Önskelista 0 Varukorg 0

Så väljer du rätt sorts sten till uteplatsen

Inspiration uteplats

HORNBACH erbjuder en mängd olika ytor, format och former för den som vill tillbringa sin utomhustid på en stenlagd yta. Det är sannerligen inte lätt att välja! Det finns inga gränser för din fantasi när du kombinerar olika material och väljer färgställning. Sten är ett enastående material som kan uppfylla alla krav när det kommer till belastning, slitstyrka, halkskydd och utseende.

Lästid: 2 min. Se vårt sortiment av stenplattor

Betong – slitstarkt och tidlöst

Är du ute efter ett lättrengörligt och slitstarkt material till din uteplats är betong ett bra val! Genom sin flexibilitet i färg, form och mönster är betong ett mångsidigt material. Stenarna är lätta att rengöra och mycket slitstarka. Även med våt yta är betong ett tryggt och halksäkert material att gå på. Dessutom tål det frost och annat väder med bravur!

Se vårt sortiment av betongplattor >>

Inspiration trädgårdsgång

Granitkeramik – mångsidigt och väderbeständigt

Är du ute efter ett material till uteplatsen som kan läggas både inne och ute för ett enhetligt utseende så är granitkeramik rätt val för dig! Granitkeramik har använts i de flesta kulturer under flera sekel. Tekniska framsteg har gjort uteplatsen med granitkeramik till en harmonisk förlängning av vardagsrummet – en sömlös övergång mellan inomhus och utomhus. Om en uteplats ska behålla sitt vackra utseende måste plattorna läggas korrekt, annars kan de spricka på grund av ansamlat vatten som fryser på vintern. Tack vare sin låga porositet absorberar granitkeramik ytterst lite vatten och är därmed frostbeständigt.

Fördelar med plattor i granitkeramik

  • Förutom väderbeständighet och frostbeständighet har dessa plattor hög hållfasthet och tål hög belastning. Olika läggningsmetoder garanterar ett enhetligt utseende på olika underlag. Det gör granitkeramik till ett mångsidigt material.
  • Materialet har en brottlast på 500 till 1000kg (beroende på typen av plattor) och tål därför att köras på med fordon. För att bygga uppfarter är det dock lämpligt att lägga plattorna i fästmassa.
  • På gångvägar och i allmänna utrymmen går det att lägga plattorna direkt på grus eller sand.
  • Tack vare materialets mångsidighet kan det användas både inomhus och utomhus.
  • Genom att lägga plattorna torrt i gräset kan du skapa eleganta linjer genom din trädgård. Denna läggningsteknik är enkel och miljövänlig. Materialet absorberar inte vatten, det har hög ljusbeständighet och är tillräckligt robust för att klara även hårt trafikerade tomtytor.
  • Läggning på plattstöd är en optimal lösning när kablar eller rörledningar inte är inbäddade i fixmassan. Metoden med plattstöd garanterar dessutom effektiv regnvattendränering. Med 5 stödjande plattstöd tål plattorna höga belastningar och du kan ändå när som helst komma åt dina dolda kablar.

Se vårt sortiment av plattor i granitkeramik >>

Granitkeramik

Natursten – exklusivt och väldigt slitstarkt

Är du ute efter ett material till uteplatsen som ser exklusivt ut och håller i generationer? Då är natursten rätt val för dig! Natursten bryts i bergtäkter och bearbetas sedan till ett exklusivt material. Det ger ett strålande intryck med naturliga texturer och harmoniska färger. Utöver naturstenens exklusiva utseende är materialet enormt slitstarkt! Om du lägger plattorna rätt kan de överleva i flera generationer.

Se vårt sortiment av plattor i natursten >>

Natursten
Se HORNBACHs stora sortiment av stenplattor och marksten Köp stenplattor och marksten i webbshoppen
upp

HORNBACH använder cookies. När du fortsätter surfa på vår sida godkänner du användandet av cookies. Mer information

x