0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
2023-05-29 06:00 - 20:00  
2023-06-06 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-05-29 klockan 14:13. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Rådgivning

Smart värmekontroll och behagligt inomhusklimat

Lästid: 25 min.
Smart värmekontroll och behagligt inomhusklimat

Det är ofta en bra idé att se över sina löpande kostnader. De smarta systemen för värmestyrning gör det lättare. Dessutom kan du styra dina rum individuellt, när och varifrån som helst endast med en smartphone. Det är bara du själv som sätter gränserna! Håll en behaglig temperatur i ditt smarta hem med din intelligenta värmestyrning.

Fördelar för din bostad med en termostat på varje element

 • Tack vare Smart Home-teknologin kan varje rum styras individuellt och energisnålt
 • Med en central värmestyrning stiger din personliga boendekomfort avsevärt
 • Om ett fönster står öppet sänks temperaturen automatiskt
 • Termostater för element kan bytas ut snabbt och enkelt
 • Många system erbjuder åtkomst till dina enheter via mobil, surfplatta eller dator, oavsett vart i världen du befinner dig.
 • Helautomatiska system tar hand om hela värmestyrningen åt dig. För många elementmodeller finns det styrenheter som ansluts direkt till centralvärmen. På så sätt styrs värmen centralt.
 • Termostater för element är även perfekta för hyreslägenheter, eftersom de inte behöver få åtkomst till centralvärmen.

Smart värmestyrning från tado°

Helautomatiska värmestyrningssystem för ännu mer komfort. De ansluts direkt till värmeanläggningen. Det gör att ännu fler faktorer kan beaktas vid den individuella styrningen och du kan få en maximal energibesparing.

tado° erbjuder ett sådant helautomatiskt system för smart värmestyrning. Med denna moderna lösning kan du när och varifrån som helst bekvämt med appen styra hela din värmeanläggning i huset. Du kan spara en hel del energi och sänka dina värmekostnader med upp till 31 %.

Smart termostat

Upptäck de många möjligheterna hos tado°

 • Individuella värmelösningar för hushåll med egen värmeanläggning och hushåll som endast har element
 • tado° möjliggör direkt styrning via centralstyrningen. På så sätt kan temperaturen anpassas individuellt i varje rum
 • Temperaturen sänks automatiskt så snart den sista personen lämnar bostaden. Systemet registrerar också när personerna kommer tillbaka
 • tado° tar till och med hänsyn till väderprognoser och uppnår på så sätt en ännu bättre energieffektivitet
 • Systemet lär sig de individuella förbrukningsegenskaperna i byggnaden och anpassar uppvärmningen efter det
 • Med termostaten från tado° kan du byta ut en existerande väggtermostat
 • Om du vill styra ett enskilt element, eftersom du exempelvis bor i hyresbostad, kan du med termostater för element från tado° också dra fördelar av systemet

Möjligheterna hos tado

Så fungerar det

 • Anslut din Internet Bridge till din router
 • Den smarta termostaten eller dem smarta termostaterna för element förbinds trådlöst med Bridgen och internet
 • Ladda ner den kostnadsfria appen från tado° för Android eller Apple iOS till din smartphone. Baserat på var personen befinner sig, styrs värmen automatiskt
 • Värmen kan bekvämt styras när och varifrån som helst med tado°-appen
 • Med tado°-appen kan du styra olika rum eller värmekretsar separat från varandra
 • Kontinuerliga kostnadsfria uppdateringar för appar och firmware med nya egenskaper överförs automatiskt via internet
 • Om din internetförbindelse någon gång skulle sluta fungera eller batteriet är tomt, kan du alltid justera värmen från termostaten

Datasäkerhet

Kommunikationen mellan enheterna i hemmet, den certifierade högsäkerhetsservern och de mobila enheterna håller samma standard som internetbanker.

Med energispargarantin sparar du garanterat

Tado° är övertygade om sina produkter, du också? För att övertyga dig om energisparpotentialen hos den smarta värmestyrningen har tado° infört en energispargaranti för sina Starter Kits.

På det sättet har du möjlighet att testa systemet i ett år, utan att ta några risker. Om du inte är nöjd eller om du inte kunde spara tillräckligt med energi, går det utmärkt att lämna tillbaka enheterna. Men du behöver ha produkterna i drift i minst sex månader för att överhuvudtaget kunna få en uppfattning om dem. Om du inte är nöjd har du sedan ytterligare sex månader på dig att skicka tillbaka dem till tado°. Efter returneringen får du tillbaka pengarna du betalade.

