0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-09-22 klockan 03:28. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Hydroponisk odling


12 resultat
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Tips & råd
Hydroponisk odling – tips & råd

Hydroponisk odling – tips & råd

Här går vi igenom hur hydroponisk odling fungerar och hur du kommer igång med din egna hydroponiska odling – steg för steg.

Hydroponisk näring NELSON GARDEN 750ml
Nelson Garden
99,00 kr * / st
(132,00 kr * / l)
Webbköp f.n. ej möjligtReservera & hämta
Hydroponisk näring NELSON GARDEN 750ml V2
Nelson Garden
99,90 kr * / st
(133,20 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Hydroponisk näring NELSON GARDEN 250ml
Nelson Garden
69,00 kr * / st
(276,00 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Tips & råd
Odlingstips

Odlingstips

Att odla egna grönsaker, örter och blommor kräver varken stora ytor eller hårt arbete. På HORNBACH hittar du tips & idéer på hur du odlar med små medel, både det som är en fröjd för ögat och ätbart. Vi ger dig inspiratio ...mer

Köp på webbenReservera & hämta
Hydroponisk näring NELSON GARDEN 250ml V2
Nelson Garden
69,00 kr * / st
(276,00 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
12 av 12 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Hydroponisk odling"

Populärt sortiment inom kategorin "Hydroponisk odling"

Köp allt för hydroponisk odling på HORNBACH.se

När vi tänker på att odla växter så förknippar man oftast detta med att så eller plantera dem i jord, men när du odlar hydroponiskt så odlar du istället i vatten. Fördelen med att odla utan jord är främst att din odling växer snabbare, du kan odla på en mindre yta och framför allt, du slipper ta in jord inomhus som smutsar ner. Så att odla hydroponiskt är både enkelt och kräver ett litet utrymme för att komma igång – så vad väntar du på? Starta upp din hydroponiska odling redan idag, för att snart kunna njuta av färska örter och sallad. På HORNBACH finner du att du behöver för att komma igång med din hydro odling, allt från odlingspluggar, pluggkorgar, hydroponisk näring, växtbelysning och odlingslådor för att odla hydroponiskt.

Vad är hydroponisk odling?

Som vi nämnde tidigare så är den största skillnaden mellan en vanlig odling och en hydroponisk odling att du odlar i vatten och inte i jord. I de flesta fall så har man en begränsad yta för sin hydroponiska odling, därför är det vanligast att man väljer att odla olika örter och bladgrönsaker. Men det går utmärkt att även plantera blommor, tomater eller chili på detta sätt. Hydroponisk odling används många gånger som ett komplement till en vanlig odling i jord, i exempelvis pallkragar utomhus. Fördelen med hydroponi och att odla inomhus är att du förlänger odlingssäsongen och kan njuta av nyskördade grönsaker en längre tid.

Hydroponisk odling

Hur fungerar hydroponisk odling?

Det är viktigt att du har rätt tillbehör för att odla utan jord. Odlingen sker i vanligt vatten, där du tillsätter en speciell hydroponisk näring. Detta för att fröerna ska få kraft till sig och bli starka och i slutändan ge en riklig skörd. Det finns en speciell odlingslåda för hydroponisk odling, där du kan odla flera plantor åt gången. Sedan har du odlingspluggar, det är redan 'preppade' pluggar av bland annat torv och frön som du sedan placerar i pluggkorgar.

Pluggkorgarna ser sedan till att odlingspluggarna når vattnet, så att fröna får näring och börjar att växa. Skulle du vilja tillverka egna odlingspluggar så går det givetvis bra att använda vilka frön du vill för en hydro odling.

Kom igång med din hydroponiska odling

  • Du börjar med att placera din odlingslåda för hydroponisk odling i ett fönster eller på någon annan ljus plats. Skulle det inte finnas tillräckligt med ljus i din bostad så kan du tillsätta växtbelysning.
  • Du fyller sedan på med vatten i odlingslådan, upp till sträcket.
  • Sedan är det dags att fylla på med näring i vattnet. Utan en hydroponisk näring skulle fröna inte kunna växa sig starka och ge en riklig skörd. Följ instruktionerna på förpackningen för rätt mängd.
  • Sedan är det dags att sätta ner odlingspluggarna i de små pluggkorgarna.
  • För sedan ner pluggkorgarna i locket på odlingslådan.

När du sedan är igång med din hydroponiska odling så tar det cirka tre till fyra veckor för fröna att gro och bilda ett grönt täcke i pluggkorgarna. Vill du veta mer om hydroponisk odling så kan du läsa mer i vår guide ' Odla hydroponiskt '.

Handla allt för hydroponisk odling inomhus på webben

Har du en begränsad yta för att odla på hemma, vill du kunna lägga färsk sallad på tallriken eller vill du visa barnen hur det går till att odla, då ska du starta en hydroponisk odling! I vårt breda sortiment finner du allt du behöver för att skapa ett eget hydroponiskt odlingssystem, odlingslåda, odlingspluggar, pluggkorgar, växtbelysning, frön och hydroponisk näring. Beställ det du behöver för att komma igång med din odling utan jord idag, så skickar vi dina produkter direkt till dig – snabbt, smidigt och alltid till ett lågt pris!

upp