0 Önskelista 0 Varukorg
Hornbach Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2022-12-09 klockan 00:01. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Spjäll & sotluckor


2 resultat
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
2 av 2 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Köp spjäll och sotluckor på HORNBACH.se!

När du planerar din nya eldstad eller öppna spis så behöver du ha både spjäll och sotlucka i åtanke. Ett spjäll är nämligen ett nödvändigt tillbehör på din kamin, detta eftersom du med hjälp av spjället reglerar luften som kommer in och ut ur eldstaden. En sotlucka är nödvändigt om det finns svårigheter att rengöra skorstenskanalen som din eldstad är kopplad till. Hos HORNBACH finner du ett brett utbud av spjäll, sotlucka, renslucka och ventilationsgaller – både i våra varuhus och på webben!

Vad behöver du tänka på med ett spjäll?

Ett spjäll är en nödvändighet för att kunna justera lufttillförseln i din kamin och få till en fin brasa. Men hur ska det användas på bästa sätt? Här går vi igenom några tips:

  • Börja med att noggrant läsa på hur luften ska regleras på just din kamin.
  • Det är viktigt att det kommer in tillräckligt med luft i huset så att eldstaden får tillräckligt med luft till förbränningen. Har du till exempel en köksfläkt igång minskar draget i skorstenen.
  • Öppna samtliga spjäll innan du tänder din eldstad så att draget i spisen kommer igång och ställ gärna luckan på glänt i några minuter tills elden tagit sig ordentligt.
  • När det har börjat brinna ordentligt i eldstaden ska spjället återställas till sitt utgångsläge. Ha dock inte för bråttom med att stänga spjället helt, då dör flammorna ut.

Varför behöver du en sotlucka?

Din sotare kan ställa krav på en sotlucka om det finns svårigheter att rengöra skorstenskanalen som din eldstad är kopplad till. Det är viktigt att rökkanalen i hela sin sträckning ska kunna sotas och att det finns någonstans att ta ut sot och aska som lossnar. Kontakta din sotare om du är osäker på om det är en nödvändighet hos dig och vilken storlek som krävs.

Handla spjäll och sotluckor hos HORNBACH - dina fördelar

Vi garanterar: alltid lågt pris på spjäll och sotluckor hos HORNBACH, tack vare vår lågprisgaranti! Beställ ditt spjäll bekvämt på webben i HORNBACHs webbshop så levereras det snabbt och enkelt direkt hem till dig. Eller reservera din sotlucka direkt på webben och hämta det sen i ditt HORNBACH-varuhus!

upp