Behöver du hjälp av proffs till ditt projekt? Boka installation via Hantverkartjänster >

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2024-03-02 klockan 01:15. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Kattsand & kattströ


9 resultat
Kattsand MR. BEEF Bentonit 20L
Mr. Beef
(56)
169,00 kr * / st
(8,45 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Kattsand MR. BEEF White Hygien 12L
Mr. Beef
(80)
119,00 kr * / st
(9,92 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Kattsand DOGMAN Clean White 10L lavendel
DOGMAN
(2)
159,00 kr * / st
(15,90 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Kattströ SIVOCAT Green 20L
SIVOCAT
(15)
189,00 kr * / st
(9,45 kr * / l)
Köp på webbenTillfälligt ej reserverbar
Kattsand SIVOCAT Super Soft 12L
SIVOCAT
(104)
185,00 kr * / Säck
(15,42 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Kattsand VITAKRAFT Lavendel Magic Clean 5L
Vitakraft
118,00 kr * / st
(23,60 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Doftförbättrare VITAKRAFT Deofresh Aloe Vera 720g
Vitakraft
(1)
75,00 kr * / st
(104,17 kr * / kg)
Köp på webbenReservera & hämta
Kattoalettpåsar VITAKRAFT 15st
Vitakraft
(1)
39,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Kattströ PRIMOX växtbaserad klumpande utan doft 8L
PRIMOX
139,00 kr * / st
(17,38 kr * / l)
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
9 av 9 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Kattsand & kattströ"

Köp kattsand & kattströ på HORNBACH.se

Om du har en katt så har du troligen också en kattlåda. För att slippa obehaglig doft från kattens toalett så använder man absorberande material som kattsand, kattströ eller pellets av olika slag. Det finns också kattsand med doft, ännu bättre! Det finns till exempel kattsand med doft av lavendel och andra fräscha dofter. Men vad är det för skillnad på olika former av kattsand och vilken passar dig och din katt bäst? Vi jämför här några olika alternativ för att du ska kunna hitta den bästa kattsanden.

Kattsand & kattströ

Vad är det för skillnad på kattsand och kattströ?

Vanlig klumpbildande kattsand är oftast gjort av bentonitlera i olika form. Denna torkade lera drar lätt åt sig fukt och gör så att urinen snabbt absorberas av kattsanden och bildar hårda klumpar. Kattsand av bentonitlera gör det lätt att hålla rent i kattlådan och gör att det luktar mindre. Du kan även köpa parfymerad kattsand som ännu effektivare döljer obehagliga odörer.

Kattströ brukar istället ofta vara tillverkat av träpellets, vilka också har en absorberande effekt. Även om kattströ i form av träpellets inte är fullt lika effektivt som bentonit kattsand, så har det fördelen att det är biologiskt nedbrytbart. Kattströ bildar inte klumpar, utan sväller istället av fukt och kan sedan enkelt plockas bort ur kattlådan. Om du har fler djur än katter kan det vara en bra idé att köpa kattströ istället för kattsand, då det även kan användas i burbottnen åt t.ex. kaniner och marsvin.

Vilken kattsand är bäst?

Vilken som är bra kattsand är upp till dig och din katt. Det finns olika för- och nackdelar beroende på vilken typ av kattsand eller kattströ du väljer. Kattsand av bentonit absorberar bäst men kan också damma en hel del, speciellt när man fyller på lådan med mera kattsand. Kattströ av trä- eller papperspellets dammar mindre och är mer miljövänliga, men bildar inte lika tydliga klumpar och är därför svårare att plocka upp. Det finns dammfri kattsand, till exempel växtbaserad kattsand dammar inte. Det finns också kristallkattsand. Kattsand med kristaller suger upp vätskan. Om du använder kattsand med kristaller behöver du titt som tätt byta ut hela kattsanden då kristallerna bara kan suga upp en viss mängd vätska. Som med många andra typer av produkter är det bäst att testa olika typer av kattsand för att se vilken sort som passar dig och din katt bäst.

Fördelar med att handla kattsand på webben

Det finns olika typer av kattsand: kattsand med kristaller, miljövänlig kattsand, kattsand med doft av lavendel och dammfri kattsand, det är bara att välja och vraka! Kattsand och kattströ kommer ofta i tunga påsar som kan vara slitsamt att bära hem själv. Därför är det lättare att beställa all din kattsand i HORNBACHs webbshop, så skickar vi den till dig med snabb och med prisvärd leverans! Hos oss får du alltid låga priser på allt – och du kan samtidigt köpa allt annat du kan behöva för att ta hand om din katt. Se hela vårt sortiment och vad vi har till din katt.

upp