Ta ett iskallt grepp om vintern – med våra halkbekämpningsprodukter!

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-11-29 klockan 23:16. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Specialjord


11 resultat
Rosjord & perennjord RÖLUNDA 40L
69,00 kr * / st
(1,73 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Rhododendron- & blåbärsjord RÖLUNDA 40L
69,00 kr * / st
(1,73 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Urnjord RÖLUNDA Elit 50L
89,00 kr * / st
(1,78 kr * / l)
Vid köp av 39 st :
85,50 kr * / st
(1,71 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Tips & råd
Anlägga upphöjda odlingsbäddar – tips & råd

Anlägga upphöjda odlingsbäddar – tips & råd

Är du trött på att behöva gå på knä när du arbetar i trädgården? Med en upphöjd odlingsbädd kan du arbeta bekvämt när du tar hand om dina växter. Här får du bland annat tips på vilka växter som passar i en upphöjd odling ...mer

Medelhavsjord RÖLUNDA 18L
79,90 kr * / st
(4,44 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Vattenväxtjord RÖLUNDA 10L
119,00 kr * / st
(11,90 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Näckroslera RÖLUNDA 10L
119,00 kr * / st
(11,90 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Orkidéjord RÖLUNDA 4L
(2)
59,90 kr * / st
(14,98 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Jord för köttätande växter 3L
(3)
89,00 kr * / st
(29,67 kr * / l)
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Balkongjord RÖLUNDA Special 50L
(1)
59,00 kr * / st
(1,18 kr * / l)
Vid köp av 39 st :
53,10 kr * / st
(1,06 kr * / l)
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Simontorp Grönsaksjord WEIBULLS 40L KRAV 39 säckar
Weibulls
4327,83 kr * / Pall
(2,77 kr * / l)
Köp på webbenKan ej reserveras
Tips & råd
Plantera rosor – tips & råd

Plantera rosor – tips & råd

Vill du ha en rosfylld trädgård? Här delar vi med oss av de bästa tipsen på hur du sköter om och planterar rosor.

Krydd- & Grönsaksjord WEIBULLS KRAV 40L 45 säckar
Weibulls
4995,00 kr * / Pall
(2,78 kr * / l)
Köp på webbenKan ej reserveras
11 av 11 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Specialjord"

Köp specialjord på HORNBACH

Olika växter behöver olika typer av specialjord för att växa. Precis som för oss människor, har växter olika preferenser när det kommer till deras behov för att må bra. Därmed finns det olika typer av kvalitetsjord som skiljer sig åt, för att vara precis just rätt för en viss typ av växt. Exempelvis finns det rhododendronjord, rosjord och orkidejord som alla är framtagna för att få de olika blommorna att trivas.

Varför behöver jag specialjord?

Som tidigare nämnt behöver olika växter olika typer av jord för att trivas och må bra. Vissa växter föredrar extragödslad jord medan andra växter föredrar lättkalkad jord, det finns även växter som vill ha okalkadjord. Att förse dina växter med en jord som de inte gillar, kan resultera i att dina växter inte lever lika länge som de hade kunnat. Genom att ge din växt rätt näringsrik jord och rätt mängd vatten, kan du få din växt att leva länge och bli stor och stark. Givetvis finns det andra parametrar som spelar roll för växtens överlevnad som exempelvis att den får stå på en plats som erbjuder tillräckligt med solljus och rätt temperatur.

Olika typer av specialjord

Det finns många varianter av specialjord att välja bland. Nedan listar vi olika typer av jord som är lämpliga för olika blommor och växter.

  • Rhododendronjord är lämplig när du ska plantera rhododendron, azaleor och andra surjords växter. Rhododendronjord pH-värde är lågt, och passar därför väl tillsammans med växter som trivs i jord med lågt pH-värde. Rhododendronjord är vanligtvis lite grövre, fylld med naturgödsel och har en spänstig struktur

  • Rosjord är, som du säkert anar, jord till rosor, men den kan även användas för pioner och andra växter som är i behov av näringsrik jord. Rosor jord är en extragödslad jord som är rik på lera, därav är jord till rosor tjock och kan även uppfattas som kladdig. Rosjord innehåller långtidsverkade näring som hjälper rosorna att växa.

  • Medelhavsjord är en strukturfast jord som lämpar sig när du ska plantera exempelvis citrus, oliver eller fikon. Medelhavsjord har en god luftighet och är väldränerad. Medelhavsjord innehåller ett lägre pH-värde än exempelvis rosjord, och passar därför väl ihop med medelhavsväxter som trivs i lite surare jord.

  • Orkidejord, kan även kallas för orkidebark och passar väl när du ska plantera olika typer av orkidéer. Orkidéjord är vanligtvis antingen lättkalkad eller okalkad, det finns även orkideer jord som är ogödslad eller lättgödslad. Orkidé jord innehåller en blandning av grova material som torv och bark. Detta gör orkideer jord mycket luftig, vilket är att föredra då orkidéer inte trivs i för kompakt jord.

  • Vattenväxtjord är en specialjord som lämpar sig för vatten- och sumpväxter. Vattenväxtjord innehåller vanligtvis torv, lera och sand. Detta gör att vattenväxtjord är porös och tillåter vattenväxters rötter att växa.

  • Näckroslera är att föredra för näckrosor och lotusar. Näckroslera består utav granulerad lera som inte grumlar i vatten, och är därmed lätt att plantera i.

  • Hortensiajord är jord till hortensia och andra växter som trivs i jord med längre pH-värde. Jord hortensia är fukthållande och porös. Jord till hortensia är bra att använda om du vill att din hortensia ska hålla sig färgglad och fyllig.

  • Urnjord kan även kallas för U-jord, och passar bra när du ska plantera olika typer av sommarblommor och uteblommor. Urnjord är en extragödslad jord som innehåller lera, leca och tångtidsverkade gödning. Urnjord har en stabil jordstruktur och lämpar sig väl för plantering i balkonglådor och större planterings kärl. Eftersom urnjord innehåller mycket näring, är denna typ av jord ett bra val när du ska plantera allt ifrån tomater till petunior.

  • Balkongjord består av extragödslad jord och lämpar sig för växter som ska planteras på balkongen. Balkongjord kan användas i krukor, balkonglådor och amplar. Balkongjord innehåller lera och leca och ibland även sand. Balkongjord håller kvar fukt i jorden för att hindra att växterna torkar ut, samtidigt som den behåller sin struktur och dräneringsförmåga med lera och leca.

Handla direkt på nätet

På HORNBACH.se hittar du specialjord för alla planteringsprojekt, oavsett om du är ute efter rhododendronjord, orkidéjord eller rosjord. i webbshoppen hittar även andra typer av blomjord och planteringsjord som lämpar sig väl för att alla dina växter och odlingar ska må bra. Du kan klicka hem din beställning dirket i vår webbshop, så skickar vi beställningen direkt hem till dig. Snabbt, smidigt och alltid till ett lågt pris.

Har du inte bestämt dig för vilken specialjord som passar just din odling? Missa då inte HORNBACHs breda sortiment av jord & gödsel för alla planteringar och växter.

upp