0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-09-22 klockan 02:53. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Tips & råd

Så väljer du rätt sorts gräsklippare

Så väljer du rätt sorts gräsklippare

En gräsklippare köper man inte på nytt varje år. Därför bör man noga tänka igenom vilken modell som passar bäst för ens egna behov innan man beslutar sig för att köpa. Här har vi sammanställt den information och de hjälpmedel som är viktigast inför ditt köpbeslut åt dig.

Varje gräsmatta har sin klippare

När du ska välja gräsklippare spelar flera egenskaper roll. De viktigaste frågorna att hitta svar på innan du slår till är följande:

  • Hur mycket tid vill/kan jag ägna åt att sköta gräsmattan?
  • Hur stor är min gräsmatta?
  • Hur mycket pengar vill jag lägga ut?

Har du rett ut de frågorna? Då är det betydligt lättare att välja rätt maskin. Men utbudet är ändå gigantiskt och varierat, därför har vi här sammanfattat det du behöver veta om de olika gräsklipparna.

Bensingräsklippare

Vilken gräsklippare passar min trädgård?

När du har valt vilken driftstyp din gräsklippare ska ha kan du även fundera på gräsklipparens klippbredd. En enkel formel: ju större klippbredd en gräsklippare har, desto kortare blir klipptiden. Bredare gräsklippare har vanligen också mer utrustning och är exempelvis självgående eller har stora uppsamlingsbehållare och starkare motorer. Fördelen med en robotgräsklippare är att även om klippbredden är mindre än övriga gräsklippare så löser den jobbet helt själv och du behöver egentligen inte tänka på klipptiden!

Yta på gräsmattan Elgräsklippare Batteridriven gräsklippare Robotgräsklippare Bensingräsklippare Trädgårdstraktor/Åkgräsklippare
<50m² - - -
50-150m² - -
150-500m² - -
500-1000m² -
1000-1400m² - -
>1400m² - - -
Köp elgräsklippare i webbshoppen >> Köp batteridrivna gräsklippare i webbshoppen >> Köp robotgräsklippare i webbshoppen >> Köp bensingräsklippare i webbshoppen >> Köp trädgårdstraktorer och åkgräsklippare i webbshoppen >>
upp