Förutsättningar för garantin

 • Gäller för tado° Starter Kits
 • Kopia på originalkvittot (tado° eller partnerföretaget)
 • Köpdatumet får inte vara äldre än 12 månader
 • Returnering av fullständiga och intakta produkter
 • Ytterligare dokument avseende energiförbrukning (fakturor o.s.v.) behövs inte
Proceduren sker direkt via tado° kundtjänst.

Du kan välja...

Välj mellan olika Starter Kits och tillbehörsprodukter för att hitta en passande lösning för din individuella värmeanläggning.

Thermostat Starter Kit för lägenheter med rumstermostater

I Starter Kit ingår en Internet Bridge, en smart termostat, USB-kabel, kontakt, Ethernet-kabel, fästskruvar, plugg, klisterpads, klistermärken för att markera kablar liksom tre AAA-batterier.

Med den smarta termostaten från tado° kan du med den kostnadsfria appen styra värmen när och varifrån som helst, via smartphone eller surfplatta. Naturligtvis finns det reglage för manuell ändring av temperaturen. Starter Kit fungerar med 95 % av alla värmesystem och kan utökas med fler smarta rumstermostater och termostater för element. Med hjälp av installationsassistenten online är det lätt att installera den själv.

Genom den automatiska närvaro-/frånvaroavkänningen och integrerade väderprognoser går det att spara upp till 31 % i värmekostnader.

Thermostat Starter Kit för hushåll med egen värmeanläggning

I Starter Kit ingår det en Internet Bridge, en smart termostat, tado° Extension Kit, USB-kabel, kontakt, Ethernet-kabel, fästskruvar, plugg, klisterpads, klistermärken för att markera kablar liksom 3 AAA-batterier.

Med den smarta termostaten kan dina värmekostnader tack vare den automatiska närvaro-/frånvaroavkänningen och integrerade väderprognoser reduceras med upp till 31 %.

Extension Kit kan beställas till och behövs för väderstyrd värme utan rumstermostat eller för kabeldragna termostater. Du behöver bara ansluta den till värmepannan. Kommunikationen med den smarta termostaten sker sedan trådlöst.

Du har full kontroll över din värmestyrning som sker bekvämt med den kostnadsfria smartphone-appen.

Smarta termostater

Smarta termostater rekommenderas som komplettering till de smarta Thermostat Starter Kits. Med dem kan fler värmezoner styras separat och individuellt. De är bland annat meningsfulla för golvvärme.

Den smarta termostaten förbinder sig via Internet Bridge som ingår i Starter Kit med internet och appen. Med appen har du alltid full kontroll över temperaturen och andra inställningar i de enskilda zonerna. Smarta termostater används för att ersätta andra rumstermostater och kunna styra flera zoner. De fungerar inte separat, utan endast som en tilläggsprodukt till Starter Kit.

Smarta termostater för element

Med de smarta termostaterna för element kan ytterligare värmezoner styras individuellt. De är det perfekta tillägget till den smarta Thermostat Starter Kit för element. Lägg till ett valfritt antal termostater för element till ditt system.

Termostaterna för element kommunicerar trådlöst med Internet Bridge och de andra enheterna.

tado° värmestyrning möter Apple HomeKit

Tala om för ditt värmeaggregat hur varmt du vill ha det. Hur? Med Siri, så klart. För den smarta värmestyrningen från tado° är kompatibel med Apple HomeKit. Dessutom kan du använda Siri för att ställa in temperaturen i särskilda rum. Allt med hjälp av din röst.

Apple Homekit

Smart värmekontroll från Honeywell

Smart Home systemen från Honeywell

Med Smart Home-systemen från Honeywell kan du i fortsättningen styra din värme individuellt och energisnålt. På så sätt får du en exakt uppvärmning och nedkylning i de rum som du valt ut, från huset eller med appen från den plats där du för närvarande befinner dig. De enskilda smarta komponenterna kan enkelt anslutas till din existerande värmeanläggning.

evohome eller Lyric – vilket värmesystem får det lov att vara

Styr temperaturen i dina rum med hjälp av den smarta evohome elementregulatorn som kan monteras fast på valfritt element. Eller skaffa dig den smarta Lyric rumstermostaten. Den passar speciellt bra för hus och lägenheter med en egen värmeanläggning.

