Är du igång med ditt projekt men behöver lite hjälp? Boka ett digitalt möte med våra säljare >

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2024-02-28 klockan 14:15. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Tips & råd

Så väljer du rätt sorts pool

Så väljer du rätt sorts pool

Drömmer du om att ha en egen pool i din trädgård? Det är ingen omöjlighet – låt din dröm bli sann! En pool behöver varken vara utrustad med hopptorn, vågmaskin eller vara åtta meter lång. Köp en pool som passar dig och din trädgård. Här går vi igenom några varianter av olika trädgårdspooler som du kan köpa på HORNBACH.

Ovanmarkspool eller markpool?

Är du ute efter en pool som ger svalka för stunden, eller en mer permanent lösning? Vill du kunna njuta av din pool under hela året eller endast under sommarmånaderna? Hur mycket tid är du beredd på att lägga på din bassäng? Att "bli med pool" kan vara ett stort beslut, som påverkar inte minst dig och din tomt, utan även marknadsvärdet på din bostad. Här förklarar vi de grundläggande egenskaperna för de olika poolttyperna, så att du lättare ska veta vilken pool som passar dig och din trädgård bäst.

Fördelar med ovanmarkspooler:

 • En ovanmarkspool är billigare än en markpool.
 • Ovanmarkspooler (särskilt de uppblåsbara Fast Set-poolerna) kan monteras i bara några enkla steg. En stålväggspool kräver lite mer tid och verktyg innan man kan börja bada. Men arbetstiden är betydligt kortare än hos en nergrävd markpool.
 • Du behöver inte gräva en grop i trädgården för att bygga poolen.
 • Vattnet i en pool över marken värms upp snabbare än i en pool som är nedsänkta i marken.
 • Poolens höga kant förhindrar att någon av misstag faller i vattnet. Detta är ett plus särskilt för småbarnsföräldrar.
 • Poolen kan enkelt plockas bort utan att lämna ett djupt hål i trädgården. En stålväggspool kan stå kvar utomhus under vinterhalvåret medans en plastpool bör vinterförvaras frostfritt.

Fördelar med nedsänkta markpooler:

 • Du behöver hjälp av en grävmaskin för att förbereda platsen, men arbetet är värt detta.
 • En markpool passar alla typer av trädgårdar, då den kommer i så många olika former.
 • Det är lättare att reglera temperaturen på poolens vatten och att sedan hålla denna på en jämn nivå.
 • Det är enklare att montera överdrag och skydd på en markpool och att sedan få detta att sitta fast när vinden tar i.
 • På en markpool kan du montera ett poolskydd som håller värmen och möjliggör bad även på vintern.
 • En pool som är nergrävd hindrar inte sikten i din trädgård, du kan fortfarande se vad som finns på andra sidan bassängen.
 • Sist men inte minst så ger en nergrävd pool mer semesterkänsla!

Ovanmarkspool - en snabb och billig lösning

Visst är det häftigt att ha en egen pool i trädgården. Om du inte vill gräva en stor grop i din trädgård för att sänka ner en pool, och samtidigt tycker du att priset är lite högt på en markpool, då är en ovanmarkspool ett bra alternativ. En ovanmarkspool är den billigaste varianten av trädgårdspool, och dessutom kommer du snabbt igång och kan bada i den.

Fast Set pool

Fast Set-pool

 • Främsta anledningen till att så många väljer att köpa en Fast Set-pool är den snabba monteringen.
 • En Fast Set-pool utmärker sig främst med sin stora gummiring upptill, som du fyller med luft. Sedan kommer poolen att stiga uppåt i takt med att du fyller den med vatten, och den hålls stabil genom vattentrycket.
 • Vinylen i en Fast Set-pool är en 3-lagers slitstark och UV-beständig PVC-film. Trots att poolen är mycket slitstark så ska en skyddsduk läggas under poolen för att förhindra att vassa föremål äter sig igenom poolen underifrån.

Köp Fast set-pool i webbshoppen >>

Montera stålväggspool

Stålväggspool

Stålväggspoolen är ett hållbarare alternativ av ovanmarkpool, då den omges av galvaniserad stål. Poolen har en längre livslängd än en Fast Set-pool och kan ses som en investering.

 • En stålväggspool kan man förvara utomhus på vintern, du behöver alltså inte montera ner poolen och förvara den i förrådet, vilket annars skulle ta mycket plats. Tack vare galvaniserad stål och kraftig PVC-plast så håller poolen att stå utomhus året runt. Filteranläggningen måste däremot förvaras inomhus under vintern.
 • Vill du ha en pool som smälter in bättre i miljön, så finns stålväggspoolen både med trä- och stenimitation.

Köp stålväggspool i webbshoppen >>

Markpool – bada året runt

Efter en lång, varm och slitsam arbetsdag så vore ju drömmen att komma hem och kunna slänga sig ner i en lagom tempererad pool, oavsett viken årstid det är. Men detta behöver inte stanna vid en dröm! En markpool har du möjlighet att anpassa i storlek och form, så att den passar tomten. Vill du att den ytterligare ska smälta in i den kringliggande miljön så kan du bygga trall eller lägga marksten runt omkring.

 • En markpool kräver definitivt mer förarbete och kommer att kosta mer. Däremot så ska man se en markpool som en investering, och något som hör till bostaden och trädgården.
 • En markpool blir ett med din trädgård, den kommer att smälta in på ett naturligt sätt då den är "inbyggd" i din trädgård.
 • En markpool passar alla som vill få ut mer av sin trädgård, och du kan även anpassa storlek och form till din tomt. Ska det vara en rund pool, en åttkantig, rektangel, oval eller fri form?
 • Hur stor och djup bör poolen vara? Behöver du ett område för barn som inte är simkunniga och med närhet till trappor? Bygg din pool som du vill ha den.
 • Tack vare att en markpool är utrustad med en kraftigare pumpanläggning så har du möjlighet att ansluta ett värmepump, som håller temperaturen i poolen under hela året. Du kan även ansluta fler tillbehör som poolrobot eller motströmsanläggning.

Markpool

Mer om att sköta pool

upp