0 Önskelista 0 Varukorg
Hornbach Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2022-08-20 klockan 08:08. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Fördelar med en batteridriven gräsklippare

 • En sladdlös frihet
  Nu kan du slippa att snubbla över trasslet av förlängningskablar, med en batteridriven klippare är du inte beroende av strömförsörjning.
 • Låg vikt
  Vikten på en batteridriven gräsklippare är mycket låg, de flesta på marknaden där materialet är plast ligger runt 15 kg. Samtidigt går den enkelt att fälla ihop och är lätt att förvara eller transportera. De flesta maskiner är därför utrustade med bärhandtag.
 • Låg ljudvolym
  En batteridriven klippare är tystare och saknar helt motorljud. Du kommer fortfarande höra ett susande ljus från maskinen men slipper att bära stora hörselskydd.
 • Miljövänligt
  Slipp att gå efter din gräsklippare i bensinångor, ingen bensin, ingen olja och inga avgaser!
 • Säkert
  Klipparen är utrustad med dubbel startknapp, det vill säga att du behöver hålla inne två knappar eller spakar för att den ska starta. Så risken att den skulle starta av misstag är minimal.
 • Enkel att hantera
  En batteridriven gräsklippare passar för alla typer av gräs och klipphöjden kan du manuellt ställa in för att det ska passa din trädgård. Tack vare sin lätta vikt så är den enkel att manövrera även på kuperade gräsmattor.

Batteridriven gräsklippare
Batteri gräsklippare

Gräsklipparens batteri

Strömförsörjningen hos laddningsbara gräsklippare kommer ofta från ett nickel-cadmium-batteri, vilka laddar ur sig själva efter en tid. Detta är dock inte så farligt, så länge batterierna inte lagras helt tomma under en längre tid. Efter säsongen och före avställning, bör du ladda batterierna helt. Under vintersäsongen är det tillräckligt att sedan ladda om dem efter 2-3 månader.

En annan kraftkälla är litiumjonbatterier. Dessa är i princip standard idag, på grund av sin höga energitäthet och snabba laddningskapacitet. Andra batterityper kan vara billigare, men präglas av högre vikt, längre laddtider och kortare arbetstid.

Klipphöjd gräsklippare

Klipphöjd, klippbreddd och klippyta

 • Klipphöjden på en batteridriven gräsklippare regleras med hjälp av en spak. Antingen har varje hjul en egen spak eller så är det en gemensam, som ställer in höjden för samtliga hjul. Det senare alternativet är givetvis att rekomendera då det går snabbast och din gräsklippare kommer garanterat få samma höjd på samtliga hjul.
 • Hur vill du sedan att gräset ska tas om hand? Du kan välja en klippare som är utrustad med en gräsuppsamlare, som du enkelt kan tömma när denna är full. Många maskiner är utrustade med en multiclipfunktion. Då kommer gräset bli finfördelat av gräsklipparens kniv innan det faller ner och blir gödsel för din gräsmatta.
 • Tänk på att det går åt mer energi från batteriet på din gräsklippare om gräset är längre än vanligt. Detta betyder att den totala tiden innan batteriet behöver laddas på nytt kommer att kortas. Det bästa för en batteridriven gräsklippare är alltså om du klipper din gräsmatta regelbundet och håller samma längd på gräset.

Observera:

En batteridriven gräsklippare är så gott som underhållsfri, förutom slipning av gräsklipparens knivar. Under den kalla årstiden ska du inte lämna din batteridrivna gräsklippare utomhus. Den ideala förvaringsplatsen är dammfri och väderskyddad, till exempel i ett trädgårdsförråd.

Är en batteridriven gräsklippare rätt val?

En batteridriven gräsklippare lämpar sig om din gräsmatta är mellan 50 och 400m² och inte kräver en klippbredd på över 40cm. Är din gräsmatta större än så bör du istället välja en bensingräsklippare, åkgräsklippare eller trädgårdstraktor, beroende på behovet.

Mer om gräsklippare

upp
HORNBACH