Båda systemen kan när och varifrån som helst styras med den tillhörande appen för iOS och Android. Med den värmer du enbart när och så hur mycket du vill. Det höjer komforten och sänker samtidigt värmekostnaderna. Ta reda på mer om de båda systemen evohome och Lyric från Honeywell.

Individuellt inställbara elementregulatorer med evohome-systemet

Evohome Central styrenhet
evohome centrala styrenhet är hjärtat i detta innovativa system. Med den får alla dina rum den perfekta temperaturen. Användargränssnittet är översiktligt utformat och därmed lätt att använda. Med den intelligenta trådlösa lösningen behövs inga störande kablar och inga renoveringsarbeten krävs när du installerar evohome i ditt hem. Tack vare den modulära uppbygganden av evohome kan du när som helst utöka systemet efter dina behov.

Evohome elementregulator
Montera elektroniska elementregulatorer till de element som du vill styra bekvämt från hela huset. Regulatorerna passar till alla vanliga värmeventiler. Styrningen sker enkelt via den centrala styrenheten eller med appen i din smartphone. Självklart kan du genom att för hand vrida på inställningsratten, när som helst anpassa den inställda temperaturen efter dina individuella behov.

Evohome Gateway
Vill du att värmestyrningen ska vara ännu bekvämare? evohome kan till och med reglera temperaturen från surfplattan eller din smartphone – oavsett om det sker direkt i bostaden, när du är på språng eller från arbetsplatsen.
Allt du behöver är en gateway och evohome-appen för iOS och Android.

evohome Start-paket

evohome passar både för värmeelement och golvvärme eller en kombination av båda slag.

Komponenterna från evohome finns tillgängliga separat och i set. För att komma igång med evohome rekommenderar vi ett passande Start-paket.

Få en perfekt och behaglig temperatur med Lyric rumstermostater

Lyric rumstermostater kan tack vare det breda spektrumet värmegeneratorer, integreras i nästan alla värmesystem. De är särskilt lämpliga för hus och lägenheter med egen värmeanläggning, som standardvärmepannor, centraluppvärmningar, värmegeneratorer, kombipannor, värmepumpar och golvvärme.

Anpassa uppvärmningen efter dina personliga behov. Detta är möjligt med de förinställda och skräddarsydda scheman. Tack vare Lyric-appen för Android och iOS kan du styra värmen bekvämt per smartphone eller surfplatta, oberoende av plats och tidpunkt.

På samma sätt kan du anpassa systemet efter dina dagliga rutiner. Din Lyric-app informeras då via Geofencing om var du befinner dig och kan på så sätt se till att temperaturen är perfekt när du kommer hem. Det är inte bara bekvämt, utan hjälper dig samtidigt att spara energi.

Dessutom

Lyric rumstermostater kan utan problem även styras med Amazons Alexa, Apple HomeKit och Apples språkassistent Siri.

Smart värmestyrning och inomhusklimat från netatmo

Med termostaten från netatmo sjunker energibehovet tack vare den intelligenta värmeregleringen. Systemet kan när och varifrån som helst bekvämt styras med en smartphone. Med denna termostat kan du antingen ersätta en existerande termostat eller bygga upp ett helt nytt värmesystem. Sätt upp den direkt på väggen eller installera den trådlöst. Låter smart – det är det också!

Termostaten från netatmo

Vad behöver du för den perfekta värmeregleringen?

Det beror på grundförutsättningarna i ditt hem. Har du en varmvattenberedare med central termostat eller utan central termostat?

Har du en varmvattenberedare med central termostat?

Börja då med att skaffa dig en smart termostat från netatmo. Med den kan du styra din värmepanna eller värmepump. Termostaten kan antingen ersätta din gamla termostat eller så installerar du den som en ny termostat.

Fler smarta termostater för element gör det möjligt för dig att styra uppvärmningen i alla rum individuellt. Om du vill kan du även installera dessa. Hur? Skruva loss den gamla termostatventilen och sätt på den nya smarta. Du behöver inte oroa dig för att vatten ska rinna ut under installationen.

