0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-09-22 klockan 03:42. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Tips & råd

Så väljer du rätt trädgårdsredskap

Så väljer du rätt trädgårdsredskap

Det finns inga jobbiga trädgårdsarbeten, om du bara har rätt verktyg! Oavsett om du går till din trädgård för att gräva, kratta, plantera, skörda eller till och med bygga så är det viktigt att ha rätt redskap. Ta reda på hur ditt projekt ska göras innan du väljer vilka trädgårdsredskap du ska använda. På denna sida presenterar vi de smartaste redskapen som kommer att underlätta i ditt trädgårdsarbete och göra ditt projekt roligare!

Att tänka på när du väljer trädgårdsredskap

Materialval

Ju hårdare material det är i ditt trädgårdsredskap, desto lättare kommer det bli att arbeta med det. Till exemplet om bladet i en spade är av härdat stål så glider den lättare genom torr och krävande mark. Ett annat exempel är att glasfiber är ungefär tre gånger stabilare än trä.

Arbetsyta

På din spades blad ska det finnas tillräckligt med plats för din fot, så att du har möjlighet att ge full kraft vid grävning.

Material i skarvar

Om du är en flitig användare av ett trädgårdsredskap, se till att det är en stark länk mellan den delen på redskapet som du ska använda i arbetet och själva handtaget.

Hantering

Verktyget ska ligga "rätt i handen". Formen och materialet på handtaget ska passa dig och din hand för att du ska kunna utföra ditt arbete med rätt kraft. Ett ergonomiskt handtag kommer att säkerställa att ditt arbete blir mer korrekt, och material som gummi ger en greppvänligare yta där du inte glider.

Med rätt trädgårdsredskap blir jobbet enklare

Fruktplockare

Fruktplockare

Vare sig det är äpplen eller körsbär! Med en fruktplockare kan du nå all sorts frukter, även om de sitter otillgängligt eller i höga fruktträd. Montera ett teleskopskaft på den smarta fruktplockaren så kommer du ännu högre upp! Verktyget är utrustad med hakar som enkelt plockar frukten och den hamnar sedan i den medföljande tygpåsen, utan att skadas.

Se vårt sortiment av fruktplockare >>

Luckrare

Luckrare

I lucker jord kan rötter leta sig fram, ta upp syre, vatten och näring. En blomkultivator eller luckrare, är en klo med tre tänder som du enkelt kan röra runt i jorden med. Verktyget kan du köpa med antingen långt eller kort skaft. Ett långt skaft erbjuder dig att jobba i stående position vilket ger dig mer styrka i dina rörelser. Med ett kort skaft blir du däremot mer rörlig och det är då lättare att komma åt runt växter.

Se vårt sortiment av luckrare >>

Fogskrapa

Fogkrats

Lägg bort kökskniven, pennan och alla andra produkter som du har använt för att rensa ogräs mellan plattorna i din trädgårdsgång! Nu kan du enkelt ta bort gräs, mossa och andra växter mellan dina trädgårdsplattor med en plattrensare. Du kan välja om du vill komma nära din arbetsyta eller sätta ett skaft på redskapet, och då slippa att sitta på marken och rensa.

Se vårt sortiment av fogkratsar >>

Trädgårdsskötsel

Grensåg

Sågar finns i en uppsjö olika sorter, vad är speciellt med denna? En grensåg är speciellt utformad för att såga i levande trä vid beskärning av träd och buskar. Tänderna på sågbladet är utformat för att enbart såga i materialet när du drar sågen emot dig och kommer inte skada växten.

Se vårt sortiment av trädgårdssågar >>

Trädgårdsredskap

Skräpplockare

Trött på att böja dig ner och plocka upp skräp? Med en griptång i stål eller plast kan du enkelt plocka upp allt skräp du hittar och sedan med ett enkelt knapptryck avlägsna det. Det greppvänliga handtaget ligger bra i handen för både höger- och vänsterhänta. Genom materialvalet så är den viktmässigt lätt och du kommer aldrig vilja släppa den ifrån dig när du väl har börjat!

Se vårt sortiment av skräpplockare >>


Lökjärn

Välj ut en önskad plats i din trädgård där du vill ha dina blommor. Enkelt och bekvämt trycker du ner ditt lökjärn i marken, lyfter bort jorden och sedan planterar dina lökar i hålet. Med jorden kvar i lökjärnet fyller du enkelt igen hålet. Det automatiska verktyget är tillverkat i stål med ett greppvänligt handtag.

Se vårt sortiment av lökjärn >>


Ogräsplockare

Sluta krypa på marken! Ta bort ogräs snabbt, enkelt, miljövänligt och framför allt bekvämt. De djupgående griptänderna i rostfritt stål pressas ihop i marken mot ogräsets rötter och du får med dig hela plantan upp. Ogräset lossas enkelt med ett tryck på handtaget, och du är redo att söka upp nästa planta som du vill få bort.

Se vårt sortiment av ogräsplockare >>

Vårda dina trädgårdsredskap

Sköt om dina trädgårdsredskap så håller dem längre! När kylan och vintern kommer så vill inte dina trädgårdsredskap ligga eller stå ute. Att sköta om sina redskap tar tid, men vi lovar dig att det är värt det. Nästa säsong börjar du med hela, rena och vassa verktyg, en perfekt start!

Handverktyg för trädgården

Spadar och skyfflar

Dessa trädgårdsredskap får ofta göra grovjobbet och vid säsongens slut syns detta också. Rengör då de hårt nedsmutsade ytorna med en borste, stålull gör underverk mot rost! För att förhindra att de blir rostiga under vintern kan du spraya eller smörja in dem med olja eller ett anpassat medel.

Sekatör

Sekatör och sågar

Innan du hänger in dina sekatörer och trädgårdssågar för vintern så bör du plocka isär de lösa delarna och torka av dessa noga. Metallytorna bör smörjas in med lin- eller olivolja och knivar slipas, för att vara vassa och fina inför nästa säsong. Fråga gärna oss på HORNBACH om hur du skruvar isär din sekatör om du är osäker.

Tips:

Var rädd om dina trädgårdsredskap och vårda dem väl, de håller längre och de blir roligare att arbeta med. Se till att ha ett torrt och frostfritt förvaringsutrymme – till exempel ett förråd att förvara dem i.

upp