0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-09-21 klockan 14:28. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Tips & råd

Inredningstips för sovrummet

Inredningstips för sovrummet

Gör ditt sovrum hemtrevligt med belysning, mörkläggning, möbler och färg på väggarna. Här får du inspiration och tips på hur du kan göra ditt sovrum praktiskt och mysigt på samma gång.

Sovrumsinspiration

Har du svårt att bestämma dig för färg och inredning till ditt sovrum? Vi förstår dig. Valmöjligheterna är många, oavsett vad du vill ha för stil i sovrummet. Här hittar du inspiration för fantastiska färgkoncept, och olika sätt att inreda just ditt drömsovrum.

Inredningstips för ett ljust sovrum

Ett ljust sovrum känns stort och luftigt. Bryt av från de ljusa väggarna med färgglada inredningsdetaljer för att väcka liv och rörelse i sovrummet. Satsa på olika ljusa kulörer i din inredning, för att skapa ett inbjudande och harmoniskt sovrum.

Inredningstips för ett mörkt sovrum

Om du väljer mörka kulörer i sovrummet finns det en risk att ditt sovrum upplevs som mindre, men det kan i många fall vägas upp av den ökade mysfaktorn! Skapa en ombonad känsla genom att kombinera olika former på din inredning. Våga mixa och matcha olika möntser och färgkombinationer för att skapa en trevlig atmosfär.

Belysning i sovrummet

Belysningen i sovrummet är avgörande för att sovrummet ska bli mysigt och kännas inbjudande. Med den perfekta belysningen kan du förvandla ditt sovrum, och skapa en helt ny känsla i rummet. Nedan hittar du inspirerande bilder på olika sätt att inreda sovrummet med sovrumsbelysning.

Inreda sovrum
Inreda sovrum
Inredning sovrum
Inreda sovrum
Inreda sovrum
inreda sovrum
inreda sovrum
inreda sovrum

Trendtips – indirekt belysning i sovrummet

Höj mysfaktorn med indirekt belysning i ditt sovrum. Oavsett om ljuset kommer från under sängen, i en nisch eller bakom en hylla. Dolda ljuskällor skapar ett behagligt ljus i sovrummet, för en trivsam atmosfär.

Särskilt stora föremål, som exempelvis sängen, kan dra nytta av indirekt belysning. Det indirekta ljuset kan få dessa större möbler att upplevas som mindre otympliga, vilket kan bidra till att sovrummet känns större och luftigare.

Att använda LED-lister är ett bra alternativ då de snabbt och enkelt kan fästas på de flesta ytor.

Få mer inspiration till hur du på bästa sätt ljussätter ditt sovrum – Inspiration: sovrumsbelysning >>

inredning sovrum

Möbleringstips för sovrummet

Möblerna du väljer som sovrumsinredning är viktiga för tonaliteten och känslan du vill skapa i rummet. Dina möbler spelar en stor roll, särskilt i små sovrum. I mindre sovrum är förvaringsmöjligheterna oftast begränsade. Därför är det viktigt att du inreder smart. Nedan hittar du tips på hur du med hjälp av möblering kan få sovrummet att upplevas större.

inreda sovrum

En spegel i sovrummet får rummet att kännas större och luftigare.

inred sovrum

En säng som står på ben kan få sovrummet att upplevas luftigare. En fördel i små sovrum.

inreda sovrum

Har du högt i tak är en loftsäng bra för att utnyttja utrymmet till fullo.

inreda sovrum

Vägghyllor ger dig lagringsutrymme i sovrummet, utan att ta upp golvyta.

Tips:

En pelarfläkt tar inte så mycket plats och kan vara skönt att ha i sovrummet under de varma månaderna.

Mörklägga sovrummet

För en del personer påverkas sömnen om det är för ljust i sovrummet. Föredrar du att ha ditt sovrum mörkt när du ska sova? Men hur mörklägger du sovrummet när gatlampan lyser rakt in? Nedan kan du ta del av olika tips på hur du kan mörklägga ditt sovrum.

inreda sovrum

Mörklägg ditt sovrum med rullgariner och persienner

Både rullgardiner och persienner är bra alternativ mot ljus och sommarvärme. Persienner lämpar sig väl om du vill mörklägga ditt sovrum, utan att utesluta ljusinsläpp helt. Persienner är också ett bra val om du endast vill tona ner ljuset i ditt sovrum.

Vill du istället förhindra ljusinsläpp helt och hållet? Då är rullgardiner ett bra val. Det finns mörkläggningsrullgardiner som är att föredra om du vill sova utan att vara orolig över att ljuset utifrån ska hitta in i sovrummet. Du kan även välja att kombinera persienner och rullgardiner.

inred sovrum

Mörklägg ditt sovrum med gardiner

Gardiner förvandlar dina kala fönster och kan förändra utseendet i hela sovrummet. Du kan välja gardinlängder som går ner till fönsterbrädan, eller om du vill åt en lyxig hotellkänsla kan du välja gardinlängder som går hela vägen ner till golvet.

Kombinera dina gardiner med stilrena gardinstänger eller gardinskenor. Ett alternativ är att montera två gardinskenor bredvid varandra, för att kunna ha två olika typer av gardiner – en tunnare och en tjockare. På dagen kan du dra för de tunna gardinlängderna för att släppa in dagsljus, samtidigt som du skyddar ditt sovrum från insyn. Sedan på kvällen kan du dra för de tjockare gardinerna för att mörka ner sovrummet.

Elfas förvaringstips för sovrummet

Ett sovrum med goda förvaringsmöjligheter tillåter dig att känna lugn i rummet. Med skräddasydda garderober får du optimal möjlighet för förvaring, samtidigt som du fortfarande kan utnyttja resterade delar av ditt sovrum. Här hittar du smarta förvaringstips från Elfa.

inreda sovrum

Skjutdörrar

Med skjutdörrar kan du på ett stilrent och prydligt sätt förvara dina kläder. Antingen kan du sätta upp skjutdörrar som en avdelare i sovrummet, för att skapa en walk-in-closet-känsla. Eller så kan du välja en garderob med inbyggda skjutdörrar. Skjutdörrar från Elfa beställs måttanpassade, så du kan vara säker på att du får det bästa för just ditt sovrum.

Läs mer om hur du beställer måttanpassade skjutdörrar från Elfa >>

inred sovrum

Mellanstation

Skapa en mellanstation där du kan både lufta och förvara kläder, istället för att bygga ett klädtorn på stolen i sovrummet. Mellanstationen kan bestå av krokar som hängs på insidan av garderobsdörren eller på väggen. Du kan även välja en klädställning som mellanstation, den fungerar nämligen även som en modern inredningsdetalj där du kan hänga upp stilfulla klädesplagg som annars göms och glöms bort i garderoben.

inreda sovrum

Justerbara avdelare

Med justerbara avdelare håller du lättare ordning i din garderob. Kläderna hamnar inte lika lätt "huller om buller" i backarna, och det blir lättare att hitta det du letar efter i garderoben.

inreda sovrum

Förvara på höjden

Ta tillvara på alla utrymmen genom att förvara på höjden. Förvara sådant som inte används så ofta på de översta hyllorna i garderoben. Ett tips är att använda vacuumpåsar för att få plats med extra mycket på dessa hyllor.

Du kanske också är intresserad av

upp