De smarta termostaterna för element visar rumstemperaturen i realtid, är optimerade för att spara energi och har ett batteri som håller i ca 2 år.

smart termostat från netatmo

Fördelar med termostaten från netatmo

 • Individuell värmeplan: För att värmen endast ska vara på när det finns behov använder termostaten en värmeplan som är baserad på dina vanor. När stiger du upp? När går du till arbetet? När är du hemma igen? När går du och lägger dig? Dessa svar bearbetas och rumstemperaturen anpassas på motsvarande sätt.
 • Besparningspotential: Dra fördel av en i genomsnitt 37 % lägre energiförbrukning (erfarenhetsvärde från netatmos kunder).
 • Full flexibilitet: Styr bekvämt värmen från din smartphone eller surfplatta, oberoende av tid och plats. Ladda ner den kostnadsfria appen från netatmo i Apple App Store eller i Google Play Store .
 • Enkel installation: Med kabel eller trådlöst i några få steg.
 • Omfattande kompatibilitet: Kompatibel med gas-, olje- eller vedpannor och värmepumpar.
 • Auto-Adapt-funktion: tar hänsyn till isoleringen och utomhustemperaturen när värmen slås på.
 • Auto-Care-funktion: informerar om sjunkande batterieffekt och eventuella problem i värmesystemet.
 • Månadsvis energisparrapport: En precis och detaljerad förbrukningsrapport hjälper till att övervaka energiförbrukningen.
 • Elegant design: Den transparenta kvadratiska formen av plexiglas ger löfte om tidlös design. Alternativt kan du förse termostaten med fem olika färger.

Termostaten från netatmo

Obs!

De smarta termostaterna för element är fortfarande på väg till oss. Vi informerar dig så snart artiklarna finns i HORNBACHs webbshop och i HORNBACHs varuhus.

Har du en varmvattenberedare utan central termostat?

Då är allt du behöver är Thermostat Starter-paket för element. Det består av två netatmo termostater för element, ett netatmo relä och andra tillbehör.

Systemet kan utökas med ytterligare termostater för element till fler rum. Enligt den tidigare beskrivningen kan dessa skruvas fast istället för de gamla termostatventilerna. De visar rumstemperaturen i realtid, är optimerade för att spara energi och har ett batteri som håller i ca 2 år.

Startpaketet Termostat för element

Fördelar med Thermostat Start-paket för element från netatmo

 • Individuell värmeplan: Baserat på dina dagliga rutiner sammanställs en värmeplan som uppvärmningen baseras på, vid den tidpunkt och den plats där det behövs. Planera dina värmefaser effektivt.
 • Besparningspotential: Dra fördel av en i genomsnitt 37 % lägre energiförbrukning (erfarenhetsvärde från netatmos kunder).
 • Full flexibilitet: Styr bekvämt dina termostater för element från din smartphone eller surfplatta, oberoende av tid och plats. Ladda ner den kostnadsfria appen från netatmo i Apple App Store eller i Google Play Store .
 • Enkel installation: Skruva loss de gamla termostatventilerna och byt ut mot de nya från netatmo. Enkelt utan verktyg eller fackkunskaper.
 • Omfattande kompatibilitet: Kompatibel med 90 % av alla varmvattenelement.
 • Elegant design: Om du vill ge dina termostater ett individuellt utseende kan du byta färg på dem med de medföljande klistermärkena.

Termostat från netatmo

Ytterligare termostater för element

Man kan inte ha nog med rum. Om du vill styra temperaturen individuellt i de olika rummen behöver du lika många termostater som du har element.

Då kan du skapa individuella värmeplaner för varje rum och spara ännu mer energi, för du värmer bara i det rummet du önskar och vid den tidpunkt du väljer.

Uppmärksamma följande: Fungerar endast med en termostat från netatmo eller Thermostat Starter-paket för element. För varje Starter-paket kan upp till 20 termostater för element användas.

netatmo termostater

Observera!

Thermostat Start-paket för element är liksom de smarta termostaterna för element fortfarande på väg till oss. Vi informerar så snart artiklarna finns i HORNBACHs webbshop och i HORNBACHs varuhus.

netatmo värmestyrning möter Apple HomeKit

“Siri, jag fryser. Ställ in temperaturen på 20°" – ungefär så skulle det kunna låta när du röststyr din uppvärmning med den smarta värmestyrningen från netatmo med Apple HomeKit.

