0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-09-22 klockan 04:02. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Braskaminer


8 resultat
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
8 av 8 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Braskaminer"

Köp braskamin på HORNBACH!

Det finns inte mycket som slår känslan av att krypa ihop framför en varm och mysig braskamin när det är kallt och rått ute. En braskamin eller vedspis passar alltså utmärkt för att höja mysfaktorn hemma, men kan också fungera utmärkt som ytterligare en värmekälla i ditt hem! En braskamin är därmed en mycket bra investering eftersom braskaminen kan hjälpa dig att hålla nere dina värmekostnader, samtidigt som den skapar en trivsam atmosfär i ditt hem! Hos HORNBACH finner du ett brett utbud av billig braskamin, vedspis och vedkamin, både på webben och i våra varuhus.

Olika typer av braskaminer

Innan du köper en braskamin behöver du fundera över dina behov och hur du kommer använda din vedspis. Kommer du att använda den som ett komplement till övrig uppvärmning eller vill du istället ha en mindre vedkamin som höjer trivseln och mysfaktorn i hemmet?

Det finns många olika sorter av braskamin och vedspis att välja bland, både vad gäller funktion, storlek och utseende. En braskamin, vedspis eller vedkamin i gjutjärn eller plåt har fördelen att de värms upp snabbt, men som till följd svalnar de också snabbare. Om du är ute efter motsatt effekt – att hålla värmen under en längre period, som dock tar längre tid att värma upp, ska du istället investera i en braskamin i täljsten. Hos HORNBACH finner du ett brett utbud av braskaminer som passar hemmets alla rum! Höga som låga, fyrkantiga som runda – allt finner du hos HORNBACH och vad du i slutändan väljer beror helt på dina behov, smak och inredningsstil.

Vad behöver du tänka på innan köp av braskamin?

Att elda med ved förutsätter naturligtvis en fungerande skorsten. Du måste med hjälp av en sotare kontrollera att skorstenen är tät, har rätt drag och därmed uppfyller kraven. Det är också viktigt att tänka på placering av braskaminen. Ska vedspisen ha rökutgång till skorstenen via baksidan eller toppen? Rekommendationen är att om möjligt placera braskaminen på bottenplan. Golvet måste klara av vedspisens vikt och brännbart material måste vara på ett säkert avstånd från braskaminen – minst 30cm från kaminen och 10cm på vardera sida.

Om braskaminen ska användas som ett komplement till övrig uppvärmning kan du utgå från att en braskamin värmer upp ungefär 10kvm per kW, exempelvis kan en vedspis på 7 kW alltså värma upp en yta på ca 70kvm.

Köp braskamin på webben!

Hos HORNBACH finner du ett brett utbud av billiga braskaminer, vedspis och vedkaminer tack vare vår lågprisgaranti. Köp din braskamin i vår webbshop eller reservera din nya vedspis direkt på nätet och hämta den sedan i ditt HORNBACH-varuhus! Vi garanterar: braskaminer och vedkaminer finns alltid till lågt pris hos oss!

Glöm inte heller av att köpa med dig ved hem och tändmaterial från Favorit, så att du enkelt kan få igång din nya braskamin.

Du kanske också är intresserad av

upp