0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-09-22 klockan 04:13. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Sidomarkiser & vikväggar


13 resultat(15 varianter)
Sidomarkis grå 160x300cm
2 varianter
(37)
1149,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Sidomarkis ljusgrå 160x300cm
2 varianter
(3)
1149,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenKan ej reserveras
Steg för steg-guide
Så monterar du markiser

Så monterar du markiser

Med en markis blir din uteplats ännu trevligare och du får ett skydd mot både stark sol och lättare regn. HORNBACH tillhandahåller markiser för alla – från ett enkelt solskydd till en helautomatisk lösning! Här visar vi ...mer

Köp på webbenTillfälligt ej reserverbar
Köp på webbenKan ej reserveras
Sidomarkis dubbel grå 1,6x3m
(8)
1890,00 kr * / st
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Tips & råd
Att tänka på innan du väljer markiser

Att tänka på innan du väljer markiser

Dags att köpa markiser? Här får du information om de olika sorterna som finns, och även hjälp med vad du bör tänka på innan du köper och sätter upp dina nya markiser. Upptäck sedan det trendiga och stilfulla sortimentet ...mer

Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
13 av 13 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Sidomarkiser & vikväggar"

Populärt sortiment inom kategorin "Sidomarkiser & vikväggar"

Köp sidomarkis & vikvägg på HORNBACH.se

Visst är det skönt när solen äntligen tittar fram, men den kan också bli för varmt eller att den lyser dig rakt in i ögonen. Då kan det vara skönt att ha ett solskydd att ta fram, en sidomarkis eller en vikvägg. Men det är inte enbart solen som man kan skyla sig ifrån med en solskärm, även om du vill sola i avskildhet eller få en mer ombonad miljö så kan du sätta upp en sidomarkis. På HORNBACH har vi ett brett utbud av olika solskärmar, vikväggar och sidomarkiser för balkongen.

Sidomarkis & vikvägg

Vad är en sidomarkis?

En sidomarkis fungerar likt en markis, men istället för att montera den vågrätt så ställer du den lodrätt upp. Man skulle kunna jämföra den med en skärmvägg, fast betydligt smartare. En sidomarkis drar du nämligen ut när du ska använda den, och sedan rullas den in igen när du inte vill ha den uppe. En infälld sidomarkis är med andra ord ett mycket flexibelt solskydd, som även kan användas som insynsskydd eller vindskydd.

Ska du exempelvis sola eller bada och vill ha en mer privat miljö, då är det väldigt enkelt att dra ut sido markisen likt en rullgardin och fästa den i en stolpe på motsatta sida. När du sedan inte längre vill ha din sidomarkis på altanen uppe så är det bara att rulla ihop den igen – supersmidigt!

Hur fungerar en sidomarkis?

En sidomarkis ser ut som en rullgardin, dvs det är en infälld rulle som du monterar upp och sedan drar ut mot ett fäste, där du låser fast den med ett handtag. Det finns sidomarkiser på 4 meter, 5 och upp till 6 meter. En sidomarkis på 6 meter bör man fälla in om det blåser, annars så är det lätt att den går sönder. En sidomarkis på 3 meter är dock kanske det vanligaste att se, det är dessutom en vanlig storlek för sidomarkiser för balkong. Fästet som sido markisen ska hålla fast i när den dras ut kan du antingen montera direkt i marken, på en husfasad, någon annan byggnad eller stolpe.

Vad är en vikvägg?

En vikvägg eller solskärm kan antingen vara fristående eller sitta fast på en byggnad. En vikvägg som är fristående kan du placera ut precis där du vill ha den, antingen som ett solskydd eller för att få en mer ombonad miljö. En vikvägg bör du dock ta ner om det blåser upp, annars så är det lätt hänt att vinden tar tag i solskärmen.

Sitter däremot solskärmen fast i fasaden eller i något annat föremål så behöver den givetvis inte plockas ner om det blåser. Här fungerar din solskärm även som ett vindskydd, förutom att den ger dig solskydd och en ombonad miljö. Skulle du ändå vilja ha en solskärm i något kraftigare material så har vi ett brett utbud av insynsskydd i trä.

Handla vikvägg & sidomarkis på nätet

Genom att beställa ditt solskydd på nätet så slipper du själv ta dig till varuhuset och frakta hem din sidomarkis – vi levererar den till dig! Beställ din vikvägg eller sidomarkis i vår webbshop så skickar vi den till dig – snabbt, enkelt och alltid till ett lågt pris!

Har du inte bestämt dig för vilket solskydd som passar dig och din uteplast? Missa då inte HORNBACHs breda sortiment av solskydd för trädgård, altan och balkong.

upp