Termostaten från netatmo och termostaterna för element från netatmo är nämligen kompatibla med Apple HomeKit. Dessutom kan du använda Siri för att ställa in temperaturen i särskilda rum. Allt med hjälp av din röst.

Apple Homekit

Optimalt inomhusklimat för din bostad

Dålig luft hemma – så behöver det inte vara. Släpp in en frisk fläkt i ditt liv och din bostad.
Den innovativa väderstationen talar om när det är dags att vädra din bostad. Du gör inte bara något bra för ditt humör, utan även din hälsa en tjänst.

Inomhusmodulen i väderstationen mäter följande i din bostad:

 • Temperaturen
 • Luftfuktigheten
 • CO₂-halten
 • Ljudnivån
 • Lufttrycket

Den talar även om för dig när det är dags att vädra för att förbättra luftkvaliteten.

Innovativa väderstationen

Observera!

Den smarta väderstationen från netatmo är fortfarande på väg till oss. Vi informerar så snart artiklarna finns i HORNBACHs webbshop och i HORNBACHs varuhus.

Smart värmekontroll från Bosch

Spara hellre till nästa semester – det är möjligt med den smarta värmestyrningen från Bosch. Med den intelligenta värmestyrningen går det inte bara att sänka energikostnaderna, utan den ser även till att du får ett gott inomhusklimat i din bostad. Smart Home-systemet från Bosch kan även utökas med fler intelligenta lösningar för din bostad, din säkerhet eller ditt individuella belysningskoncept. Du gör det för din egen skull.

SMART HOME från Bosch

Spara energi hemma – så går det till!

Den intelligenta värmestyrningen från Bosch är:

 • Effektiv: Onödig värmeförbrukning tillhör det förflutna. Din bostad värms enbart upp så mycket som optimaltillståndet kräver
 • Automatiserad: Du behöver inte längre reglera varje rum separat, det sker numera helautomatiskt och skapar ett behagligt klimat i varje rum
 • Flexibel: För systemet spelar det ingen roll om du bor i ett loft, ett äldre hus med charm eller någon annanstans, det passar varje bostad och kan utökas enligt ett modulsystem
 • Intuitiv: Lätt att installera och kan styras när och varifrån som helst
 • Framtidssäker: Automatiska programvaruuppdateringar ser till att systemet alltid motsvarar den senaste tekniken
 • Tillförlitlig: Dina data för styrningen är säkra hos Bosch. Privata data sparas lokalt i kontrollenheten i ditt hem
 • Pålitlig: Beprövad kvalitet från Bosch

Bosch Smart Home App – enkel och gratis

Det nätanslutna hemmet - appen som gör det möjligt:

 • Gör att du enkelt kan styra dina Bosch Smart Home-enheter från vilken plats som helst med en fingertryckning
 • Skickar dina kommandon till Bosch Smart Home Controller
 • Fungerar som en central display och kontroll för ditt Bosch Smart Home-system
 • Stöder dig när du skapar och hanterar rum och apparater
 • Gör det möjligt att göra ett exakt tidsschema för alla rum
 • Har en scenariehanterare som låter dig styra dina smarta enheter automatiskt.

Använd med Smartphones från Android 4.1 eller iOS 8. Ladda ner kostnadsfritt på Google Play Store eller i Apple App Store .

Bosch Smart Home App

Bosch Controller – basen för ditt smarta värmestyrningssystem

Bosch Smart Home Controller är modern till din smarta hemlösning. Den håller samman familjen, ger trygghet och bekvämligheter.

Översikt över funktionerna

 • Kontrollern kopplar samman alla dina Smart Home-produkter med den intuitiva Bosch Smart Home-appen.
 • Kommandon som du ger via Bosch Smart Home-app skickas från kontrollern till dina Smart Home-enheter och utförs omedelbart.
 • Kontrollern hålls alltid uppdaterad med automatiska programuppdateringar.
 • Dina uppgifter är helt säkra på grund av att de lagras lokalt.
 • Enkel installation i bara några steg.

Observera!

För att kunna använda kontrollern behöver du Bosch-appen, en internetanslutning och en vanlig trådlös router med en fri LAN-port.

Bosch-termostat för element - för exakt rumstemperaturkontroll

Med den smarta termostaten för elementen från Bosch kan rumstemperaturen i varje rum ställas in individuellt.

