0 Önskelista 0 Varukorg

Så väljer du rätt sorts gräsklippare

Välja gräsklippare

En gräsklippare köper man inte på nytt varje år. Därför bör man noga tänka igenom vilken modell som passar bäst för ens egna behov innan man beslutar sig för att köpa. Här har vi sammanställt den information och de hjälpmedel som är viktigast inför ditt köpbeslut åt dig.

Lästid: 1 min. Se vårt sortiment av gräsklippare

Varje gräsmatta har sin klippare

När du ska välja gräsklippare spelar flera egenskaper roll. De viktigaste frågorna att hitta svar på innan du slår till är följande:

  • Hur mycket tid vill/kan jag ägna åt att sköta gräsmattan?
  • Hur stor är min gräsmatta?
  • Hur mycket pengar vill jag lägga ut?

Har du rett ut de frågorna? Då är det betydligt lättare att välja rätt maskin. Men utbudet är ändå gigantiskt och varierat, därför har vi här sammanfattat det du behöver veta om de olika gräsklipparna.

Bensingräsklippare

Vilken gräsklippare passar min trädgård?

När du har valt vilken driftstyp din gräsklippare ska ha kan du även fundera på gräsklipparens klippbredd. En enkel formel: ju större klippbredd en gräsklippare har, desto kortare blir klipptiden. Bredare gräsklippare har vanligen också mer utrustning och är exempelvis självgående eller har stora uppsamlingsbehållare och starkare motorer. Fördelen med en robotgräsklippare är att även om klippbredden är mindre än övriga gräsklippare så löser den jobbet helt själv och du behöver egentligen inte tänka på klipptiden!

Yta på gräsmattan Elgräsklippare Batteridriven gräsklippare Robotgräsklippare Bensingräsklippare Trädgårdstraktor/Åkgräsklippare
<50m² - - -
50-150m² - -
150-500m² - -
500-1000m² -
1000-1400m² - -
>1400m² - - -
  Köp elgräsklippare i webbshoppen >> Köp batteridrivna gräsklippare i webbshoppen >> Köp robotgräsklippare i webbshoppen >> Köp bensingräsklippare i webbshoppen >> Köp trädgårdstraktorer och åkgräsklippare i webbshoppen >>
Se HORNBACHs stora sortiment av gräsklippare Köp gräsklippare i webbshoppen
upp

HORNBACH använder cookies. När du fortsätter surfa på vår sida godkänner du användandet av cookies. Mer information

x