0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
2023-06-06 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-05-30 klockan 02:57. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Svetsmaskiner


3 resultat
Svetsfix CFH SF 3100
CFH
(16)
995,00 kr * / st
Webbköp ej möjligtReservera & hämta
Elektrodsvetsmaskin CFH ESG 140
CFH
(9)
1495,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenKan ej reserveras
3 av 3 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Svetsmaskiner"

Köp svetsmaskin på HORNBACH.se

Att svetsa är ett spännande hantverk, det betyder att man sätter samman olika metaller. Du kan på ett roligt och kreativt sätt skapa din egen inredning och möbler, men också reparera skador. Man kan svetsa på många olika sätt, gemensams för de olika svetsmetoderna är att man sammanfogar metaller genom att tillsätta värme. Tig svets, mig svets, mag svets eller mma svets är de vanligaste teknikerna inom svetsning. Oavsett vilken svetsmaskin du bestämmer dig för så är det viktigt att du använder riktig skyddsutrustning, som är anpassad för svetsarbeten. På HORNBACH finner du allt för ditt svetsprojekt, svetsmaskiner, svetsutrustning och tillbehör för ditt svetsarbete.

Tig svets eller pinnsvets – svets utan gas

Denna svetsmetod är mycket universal och lämplig att använda eftersom svetsning med smältteknik inte är att föredra. På en tig svetsning använder du en pinne, en svetstråd som du smälter ner och som sammanfogar metallmaterialet. Tig svets är en relativt ren svetsmetod, det vill säga att den knappt alstrar stänk och andra skadliga ämnen alls. Om själva svetsningen utförs korrekt så ser den dessutom mycket bra ut, det blir inga klumpar eller spår. Då du i en pinnsvets arbetar med en svetstråd som smälter i kontakt med värmen kan svetsaren anpassa strömmen och den tråd som behövs. Detta gör att en tig svetsning kan utföras på små ytor och i obekväma vinklar. Denna svetsmaskin används ofta inom olika hantverk och industrier. Så sätt igång och exempelvis svetsa ihop ett eget underrede till soffbordet, för att få en mer personlig och originell inredning.

Tig svets eller wig svets – vad är skillnaden?

Tig svets står för Tungsten Inert Gas medans wig svets står för Wolfram Inert Gas och dessa två svetsmaskiner är i princip samma sak, de fungerar på samma sätt. Tungsten är en Volframhaltig mineral, och är dessutom den metall som har den högsta smältpunkten. Detta gör denna elektrod perfekt att använda den vid svetsning.

Migsvets och mag svets – en svets för hemmabruk

För en hemmafixare eller någon som tycker att svetsning är en rolig hobby i verkstaden så är kanske en mig svets den vanligaste svetsen. Mig står för Metal Insert Gas och det innebär att du tillsätter gas vid svetsarbetet. Detta är en mycket bra svetsmaskin när du ska svetsa i rostfritt material. En mag svets däremot står för Metal Active Gas och du använder här en aktiv gas, som kolsyra eller helium. Dessa två svetsmaskiner ser ungefär likadana ut, det är gasen som används som skiljer dem åt.

Är svetsarbete farligt?

Att svetsa kan vara riskabelt i olika avseenden, därför ska man ha respekt och kunskap om hur man hanterar sin svets, oavsett om det är en tig svets, mig svets eller vilken metall du svetsar i. Under tiden du svetsar så bildas det svetsrök, denna rök är cancerframkallande. Beroende på vilket material du svetsar i, hur mycket svetsrök du exponeras för och hur mycket du andas in, har stor betydelse för hur stor hälsorisk ditt svetsarbete är. Det uppkommer även strålning vid svetsarbeten. Detta kan du skydda dig emot om du bär en svetshjälm med visir eller svetsglasögon. En svetshjälm kan även köpas med inbyggd koppling till friskluft, för att undvika inandning av svetsrök. På HORNBACH kan du köpa svetshjälp, svetsglasögon och andra tillbehör för svetsarbeten.

Handla din svetsmaskin på webben

Oavsett vad det är du ska svetsa, om det gäller bilreparation, rabattkanter, eller någon annan inredningsdetalj så hittar du svetsmaskinen som gör jobbet på HORNBACH.se. Elektrodsvetsmaskiner, gassvettsmaskiner och invertersvetsmaskiner är några av de svetsmaskiner som du finner i vårt breda utbud för att svetsa. Köp direkt på webben, så skickar vi hem din svets – snabbt, smidigt och alltid till ett lågt pris!

upp