0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2024-02-23 klockan 04:25. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Hundselar


19 resultat(21 varianter)
Köp på webbenTillfälligt ej reserverbar
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenTillfälligt ej reserverbar
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
19 av 19 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Hundselar"

Köp hundsele på HORNBACH.se

En hundsele är en oumbärlig utrustning för varje hundägare. Det finns olika typer av selar som är utformade för olika ändamål och behov, och de kan göra promenader och andra aktiviteter med din hund både säkrare och mer bekväma. I HORNBACHs breda sortiment av sele till hund finner du olika typer av hundselar och även de för olika användningsområden.

Reflexsele för hundar

En reflexsele är perfekt för de mörka vintermånaderna eller tidiga morgonpromenader. Denna typ av sele har inbyggda reflexer som ökar synligheten och säkerheten för din hund när ni är ute och går.

Dragsele för hundar

Om din hund älskar att dra eller om du tränar för aktiviteter som dragkörning, kan en dragsele vara det rätta valet. Dragsele hjälper din hund att distribuera vikten jämnt och förhindrar skador.

Antidragsele för hundar

För de hundägare som vill förhindra att hunden drar i hundkopplet under promenader, är en antidragsele ett utmärkt alternativ. Denna sele är utformad för att minska kraften bakom hundens drag och göra promenader mer behagliga för både dig och din hund.

Spårsele för hundar

Om du tränar din hund för spårning eller sökarbete, är en spårsele ett måste. Den ger dig bättre kontroll över din hunds rörelser och ger stöd för att hålla hunden i rätt position under träningen.

Valpsele

När du har en ny valp i familjen är en valpsele en idealisk produkt. Dessa selar är vanligtvis mjuka och bekväma för valpens ömtåliga kropp och ger dig möjlighet att träna din valp att gå fint i koppel.

Ergonomisk sele för hundar

För hundar som behöver extra stöd och komfort finns ergonomiska selar. Dessa selar är utformade för att fördela trycket jämnt över hundens kropp och minska risken för skador.

Oavsett vilken typ av hundsele du väljer, är det viktigt att mäta din hund korrekt och se till att selen passar bekvämt. Att använda en sele istället för en traditionell hundhalsband kan minska risken för skador på hundens nacke och ger bättre kontroll under promenader.Så oavsett om du letar efter en reflexsele, en antidragsele eller någon annan typ av hundsele, finns det en mängd olika alternativ tillgängliga för att passa dina och din hunds specifika behov. Kom ihåg att välja en sele som passar din hund bäst och gör varje promenad och aktivitet till en positiv upplevelse för er båda.

Varför sele istället för halsband till hund?

Det finns flera anledningar till varför många hundägare och experter föredrar sele framför halsband när de går ut med sina hundar.

  • En sele sprider trycket över en större del av hundens kropp istället för att koncentrera det runt halsen. Detta kan förhindra skador och gör det generellt mer bekvämt för hunden.
  • Om en hund drar mycket på kopplet kan ett halsband öka risken för kvävning eller skada på hundens strupe.
  • Selen ger ofta ägaren bättre kontroll över hunden, särskilt för större eller starkare raser. Detta kan vara särskilt användbart i situationer där hunden kan bli rädd eller upphetsad.
  • Det är svårare för en hund att slingra sig ur en sele jämfört med ett halsband, vilket minskar risken för att hunden ska rymma.
  • Halsband kan orsaka skador på hals och ryggrad, särskilt om hunden drar hårt. Med en sele minskar risken för dessa skador.
  • Vissa seldesigner kan hjälpa till med träningsändamål, som t.ex. "no-pull" selen som är utformad för att avskräcka hundar från att dra.

Det är dock viktigt att notera att alla hundar är olika, och medan vissa hundar kanske föredrar en sele, kan andra vara mer bekväma med ett hundhalsband. Vad du än väljer, se till att det är rätt storlek och passform för din hund och kontrollera regelbundet efter tecken på slitage eller skada.

Är sele eller halsband bäst?

Om "bäst" definieras som det som är säkrast och mest bekvämt för de flesta hundar, tenderar selen att ha övertaget. Men valet mellan sele och halsband beror ofta på hundens beteende, storlek, ras och specifika behov, såväl som ägarens preferenser och avsikter med promenaden. En sele fördelar trycket över hundens bröstkorg och axlar istället för bara runt halsen. Genom det så minskar risken att skada halsen eller strupen, vilket kan hända med halsband, särskilt om hunden drar. En hundsele ger ofta ägaren mer kontroll över hunden, vilket kan vara särskilt viktigt för större eller mer energiska raser. Det finns också särskilda modeller, som "no-pull"-selen, som kan hjälpa till att avskräcka hundar från att dra. Skulle hunden lida av en skada eller ha nack- eller ryggproblem kan en sele vara en bättre lösning.

Dock så tycker många hundägare att det går snabbare och enklare att sätta på ett halsband än en sele. Om din hund inte drar och går fint bredvid dig kan ett halsband vara tillräckligt. Halsband kan bära hundens ID-taggar och är något som hunden ofta alltid bär. Vissa hundar kan tycka att selen är obekväm eller klumpig, särskilt om de inte är vana vid den.

Handla hundsele på webben

Oavsett om du är på jakt efter en sele till valp, en reflexsele eller en ergonomisk sele till hund så hitta du det på HORNBACH.se. Hos oss finner du det mesta du behöver för att gå ut och rasta din fyrfotade vän, allt från hundkoppel, hundhalsband, munkorg till hund och övriga tillbehör för hundpromenaden.

Du kanske också är intresserad av

upp