Översikt över funktionerna

 • Specifik temperaturreglering för enskilda rum, på så kort tid som möjligt.
 • Scheman för behaglig temperatur vid en viss tidpunkt.
 • Styrning direkt via termostaten på elementet eller trådlöst med Bosch-appen.
 • Håller temperaturen konstant tack vare integrerad sensor.
 • Möjligt med flera tidsstyrda inställningar per dag.
 • Om ett fönster är öppet regleras temperaturen automatiskt för att spara energi.
 • Skyddat kommunikationssätt gör kommunikationen säker.
 • Om temperaturen sjunker under 4 °C aktiveras ett automatiskt frostskyddsprogram.

Observera!

För att kunna använda termostaten för element behöver du Bosch Controller, en internetanslutning och en vanlig trådlös router med en ledig LAN-port.

Bosch dörr- och fönsterkontakt – slösa inte på energi

Vädring måste vara tillåtet – för hälsans skull! Med dörr- och fönsterkontakten från Bosch förhindrar du att för mycket varm luft försvinner ut.

Översikt över funktionerna

 • Öppna fönster och dörrar identifieras och Bosch-appen informerar dig om det.
 • Direkt koppling till termostaten för elementet.
 • Vid behov ser dörr- och fönsterkontakten till att värmeeffekten regleras ner till ett fördefinierat värde.
 • Enkel montering direkt vid fönstret eller dörren.
 • Diskret design.
 • Löpande aktualisering genom automatiska uppdateringar.

Förresten: Dörr- och fönsterkontakten informerar dig inte bara om öppna fönster och dörrar när du är hemma, utan dessutom om främmande människor öppnar dem!

Observera!

För att kunna använda dörr- och fönsterkontakten behöver du Bosch Controller, en internetanslutning och en vanlig trådlös router med en ledig LAN-port.

Det finns fler smarta lösningar från Bosch

Det är inte bara en smart värmestyrning som gör att du kan spara energi och förbättrar komforten. Ibland är det små saker som gör skillnad. I detta fall en smart mellankontakt.

Vad kan den? Den gör elapparaterna i ditt hushåll smartare!

 • Sätt på eller stäng av dina elapparater direkt från mellankontakten, eller bekvämt var som helst med appen.
 • Användardata i fokus: Mellankontakten mäter den aktuella energiförbrukningen för elapparaterna.
 • Möjlighet att helt stoppa strömtillförseln via mellankontakten – slut på strömförbrukning i standby.
 • Redo att användas så snart den satts i.
 • Kompakt konstruktion, tilltalande design.
 • Fungerar även med elapparater med högt wattal.

Observera!

För att kunna använda mellankontakten behöver du en Bosch Controller, en internetanslutning och en vanlig trådlös router med en ledig LAN-port.

Full kompatibilitet – Bosch Smart Home möter Philips Hue

Det uppstår helt nya möjligheter tack vare samarbetet mellan Bosch Smart Home och Philips Hue. Tillsammans arbetar dessa företag på nya belysningssystem och att kombinerar värmestyrning och belysning.

Fördelar med Philips Hue i Bosch Smart Home-systemet

 • Anpassa belysningen individuellt efter din sinnesstämning vid varje tidpunkt och i varje rum
 • Kombinera din belysning och elementstyrning i ett scenario
 • Smidig och enkel integrering i Bosch Smart Home-systemet
 • Reglera din belysning eller värme bekvämt per app när du är på språng
 • Kan utökas modulärt – framtiden blir ännu smartare!

Bosch Smart Home möter Philips Hue

Smart värmekontroll från Danfoss

Vi stänger av elapparaterna när vi inte längre använder dem. Vi stänger av vattenkranen för att inte slösa på vatten. Varför inte göra samma sak med värmen? Danfoss Link gör det möjligt! Under den tid som värmen inte behövs reglerar det intelligenta systemet automatiskt ner det – om du exempelvis inte är hemma eller sover. Du kan spara upp till 30 % energi. Det är bara du själv som sätter gränser.

Värmesystem från Danfoss

Översikt över fördelarna med Danfoss Link

 • Rumsövergripande värmereglering från en central plats
 • Enkel installation
 • Bekväm styrning från din smartphone
 • Du sparar upp till 30 % i värmekostnader
 • Mer kontroll och komfort vid uppvärmningen
 • Den personliga värmeplan följer din dagsrytm

Nya teknologier underlättar vardagen avsevärt. Den smarta värmestyrningen från Danfoss Link gör vardagen lite enklare.

