhet, med matchande kuddar till. Så vill du ligga riktigt skönt i din hammock, då ska du utrusta den med hammockdynor.

Köp din hammock och hängstol smidigt på webben

På HORNBACH kan du köpa hammock som håller en god kvalité och därmed en lång livslängd. Hammock från Hillerstorp är en trähammock, tillverkad av FSC® märkt kärnfuru från Norrland och kommer garanterat hålla i vårt nordiska klimat. Vi har även ett brett utbud av tak till hammock och hammockdynor i många kulörer och mönster. Så klicka hem din gungande soffa redan idag och missa inte chansen att njuta av sommarens lata dagar.

Är du osäker på vilka trädgårdsmöbler som gör sig finast hemma hos dig? Ta då en titt i vårt stora utbud av utemöbler och inspireras inför ditt köp!

Hantverkartjänster

Tillsammans med Hantverkartjänster hjälper vi dig med monteringen av dina utemöbler.

HORNBACH förstår att din tid är värdefull. Ibland kan det vara så att tiden inte räcker till, orken tryter eller att vissa projekt känns för komplicerade för att ta sig an på egen hand.

Läs mer och boka hjälp av ett proffs på Hantverkartjänster >>

Du kanske också är intresserad av

upp