0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2024-02-23 klockan 12:10. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Yxa & bila


 
 
2 resultat
Klyvhammare FREUND 3000g
FREUND
(6)
259,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Klyvhammare FOR_Q 3000g
for_q
(2)
359,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
2 av 2 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Yxa & bila"

Köp yxa på HORNBACH.se

I vårt breda sortiment hittar du yxan som garanterat gör jobbet åt dig, oavsett om du ska fälla träd, hugga ved eller klyva veden. Beroende på vad för jobb du ska utföra så finns det specifika yxor som underlättar arbetet. Köp en klyvyxa om du exempelvis ska klyva, en huggyxa om det är större jobb eller en liten yxa om du exempelvis ska fixa tändträ. Att arbeta med yxa kan vara ett farligt jobb, så det är viktigt att du inte tummar på säkerheten. Hittar du exempelvis en gammal yxa i förrådet så se till att yxskaftet är helt och att yxhuvudet sitter fast ordentligt, innan du svingar den i luften. På HORNBACH.se hittar du allt från stora huggyxor till mindre handyxor och friluftsyxor. Du handlar säkert från kända varumärken som DeWalt, Haromac och Fiskars yxor.

Yxa

Vilken yxa är bäst?

Som vi nämnde tidigare så finns det specifika yxor beroende på vad du ska göra, skillnaden sitter dels i yxskaftet men också i yxhuvudet och eggen. En täljyxa eller snickaryxa är en liten yxa som har kortare yxskaft och konkav egg på yxhuvudet, för att den ska bli riktigt vass och att tyngden ska fördelas rätt. Den största modellen av yxor, en stor klyvyxa har istället ett långt yxskaft och konvex egg. Yxhuvudet blir då tyngre vilket innebär att du får mer kraft att svinga yxan mor exempelvis en stam.

Här vill man också att träets fibrer ska delas längst med fibrernas trådar, medans hos huggyxa ska de delas rätt av. Ska du ut på vandring och leva friluftsliv så är en yxa nödvändigt att ha, och då är det en liten yxa du behöver. Med en yxa kan du exempelvis hugga ved för en brasa eller bygga ett vindskydd. En mindre yxa kan du exempelvis enkelt få ner i ryggsäcken och plocka fram vid behov.

Vill du läsa mer om olika yxor och vilken som lämpar sig bäst beroende på hur ditt behov ser ut, då kan du göra det i vår guide: Så hugger du ved med yxa.

Hur slipar man en yxa?

Att arbeta med en vass yxa är både roligare och jobbet blir fortare klart. Redan när du köper en yxa så ska första slipningen göras. Visst är yxan vass redan då, men den är oftast inte supervass. En yxa slipas på samma sätt som andra vassa föremål, med ett bryne. Börja med att slipa på ena sidan av yxhuvudet, bakifrån och fram mot den vassa eggen. Slipa tills du ser att det börjar bildas små metalltrådar, så kallat 'skägg', då är det dags att byta till den andra sidan och slipa på samma sätt. Ta till sist ett finare bryne och slipa tills 'skägget' har försvunnit.

Handla yxa på webben

Det spelar ingen roll om du är skogsarbetare, snickare eller villaägare, oavsett om det är en handyxa, huggyxa eller klyvyxa som du behöver för att få jobbet gjort så hittar du den hos oss. Förutom kompletta yxor så finner du också yxskaft och allt du behöver för att slipa din yxa hos oss. Beställ på webben så skickar vi din order direkt till dig – snabbt, smidigt och alltid till ett lågt pris!

Förutom yxor kan du även köpa vedklyv, motorsåg och förråd för vedförvaring hos oss. Har du inte tillräckligt med ved så har vi ett brett sortiment med färdigkapad ved, pellets & värmeloggs.

upp