Ta ett iskallt grepp om vintern – med våra halkbekämpningsprodukter!

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-12-03 klockan 08:08. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Tips & råd

Så inreder du en gästtoalett – tips & råd

Så inreder du en gästtoalett – tips & råd

Har du slut på idéer hur du inreder din gästtoalett på bästa sätt? Här går vi igenom vad som kan vara bra att tänka på, vad en gästtoalett bör innehålla och inspiration till din nya gästtoalett.

Inredningstips för gästtoaletten

Vad behöver en gästtoalett egentligen vara utrustad med? Det beror i första hand på hur stor ytan är. Om du har en yta som är lite större kan det vara trevligt att utöver handfat och toalettstol även ha en dusch. Om du däremot har ett mindre utrymme bör du hålla dig till det absolut viktigaste, framför allt för att toaletten inte ska kännas trång och rörig.

En gästtoalett bör åtminstone innehålla:

Gästtoalett
Vägghängd toalett

Golvstående eller vägghängd toalett?

Generellt sett så tar en vägghängd toalett mindre plats än en golvstående. I en gästtoalett kan en väggdhängd toalett därför vara att föredra, då det ofta är begränsat med utrymme.

Dessutom är det lättare att städa och hålla rent med en vägghängd toalett då det är lättare att komma åt överallt. Om du bygger in fixturen till den vägghängda toaletten som en halvvägg får du även en liten hylla ovanför toaletten, där du kan ställa exempelvis toalettpapper, en växt eller ett ljus.

Du bör dock tänka på att en vägghängd toalett ofta blir dyrare, installationen är krångligare och måste utföras av en behörig VVS-installatör.

Läs mer om att installera en vägghängd toalett >>

Förvaringsutrymmen i en gästtoalett

Även om ytan är liten bör du göra plats för i alla fall ett litet förvaringsutrymme. Vissa prylar (handdukar, tvål, toalettpapper med mera) bör stå framme och vara väl synliga för den som besöker toaletten, medan vissa prylar är trevligare att gömma undan (rengöringsmedel, reservpapper med mera).

Ett tvättställsskåp är ett väldigt bra alternativ till förvaring för små utrymmen som gästtoaletter. Även om du bara får plats med ett litet tvättställ finns det passande skåp som tar minimalt med plats.

Finns det ändå inte yta för ett tvättställsskåp kan du istället välja ett spegelskåp eller ett vägghängt skåp där du kan förvara prylar som du vill gömma undan.

Gästtoalett

Väggbeklädnad till gästtoaletter

I en gästtoalett kan du välja mer fritt vad du vill ha för väggbeklädnad, förutsatt att du inte ska installera en dusch eller ett badkar. Har du en dusch eller ett badkar ska du välja kakel, våtrumsmatta eller våtrumsväv med våtrumsfärg. Har du ingen dusch eller badkar kan du utöver detta även välja vanlig väggfärg eller tapet.

Det kan dock vara att föredra att ha något vattentåligt just bakom handfatet, såsom kakel, mosaik eller varför inte en transparent skiva?

Läs mer om hur du sätter kakel i ett badrum >>

Gästtoalett

Inspiration gästtoaletter

Behöver du inspiration till hur du ska inreda din gästtoalett? Nedan hittar du inspirerande bilder på olika typer av gästtoaletter i olika stilar – låt dig inspireras!

Inspiration: Gästtoaletter i naturliga och varma färger

namibia wc 02
Gästtoalett
 Gästtoalett
Visa produkter +
Gästtoalett
Gästtoalett

Inspiration: Gästtoaletter i svart, vit och grå ton

Gästtoalett
Vzorová kúpeľňa Chicago
 WC Paris Cam01
Visa produkter +
Gästtoalett
Gästtoalett

Inspiration: Färgglada gästtoaletter

Gästtoalett
Gästtoalett
 Gästtoalett
Visa produkter +
Gästtoalett
Gästtoalett

Du kanske också är intresserad av

upp