0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-09-27 klockan 12:40. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Torv & torvblock


3 resultat
Naturell torv RÖLUNDA 40L
(1)
54,90 kr * / st
(1,37 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Torvblock WEIBULLS 2-pack sågade 30 förpackningar
Weibulls
6095,10 kr * / Pall
(50,79 kr * / kg)
Köp på webbenKan ej reserveras
Naturgödslad torv RÖLUNDA 40L
59,00 kr * / st
(1,48 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
3 av 3 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Torv & torvblock"

Köp torv & torvblock på HORNBACH

Oavsett om du vill ta hand om dina surjordsväxter och endast vill dekorera dina rabatter så är torv och torvblock ett bra alternativ. På HORNBACH hittar du torvblock, gödslad torv och ogödsladtorv, som passar till alla dina planteringar. Men vad är torv egentligen? Och vilka fördelar har torv? Nedan besvarar vi alla frågetecken!

Vad är torv?

Torv består utav döda växter och bildas under en längre tid i syrefattiga mossor och kärr. Torv används för att göra jorden mer mullrik och för att ge jord en bättre struktur. Du kan välja mellan gödslad torv och ogödslad torv. Väljer du en ogödslad torv bör den blandas med mullförbättrande material som tillför näring. Detta eftersom torv i sig är mycket näringsfattig. Du kan därmed även välja gödslar torv som redan har försetts med näring. Beroende på vad du ska använda torven till, kan det vara fördelaktigt att även förse gödslad torv med extra näring.

Fördelar med torv

Torv används för att tillverka torvjord, genom att tillsätta torven med kalk och gödselmedel. Genom att tillsätta olika ämnen till torv i olika mängder, kan torven få ett önskat pH-värde utefter vad torven ska användas till. Torv kan användas för att ge struktur till kompostrik jord, och har flera fördelaktiga egenskaper som främjar odling. Torv har mycket goda vatten- och näringshållande egenskaper. Dock är torv relativt näringsfattig när den utvinns på mossen. Men eftersom torv ursprungligen är näringsfattig, kan specifika näringsämnen tillsättas som främjar specifika växter. På så vis kan näringen justeras för att anpassas efter olika växter. Torv främjar även rotbildning och växternas tillväxt.

Olika typer av torv

Du kan köp torv i olika utföranden beroende på vad du vill använda torven till. Torvblock kan användas för att skapa nivåer och kanter i trädgården och rabatten. Torvblock har en hög fukthalt och ger ett bra mikroklimat till växter. Surjordsväxter kan planteras direkt i torvblock. Surjordsväxter är, som du säkert hör på namnet, växter som trivs i sur jord. När torv blandas med olika ämnen kan du nå ett pH-värde som passar perfekt tillsammans med surjordsväxter. Du kan även välja torvmull. Torvmull användas främst för att förbättra jordstrukturen. Torvmull består av torv som inte har kommit så långt i sin nerbrytningsprocess. Förutom att olika typer av torv kan användas för att främja plantering och odling av växter, kan torv även användas för att skapa bäddar till olika djur, så som grisar och hästar samt vid förbränning av biobränslen.

Köp torv och torvblock billigt på nätet

När det är dags att köpa torv finns det ingen plats som är bättre än på HORNBACH. I vår webbshop hittar du både gödslad torv och ogödslad torv samt billiga torvblock. Handla direkt på webben så skickar vi din beställning hem till dig! Då får du mer tid över till att planera inför ditt planteringsprojekt. Är du osäker på vilken typ av torv som passar dig och din plantering kan du besöka ditt närmsta HORNBACH-varuhus och få proffshjälp från våra kunniga projektrådgivare på plats. Och med vår lågprisgaranti kan du alltid vara säker på att du får torv och torvblock till bästa pris på HORNBACH!

Har du inte bestämt dig för vad för jord eller gödsel som du behöver till din plantering? Ta del av HORNBACHs stora utbud av jord & gödsel som passar till alla odlingar!

upp