Danfoss Link Start Kit

Med Danfoss Link Start Kit kan du sätta igång direkt, för detta set innehåller allt du behöver för intelligent värmestyrning: en central styrenhet och tre Connect-termostathuvuden.

Via den centrala styrenheten Danfoss Link™ CC styrs och regleras hela installationen. Det enda du behöver göra är att med pekskärmen i färg ange den temperatur som önskas i varje rum och vid vilken tidpunkt, så sammanställer programmet ett individuellt veckoschema för värmen åt dig. Vid behov går det snabbt och lätt att ändra på värdena. På så sätt kan du anpassa dig efter familjens rutiner och samtidigt njuta av perfekt komfort.

Den centrala styrenheten har dessutom en praktisk frånvarofunktion. Ange mellan vilka tider du är frånvarande och spara ännu mer energi och framför allt pengar med Danfoss när du är bortrest.

De tre Connect-termostaterna kan monteras på valfritt element som du vill styra individuellt. Tack vare den trådlösa teknologin står termostaterna hela tiden i förbindelse med den centrala styrenheten.

Danfoss Link Connect-termostathuvud

Ett Start-Kit från Danfoss kan utökas med valfritt antal termostater. Ju fler element du förser med termostathuvuden i ditt hem, desto mer energi kan du spara.

De elektroniska termostaterna för element krävs för att kunna använda Danfoss-Link-systemet. De levereras med adaptrar för alla vanliga termostatventiler och går snabbt och lätt att installera: Skruva bara loss den gamla ventilen och montera dit den nya.

Mer fakta om Danfoss Link Connect-termostathuvud

 • Batteridriven
 • Enkel manövrering med endast tre knappar
 • Trådlös kommunikation mellan den centrala styrenheten och termostatventilerna
 • Veckoscheman med inställbara temperatursänkningsfaser
 • Automatikfunktion "Öppet fönster"

Danfoss Link WiFi Repeater

Med signalförstärkaren för Danfoss Link-systemet kan du utan problem utöka den trådlösa räckvidden mellan den centrala styrenheten och de enskilda installationerna. Det behövs om de inte finns någon trådlös förbindelse mellan den centrala styrenheten och installationerna. Det är oftast så om exempelvis värmetermostaten har installerats med för stort avstånd till den centrala styrenheten eller den trådlösa överföringen störs av metallföremål eller tjocka väggar.

Förbindelsekontrollen säger snabbt till om du behöver Danfoss Link WiFi Repeater. Om det skulle vara så behöver du bara installera signalförstärkaren och sedan genomföra förbindelsekontrollen på nytt. Sedan kan du börja använda din moderna värmestyrning.

Den centrala styrenheten förlänger räckvidden med upp till tre signalförstärkare till den aktuella rumstermostaten. Det är heller inga problem att skapa en parallellkoppling mellan flera signalförstärkare och den centrala styrenheten.

Danfoss Link-rumstemperatursensor

Den integrerade temperatursensorn i Danfoss Link-rumstermostaten mäter rumstemperaturen elektroniskt. Därför vet du alltid när rumstemperaturen är för hög eller låg och kan ställa in värmen till önskad temperatur direkt från rumstermostaten.

Mer om Danfoss Link-rumssensor.

 • Batteridriven
 • Batterierna håller i upp till 5 år
 • Vit LED-belysning i displayen
 • Endast i förbindelse med den centrala styrenheten

Observera

Med det fullständigt integrerade systemet Danfoss Link kan du effektivt och bekvämt även reglera golvvärmen med trådlös teknologi.

Danfoss Link-app

Tack vare fjärråtkomsten med den kostnadsfria Danfoss Link-appen kan du bekvämt när och varifrån som helst reglera värmen i huset. Appen finns både för iOS och Android.

2 enkla steg till den nya Danfoss Link-appen

 • Steg 1: Ladda ner appen från Google Play eller från App Store direkt till din smartphone.
 • Steg 2: Förbind appen med Danfoss Link CC genom att helt enkelt följa stegen i appen.

Danfoss App

När du är klar är det bara att börja om med ett nytt projekt

upp