0 Önskelista 0 Varukorg
Hornbach Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2022-12-01 klockan 08:20. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Kompressorer


11 resultat
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Kompressor MFT 2520/OF 2,5HK
10650,00 kr * / st
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
11 av 11 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Köp kompressorer på HORNBACH.se

En kompressor är en maskin som komprimerar olika typer av gas, vanligtvis luft. Man brukar då säga att kompressorn producerar tryckluft. Tryckluft har många användsningsområden, till exempel kan tryckluft driva verktyg, ventilationssystem och rengöringsapparater. Kompressorer är också en vanlig komponent i fordon, bland annat i motorer och bromssystem. På HORNBACH hittar du ett brett utbud av olika kompressorer, bland annat kan du välja en bensindriven kompressor eller en oljefri kompressor, som exempelvis en batteridriven kompressor.

Kompressorer på HORNBACH

Hur funkar en kompressor?

Olika typer av kompressorer funkar på olika sätt. Vanligtvis så är en kompressor uppbyggd med en motor som driver en pistong som mekaniskt trycker ihop gasen inuti en behållare. Motorn kan även driva en skruv istället för en pistong, dessa typer av kompresorer kan kallas för skruvkompressorer. Energin som skapas i den trycksatta gasen kan sen ledas vidare och användas till olika ändamål. En kompressor kan drivas av en elmotor och är då ett effektivt sätt att förvanda elektrisk energi till mekanisk. Kompressorer kan även drivas av bensin.

Olika sorters kompressor

En luftkompressor eller tryckluftskompressor, är vanlig när du vill driva verktyg som spikpistoler och färgsprutor. Du kan köpa en luftkompressor som är särskilt byggd för ändamålet, men det finns även universal kompressor som passar till en mängd olika uppgifter. Om du exempelvis vill pumpa däck och blåsa rent verktygsbänken så är en liten luftpåfyllare eller en minikompressor det bästa valet. Med en liten bärbar kompressor får du också fördelen med att kunna arbeta mer mobilt.

Har du högre krav och vill till exempel kunna spraymåla stora ytor så är det bättre att satsa på en större luftkompressor med mera kraft. Om du har en för liten kompressor så är risken att trycket blir ojämnt och att du måste vänta ofta på att kompressorn ska hinna fylla på tanken med tryckluft. En 12v kompressor är perfekt för bilen, eftersom den kan drivas från cigarettuttaget. Med en liten och tyst kompressor 12v kan du enkelt fylla på bildäcken vid behov med den bärbara kompressorn, eller blåsa bort damm och smuts som samlas här och var. Du kan enkelt förvara din 12v kompressor i bagageutrymmet utan att den tar upp någon större plats.

Hitta rätt luftkompressor enkelt

För att du på ett effektivt sätt skall kunna hitta den rätta kompressorn för dig har du möjlighet att filtrera bland vårt sortiment av luftkompressorer. Du kan välja att endas se kompressorer från utvalda varumärken eller inom en viss prisklass. Är du intresserad av en liten kompressor eller en minikompressor kan du välja att filtrera på behållarens storlek, luftkompressorns maxtryck och/eller fyllandseffekt. Exempelvis kan du filtrera fram kompressor 6 liter eller kompressor 50 liter, beroende på vad du är ute efter.

Köp din kompressor på nätet

Hos oss på HORNBACH hittar du många olika typer av kompressor tryckluft för varje tänkbart ändamål. I vår webbshop kan du köpa allt för tryckluft. Beställ din luftkompressor redan idag så skickar vi den direkt till dig – snabbt, smidigt och prisvärt! Eller reservera din kompressor för upphämtning i varuhuset, så kan du passa på att få gratis rådgivning från våra kunniga projektrådgivare på plats!

Har du inte bestämt dig för vilka maskiner eller elverktyg som du behöver till ditt projekt? Spana in HORNBACHs breda sortiment av maskiner & elverktyg, så du kan ta dig an alla tänkbara projekt i hemmet och på jobbet!

upp