Ta ett iskallt grepp om vintern – med våra halkbekämpningsprodukter!

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-11-29 klockan 23:32. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Centraldammsugare


2 resultat
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
2 av 2 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Centraldammsugare"

Köp centraldammsugare på HORNBACH.se

Centraldammsugare – vad är det?

En centraldammsugare ser nog inte ut som den typiska dammsugaren som du är van att se. Själva centraldammsugaren är mycket kraftfull och står placerad på ett ställe, kopplad till ett dolt rörsystem i huset. I de flesta fall så står centraldammsugaren placerad nere i källaren eller i en garderob. Rörsystemet som är inbyggt i väggarna går sedan ut i olika rum i bostaden, där du vill kunna ansluta din dammsugarslang. När det är dags att dammsuga hemmet så tar du enbart fram din dammsugarslang, med ett munstycke och kopplar in i väggen. Du behöver alltså inte släpa runt på den tunga dammsugaren. Hur lång slangen behöver vara till din centraldammsugare beror på hur stor bostaden är och hur många anslutningar du har i väggen, men i regel är denna mellan 8-12 meter.

Med en centraldammsugare kommer det många fördelar. Dels så fångar den upp mindre dammpartiklar än vad en vanlig dammsugare gör inomhus, det blir både renare och du får en bättre boendemiljö. En annan stor fördel är att en centraldammsugare låter betydligt mindre. Detta beror på att själva maskinen är placerad i källaren eller något annat utrymme, och dras inte 1 meter bakom dig. Men med en centraldammsugare kommer det även några nackdelar. Den kräver en större installation i ditt hem, ett rörsystem i väggarna. Och dammsugarslangen kan på grund av sin längd kännas svår att hantera och förvara.

upp