Ta ett iskallt grepp om vintern – med våra snö- & halkprodukter!

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-12-06 klockan 08:02. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Hydroforpumpar & pumpautomater


17 resultat
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Hydroforpump PATTFIELD PE-HW 650
Pattfield
(15)
1849,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Hydroforpump NOWAX HAN 1500
nowax
3699,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Hydroforpump FOR_Q FQ-HW 4.000
for_q Hydrologic
(15)
2849,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Hydroforpump FOR_Q FQ-HW 3.200
for_q Hydrologic
(1)
2449,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Pumpautomat PATTFIELD PE-HWA 650
Pattfield
(2)
1349,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Pumpautomat FOR_Q FQ-HWA 3.300
for_q Hydrologic
(12)
2399,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Pumpautomat AL-KO 6000/5 Premium
AL-KO
(4)
4730,00 kr * / st
Köp på webbenKan ej reserveras
Hydrofor AL-KO HW 5000 FMS Premium
AL-KO
(14)
5595,00 kr * / st
Köp på webbenKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
17 av 17 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Hydroforpumpar & pumpautomater"

Köp hydroforpump & pumpautomat på HORNBACH.se

Har du en egen brunn vid stugan? Eller är det ingen fart på vattnet i trädgårdsslangen? Med en hydroforpump från HORNBACH så fixar du vattentrycket! Automatpumpar, hydroforpumpar eller tryckpumpar har många användningsområden, men det gäller att välja rätt sorts vattepump till rätt ändamål. För att göra det lite lättare för dig när du ska köpa pump för vatten, så har vi ställt samman en guide som reder ut begreppen.


Hydroforpump – hur fungerar den?

Hydroforpump eller tryckkärl är en vattenpump med inbyggd tryckvattenbehållare (hydrofor) som fungerar som ett förråd av trycksatt vatten. Om du köper en hydroforpump får du ett komplett system av vattenpump, som funkar utmärkt för att exempelvis pumpa upp vatten från en brunn till ett fritidshus. Om du har begränsat tillflöde av vatten är en hydroforpump ett bra val av tryckpump, eftersom den ackumulerar vatten i trycktanken. Hydroforen ser till att det alltid finns ett tryck i vattenledningarna, så att inte pumpen behöver slå igång vid varje tillfälle då vatten spolas. Innan du köper hydroforpump så bör du reflektera över vad pumpen ska användas till, för att tryckkärlet ska klara de utmaningar du ställer den inför.

Hydroforpumpar & pumpautomater på hornbach

En viktig faktor som påverkar ditt köp av hydrofor är sughöjden och maxtrycket. Det betyder hur högt din pump kan suga upp vatten från exempelvis en brunn, och sedan hur långt den sedan kan trycka iväg vattnet ut i exempelvis en slang. Tänk på att en starkare tryckpump även kräver mer energi. Det är inte roligt om propparna slår ut varje gång du slår på din hydroforpump. Därmed är det inte alltid optimalt att överdimensionera storleken. Ska du använda din hydroforpump till dricksvatten så ska den ha ett speciellt filter för detta. Vissa pumpar är utrustade med detta, andra kan du ansluta ett filter till och vissa modeller av hydroforpumpar är inte alls avsedda för dricksvatten.

Vad används en pumpautomat till?

Pumpautomat är en enklare vattenpump som saknar trycktank. Denna typ av vattenpump används mer till trädgårdsbruk, exempelvis om du vill få högre tryck i vattenslangen när du ska vattna gräset. Fördelen med en pumpautomat är att den sortens vattenpump är lättare och försedd med handtag, så att du kan flytta runt den dit den behövs. En pumpautomat behöver ett kontinuerligt vattentillflöde eller en reservoar (t.ex. en regnvattentunna) för att fungera optimalt som vattenpump. Fördelen med denna vattenpump är att du får starkt tryck på en gång.

Vad är en tryckpump?

Tryckpump är en bredare benämning på vattenpump. En tryckpump kan användas till trädgård, till tvättmaskin eller vattentoaletten. Många tryckpumpar har smarta specialfunktioner, vilket gör dem mer mångsidiga än vanliga vattenpumpar. Till exempel kan du köpa Gardena tryckpump som kan användas som tidsstyrd bevattningspump.

Pumpautomat och hydroforpump till bevattning

Gemensamt för de allra flesta hydroforpumpar och pumpautomater är att de inta ska stå utomhus när frosten och vintern kommer, då vattnet kan frysa i slangarna och därmed kan pumpen skadas. Du ska också vara försiktig med att använda din tryckpump eller automatpump till annat än sötvatten. Saltvatten och andra substanser kan skada pumpen. Hos de flesta hydroforpumpar, tryckpumpar och pumpautomater finns det ett filter som skyddar mot att större partiklar som sand och grus kommer in i pumpen. Dock så ska man inte glömma att rengöra detta med jämna mellanrum, för att vattenpumpen ska fungera optimalt.

Köp hydrofor pump på nätet

I HORNBACHs webbshop hittar du flera olika modeller av tryckpump, hydrofor eller pumpautomat. Oavsett om du är ute efter en enkel lösning för att pumpa vatten, eller behöver en permanent installation, så kan du köpa vattenpumpen av oss. Beställ din tystgående hydroforpump på nätet, så skickar vi den direkt till dig – snabbt, smidigt och prisvärt! Eller reservera din Gardena tryckpump för upphämtning i närmaste HORNBACH-varuhus, så kan du hämta den redan idag!

Har du inte bestämt dig för vilken trädgårdspump som behövs till ditt vattenprojekt? Missa då inte HORNBACHs breda sortiment av vattenpumpar & trädgårdspumpar för hela din trädgård!

upp