Är du igång med ditt projekt men behöver lite hjälp? Boka ett digitalt möte med våra säljare >

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2024-02-28 klockan 13:52. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Planteringsjord


15 resultat
Plantjord RÖLUNDA Lantliv 40L
(14)
39,90 kr * / st
(1,00 kr * / l)
Vid köp av 5 st :
29,80 kr * / st
(0,75 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Toppdress RÖLUNDA Lantliv 40L
(28)
39,90 kr * / st
(1,00 kr * / l)
Vid köp av 45 st :
36,40 kr * / st
(0,91 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Plantjord RÖLUNDA KRAV 50L
(1)
59,00 kr * / st
(1,18 kr * / l)
Vid köp av 39 st :
56,00 kr * / st
(1,12 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Steg för steg
Så förkultiverar du – John Taylor visar

Så förkultiverar du – John Taylor visar

Förså, så inne – kärt barn har många namn men vi kallar det förkultivera. Våren är den perfekta tiden att skapa den första sådden. Tillsammans med John Taylor guidas du igenom allt som är viktigt att tänka på när du ska ...mer

Planteringsjord Hasselfors U-jord storsäck
3455,00 kr * / Säck
(2467,86 kr * / m³)
Köp på webbenKan ej reserveras
Plantjord RÖLUNDA Elit 50L
(1)
89,00 kr * / st
(1,78 kr * / l)
Vid köp av 39 st :
85,50 kr * / st
(1,71 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Pallkragejord & krukjord RÖLUNDA 40L KRAV
69,00 kr * / st
(1,73 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Jord WEIBULLS torvfri 40L
Weibulls
99,00 kr * / st
(2,48 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Såjord RÖLUNDA 8L
29,90 kr * / st
(3,74 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Såjord RÖLUNDA 8L
39,90 kr * / st
(4,99 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Dressjord HASSELFORS storsäck 925L
3425,00 kr * / Säck
(3,70 kr * / kg)
Köp på webbenKan ej reserveras
Tips & råd
Sätta potatis – tips & råd

Sätta potatis – tips & råd

Att sätta potatis är något alla kan göra och är inte svårt. Även om du bara har en balkong så finns det sätt att plantera potatis. Här ger vi dig tips och råd för att lyckas med din potatisodling.

Planteringsjord Hasselfors P-jord storsäck
3255,00 kr * / Säck
(2325,00 kr * / m³)
Köp på webbenKan ej reserveras
Planteringsjord WEIBULLS 40L 51 säckar
Weibulls
3994,83 kr * / Pall
(1,96 kr * / l)
Köp på webbenKan ej reserveras
Simontorp Grönsaksjord WEIBULLS 40L KRAV 39 säckar
Weibulls
4327,83 kr * / Pall
(2,77 kr * / l)
Köp på webbenKan ej reserveras
Tips & råd
Anlägga upphöjda odlingsbäddar – tips & råd

Anlägga upphöjda odlingsbäddar – tips & råd

Är du trött på att behöva gå på knä när du arbetar i trädgården? Med en upphöjd odlingsbädd kan du arbeta bekvämt när du tar hand om dina växter. Här får du bland annat tips på vilka växter som passar i en upphöjd odling ...mer

Planteringsjord WEIBULLS naturgödslad KRAV 40L 51 säckar
Weibulls
5294,82 kr * / Pall
(2,60 kr * / l)
Köp på webbenKan ej reserveras
Planteringsjord WEIBULLS Vår egen jord 40L 51 säckar
Weibulls
5995,05 kr * / Pall
(2,94 kr * / l)
Köp på webbenKan ej reserveras
15 av 15 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Planteringsjord"

Köp planteringsjord på HORNBACH

A och O när du ska plantera nya växter utomhus är att du tillför ny planteringsjord. Plantjorden är inte enbart ett fyllnadsmaterial, till för att hjälpa växterna att stå stabilt i krukan, den tillför också många komponenter som ger dina växter en god tillväxt och bra skörd. Utbudet av växter på marknaden är stort och förutsättningarna för att de ska bli fina och starka ser olika ut, därför finns det olika typer av jord. Den främsta skillnaden mellan olika sorter planteringsjord är näringsinnehållet, hur väl den är gödslad. I en plantjord som har mer näring kommer dina växter att trivas bättre och bli starkare. På HORNBACH kan du köpa billig planteringsjord för alla typer av planteringar, både på friland, i växthus eller i kruka.

Vad är planteringsjord?

Plantjord, precis som andra specialjordar innehåller partiklar som ger jorden olika egenskaper. En bra plantjord innehåller en kombination mellan fast material och luft. Luften bildas mellan jordens partiklar men också med hjälp av maskar och växternas rötter. Om jorden innehåller för mycket luft binder den inte tillräckligt med vatten och därmed torkar ut fort. Men med för lite luft i planteringsjorden har rötterna inte tillräckligt med utrymme att växa i.

Alla växter behöver näring för att växa. Ju mindre och skörare växt, exempelvis frö eller en stickling behöver mindre näring medans en blommande planta eller ett fruktträd behöver desto mer näring. Får rötterna för mycket näring så kan de skadas av detta, och kan varken ta upp vatten eller näring. Generellt behöver de flesta växter mer näring under våren och försommaren, det är då tillväxten är som störst och vi vill att våra plantor ska prestera. Antingen blomma praktfullt, bjuda på ett vackert färgspel eller ge en riklig skörd. När du köper plant jord är det därför viktigt att kolla lite extra på näringsinnehållet, inte bara på påsens storlek.

Olika sorts plantjord

Det finns olika sorts plantjord, beroende på var du ska använda den. För att ge dina växter ute i rabatterna, både perenna, barrväxter och träd en bra start på säsongen så behöver du tillföra ny planteringsjord. Den plantjord som redan ligger där har dels sjunkit ihop sedan förra säsongen, och har dessutom urlakats på näring. Den planteringsjord som du tillför här behöver inte vara av högsta kvalité, då det tillförs ytterligare näring från yttre faktorer och dessa växters rötter är större och tar därmed upp näring från en större yta. Planterar du däremot i en urna, pallkrage, eller blomlåda så behöver du ha en planteringsjord med högre näringsinnehåll.

  • Vill du odla ekologiskt så finns det Eko plantjord, som är berikad med kravtillåten gödselkompost.
  • För gräsmattan och de små gräsfröerna behövs det inte mycket näring, då finns det risk att dessa bränns. Här finns det en speciell gräsmattejord som kallas toppdress. När du ska toppdressa gräsmattan läggs ett tunt lager med topdress över gräsmatta. Genom att applicera toppdressing på gräsmattan, exempelvis med Rölunda toppdressing, kan du förbättra marken och göra den starkare, samtidigt som du med hjälp av toppdressing ger gräsfröerna perfekta förhållanden för att gro.
  • För att lyckas med sådd och för att ge dina frön och sticklingar goda förutsättningar för att gro är såjord ett bra alternativ. Såjord har mindre näring och är därmed mer skonsam mot fröet.

Handla direkt på HORNBACH.se

På HORNBACH kan du köpa planteringsjord för alla typer av växter, oavsett vart du ska plantera. Plantjord kan du antingen köpa per säck, men ska du ha stora mängder så spar du både tid och pengar på att köpa planteringsjord på pall. Handla direkt i vår webbshop så levererar vi ut din plantjord direkt hem till dig. Eller välj vår service reservera & hämta, då plockar vi ihop din order och du kan hämta upp den på ditt närmsta HORNBACH-varuhus – smidigt, enkelt och alltid till ett lågt pris!

upp