0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-09-27 klockan 14:47. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Rådgivning

TrädgårdsExpo: Under ytan - för stora och små-ta bort

TrädgårdsExpo: Under ytan - för stora och små-ta bort

På vår TrädgårdsExpo-utställning under december månad kommer vi tillsammans med stora och små göra en djupdykning under ytan och upptäcka en ny värld. Vi visar dig hur du installerar ett akvarium och skapar en undervattensvärld samt en välmående miljö för både fiskar och växter.

Under ytan: upptäck en ny värld!

I HORNBACHs TrädgårdsExpo under december månad visar vi dig hur du på rätt sätt tar hand om ett akvarium. Både stora och små ögon förundras och häpnas av det vackra undervattensvärld som man kan bygga upp i ett akvarium. Blanda färgglada fiskar, växter, stenar och rötter med häftiga dekorationer och du kan bygga upp ditt drömakvarium!

TrädgårdsExpo-utställningen "Under ytan - för stora och små" pågår mellan 28/11 - 30/12 på trädgårdsavdelningen.

Vi visar dig att med endast ca 30 minuters skötselbehov varannan vecka är ett akvarium ett bra första husdjursprojekt för barn och den perfekta julklappen nu när julen närmar sig. Barn kan själva utföra alla nödvändiga skötseluppgifter under föräldrarnas uppsikt och lär sig på ett lekfullt sätt att varsamt interagera med de fascinerande undervattensvarelserna.

Se till att ha bra filtrering och god ventilation i ditt akvarium. Byt ut delar av vattnet varannan vecka och rengör samtidigt bottenmaterialet regelbundet. Kom ihåg att undvika stora variationer i vattentemperaturen, då detta påverkar hur fiskarna mår. Att ha levande växter i akvariet är inte bara vackert utan bidrar också till en hälsosam miljö för dina fiskar. En grön och frodig undervattensträdgård resulterar också ofta i bra vattenvärden och mindre skötsel. Om ditt akvarium innehåller mycket växter så bör du fylla på med koldioxidtillskott, för att dessa ska må bra och hålla sig fina.

Tänk på att inte ha för många fiskar och vattenväxter i ditt akvarium och skaffa fiskarter som trivs tillsammans. Det kan skilja sig mellan olika arter på vilken vattentemperatur i akvariet de mår bäst i och vilken mat de ska ha. Till exempel:

Gyppy - en fredlig fisk som tillför färg i akvariet.

Platy – en färggrann, fredlig och tålig fisk.

Pansarmal – en trivsam bottenlevande stimfisk som trivs bra ihop med andra lugna och fredliga fiskar.

Akvariumfiskar

Regelbunden akvarieskötsel, vad menas med det? Går du i tankarna på att köpa ett akvarium så har du många frågor som du vill ha svar på. Alla din frågor samt en massa tips, råd och inspiration kommer du få på vår TrädgårdsExpo denna gång!

Hur mycket tid tar det att sköta ett akvarium? Det krävs i genomsnitt omkring en halvtimme varje till varannan vecka.

Hur ofta ska man byta ut en del av vattnet? Optimalt är att byta ut en del av vattnet varje till var tredje vecka.

Hur mycket vatten ska man byta ut varje gång? Byt mellan 25 % och 50 % – beroende på hur smutsigt vattnet är.

Hur ofta ska fiskarna ha mat? En gång per dag.

Hur ska jag kunna utfodra fiskarna när jag är på semester? Vi rekommenderar att du använder en foderautomat. Den fungerar bra som semestervikarie eller helt enkelt som arbetsbesparande hjälpmedel.

Krävs det koldioxid för växterna? Då akvariet innehåller mycket växter är det bra med ett tillskott av koldioxid.

Akvarieskötsel

Testa - Utvärdera - Optimera

Nytt kranvatten är alltid fiskvänligt men det kan innehålla små mängder av klor och tungmetaller. Det är därför viktigt att med jämna mellanrum testa vattnet och pH-värdet. I ditt närmaste HORNBACH-varuhus kan du få hjälp med att testa ditt akvarievatten - helt utan extra kostnad. Ta med ett vattenprov in, så hjälper vi dig.

Easy Balance - Långtidsvård för biologiskt hälsosamt vatten, upp till 6 månader. Reducerar antalet vattenbyten. Genom den pålitliga stabiliseringen av pH- och KH-värdet minimeras kemiska förändringar av vattenkvalitén och syrefall som är livsfarliga för fiskarna.

Biotopol - Vattenberedare binder tungmetaller, neutraliserar klor, skyddar fiskarnas slemskikt och minskar stress. Tillsätt efter varje vattenbyte och vid nystart.

Syretabletter - Syretabletter berikar mindre akvarium eller transportpåsar med extra syre.

Test pH - Tetra pH-test för att säkert och exakt mäta pH-värdet i sötvattensakvarium.

Läs mer och köp akvarieskötsel här >

Fiskmat

Utfodra dina akvariefiskar rätt

Akvariefiskarnas behov ser olika ut, det gäller även när det kommer till matning. Vissa fiskar matas på ytan, andra matas längre ner eller på botten av akvariet. För att säkerställa att dina fiskar matas korrekt bör du ta hänsyn till deras matvanor när du väljer mat. Om du har ett blandakvarium med både skygga och alerta fiskar så är det lämpligt att använda små trick när du matar. Svagare fiskar kan också matas med ett anpassat foder.

Tetramin XL Flakes - Omsorgsfullt utvald blandning av förstklassiga och funktionella näringsämnen med vitaminer, mineraler och spårämnen för en fullvärdig dagskost.

Tetramin baby – Huvudfoder för alla tropiska fiskar under 1 cm. För en hälsosam tillväxt under den första levnadsfasen. Vitakraft POND – ett vitaminberikat helfoder för dina koi och guldfiskar i trädgårdsdammen. Utfodra varje dag vid en vattentemperatur från ca 9°C, utfodra så mycket som äts på 10 min.

ArtemioFluid - Flytande foder för artemianauplier. Består av ultrafint homogeniserad phytoplankton och livsviktiga näringsämnen för odling av artemianauplier.

Läs mer och köp fiskfoder här >

Akvarium

JUWEL Akvarium RIO 240

 • Volym: 240 l
 • Färg: Vit
 • Inkl: Belysning, filtersystem inklusive cirkulationspump, värmare/värmestav, innerfilter
 • Storlek: Bredd: 121 cm, djup: 41 cm, höjd: 55cm
 • Artnr: 6271364

Läs mer och köp här >

Akvarium

JUWEL Akvarium LIDO 120

 • Volym: 120 l
 • Färg: Svart
 • Inkl: Belysning, filtersystem inklusive cirkulationspump, värmare/värmestav, innerfilter
 • Storlek: Bredd: 61 cm, djup: 41 cm, höjd: 58 cm
 • Artnr: 6271379

Läs mer och köp här >

Akvarium

AQUATLANTIS "Advance LED"

 • Volym: 54 l
 • Färg: Vit
 • Inkl: Skydd, filtersystem inklusive cirkulationspump, belysning, värmare/värmestav
 • Storlek: Bredd: 60 cm, djup: 30 cm, höjd: 34 cm
 • Artnr: 8809147

Läs mer och köp här >

Akvarium

EHEIM Akvariumset AQUAPRO 80 PLUS

 • Volym: 126 l
 • Färg: Svart
 • Inkl: Foder, håv, termometrar, värmare/värmestav, innerfilter
 • Storlek: Bredd: 80 cm, djup: 35 cm, höjd: 45 cm
 • Artnr: 7268929

Läs mer och köp här >

upp