Ta ett iskallt grepp om vintern – med våra halkbekämpningsprodukter!

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-11-29 klockan 22:17. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Täckbark & barkmull


7 resultat
Täckbark RÖLUNDA Lantliv 40L
(4)
39,90 kr * / st
(1,00 kr * / l)
Vid köp av 45 st :
36,40 kr * / st
(0,91 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Fritidsflis WEIBULLS 60L
Weibulls
(2)
139,00 kr * / st
(2,32 kr * / l)
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Pinjebark 50L
199,00 kr * / st
(3,98 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Tips & råd
Anlägga upphöjda odlingsbäddar – tips & råd

Anlägga upphöjda odlingsbäddar – tips & råd

Är du trött på att behöva gå på knä när du arbetar i trädgården? Med en upphöjd odlingsbädd kan du arbeta bekvämt när du tar hand om dina växter. Här får du bland annat tips på vilka växter som passar i en upphöjd odling ...mer

Barkmull RÖLUNDA Lantliv 40L
(1)
59,00 kr * / st
(1,48 kr * / l)
Vid köp av 45 st :
55,50 kr * / st
(1,39 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Täckbark WEIBULLS 40L 45 säckar
Weibulls
3995,10 kr * / Pall
(2,22 kr * / l)
Köp på webbenKan ej reserveras
Barkmull WEIBULLS 40L 45 säckar
Weibulls
3883,95 kr * / Pall
(2,16 kr * / l)
Köp på webbenKan ej reserveras
Pinjebark WEIBULLS 40L 33 säckar
Weibulls
6195,09 kr * / Pall
(4,69 kr * / l)
Köp på webbenKan ej reserveras
7 av 7 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Täckbark & barkmull"

Köp täckbark & barkmull på HORNBACH.se

På sommaren vill man njuta av blommande rabatter och frodiga häckar, men att ligga på knä och rensa ogräs kanske inte låter så inspirerande? Lägg ett lager täckbark eller pinjebark i rabatten, runt dina planteringar och under dina häckar så kan du slippa detta, och samtidigt bli mer sparsam med vattningen. Täckbark och barkmull ger även ett mycket bra vinterskydd, då det verkar som isolering mellan växtens rotsystem och kylan.

Täckbark och barkmull till rabatten och trädgården

Hur fungerar täckbark?

Täckbark är precis som det låter bitar av ogödslad bark från gran och tall. Ska du lägga ett lager täckbark på en nyplanterad rabatt eller häckar så ska du med fördel gödsla dina växter innan. Täckbarken kommer att höja jordens mullhalt i takt med att barken bryts ner. Under nerbrytningsprocessen går det åt en del näring, därför gödslar man jorden innan man lägger över ett lager med täckbark. I annat fall tar täckbarken åt sig all näring och inget kommer ner till växternas rötter.

Hur mycket täckbark behöver jag använda?

En säck täckbark på 50 l räcker till en yta på 0,5-1 m², beroende på hur tjockt lager du vill ha. För ett gott resultat rekommenderas ett lager på mellan 5-10 cm ovanpå jorden. Hållbarheten hos täckbark är ungefär 5 år men du ska kontinuerligt fylla på den ute i rabatterna, då nerbrytningsprocessen pågår hela tiden.

Täckbarkens grova och näringsfattiga yta hindrar ogräset från att ta fäste. Med ett lager täckbark över jorden så minskar även avdunstningen och därigenom behöver du inte vattna lika ofta. Du kommer alltså få mer tid över till att njuta av din trädgård istället! Luftskiktet som bildas i täckbarken mellan jorden och luften hindra kylan för att komma åt växtens rotsystem under vintern. Därmed så hjälper täckbarken dig med ditt trädgårdsarbete året runt.

Vad är skillnaden mellan täckbark och barkmull?

Utseendemässigt så är barkmullen mer jordig och svart, partiklarna i barkmull är betydligt mindre. Istället för att lägga ett lager på jordytan, så som du använder täckbarken, så är meningen att du ska blanda ner barkmullen i jorden. Då kommer överskottsvatten dräneras bort lättare och växtens rötter kommer att må bättre. Barkmullen är dessutom en organisk produkt, vilket betyder att den kan binda näring. Tillför du näringsämnen av något slag till jorden så kommer barkmullen hålla denna kvar, så att växten kan tillgodose sig denna under hela säsongen. Detta är en av anledningarna till varför man väljer att inte lägga barkmull på jordytan, ogräs rotar sig snabbt i näringsrik barkmull.

Vad är fritidsflis och pinjebark?

Fritidsflis och pinjebark kan också användas som täckmaterial utomhus. Både fritidsflis och pinjebark används främst i dekorativt syfte utomhus i trädgården eller på uteplatsen. Fritidsflis kan även användas som fallskydd på lekplatser. Fritidsflis består utav stamflis från gran och tall. Till skillnad från bark så bryts det inte ner lika snabbt och tenderar att inte färga av sig på samma sätt på bark. Därmed blir du inte lika smutsig ifall du skulle sitta ner eller stå på knä på fritidsflis. Pinjebark har ett mörkt utseende och är därmed ett populärt alternativ som dekoration i rabatter eftersom det bryter av mot de gröna växterna. Förutom att pinjebark används som dekoration, fungerar det även som ett skydd mot kyla, ogräs och avdunstning.

Handla direkt på nätet

På HORNBACH.se kan du köpa både täckbark och barkmull i enskilda säckar eller på helpall och därmed få en lägre fraktkostnad. Du kan även köpa fritidsflis, pinjebark och allt annat du kan tänkas behöva till din trädgård. Om du handlar direkt på nätet så skickas din beställning hem till dig. Du kan även besöka oss på ditt närmsta HORNBACH-varuhus för att få mer tips och råd för din trädgård av våra kunniga projektrådgivare på plats.

Har du inte bestämt dig för vad för jord & gödsel du behöver till din trädgård och plantering? Spana in HORNBACHs stora sortiment av jord & gödsel till alla trädgårdsprojekt!

upp