0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2024-02-23 klockan 18:40. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Taksteg


13 resultat
Takbrygga BENDERS Safe svart
Benders
529,00 kr * / st
(460,00 kr * / m)
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Takbrygga BENDERS Safe tegelröd
Benders
529,00 kr * / st
(460,00 kr * / m)
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
13 av 13 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Taksteg"

Populärt sortiment inom kategorin "Taksteg"

Köp taksteg, takbrygga & glidskydd på HORNBACH.se

Det är inte ofta som någon behöver springa runt uppe på taket, men när detta väl behövs så är det bra att det finns taksteg att gå på. Taksteg bildar en takstege och kan vara till hjälp då sotaren kommer på besök eller när du ska kontrollera ditt yttertak. En takstege för sotaren börjar oftast längst ner på yttertaket, så att du kan nå denna från en stege. En annan variant är att takstegen utgår från ett takfönster. Ska du montera taksteg på plåttak eller tegeltak så får takhöjden inte överstiga 4 meter. Om ditt tak gör detta och du behöver komplettera din takstege så gör du detta med en universaltakstege. Ett annat sätt att ta sig fram på uppe på taket är en takbrygga. På HORNBACH.se kan du köpa taksteg, glidskydd till stegen och takbryggor från Benders, som garanterat hjälper dig med ditt takprojekt!

Vad är en takbrygga?

En takbrygga är precis som det låter, en smal brygga som du monterar på ditt tak. Takbryggan används sedan för att du på ett säkert sätt ska kunna röra dig i sidled över taket, mellan exempelvis takfönster och takstegen. En takbrygga från Benders är godkänd för infästning av säkerhetslina, så att du kan känna dig trygg under ditt arbete. Som ytterligare en säkerhet kan du i anslutning till dessa montera nockräcken eller takfotsräcken, som även dessa kan användas för att fästa en livlina eller användas som fotstöd när du är uppe och balanserar på taket.

Taksteg

Montera taksteg

Ska du ta dig upp på ditt tak, från takfoten till nock, så underlättar det oerhört mycket med taksteg att gå på. Utan takstege på ditt tegeltak så riskerar du att fördärva pannorna eller att de flyttar på sig. Att ta sig upp utan takstege på ett plåttak är näst intill omöjligt, då du lätt kan glida ner igen.

Så här monterar du taksteg på tegeltak:·

  • Det första du ska göra är att kontrollera bärläktens kvalité, att den är hållbar och sitter fast ordentligt.
  • Börja att montera takstegen nerifrån och fäst ett taksteg i varje pannrad. Takstegets övre byglar häktas över takpannans överkant. Takstegets undre byglar häktas i underliggande steg.
  • Takstegen ska monteras i en rak linje, nerifrån och upp.
  • Högst upp monterar du en infästningsskena, där det översta steget kan hängas fast i.

Montera glidskydd för stege

Ska du även montera ett glidskydd för stege så gör du detta på läkten under den nedresta pannraden. Hur långt du sedan behöver mellan glidskydden avgörs av stegens bredd. Ha i åtanken att när du monterar glidskydd för stege så ska detta göras vid sidan om takstegen, så blir det enklare att ta sig från stegen till det första taksteget.

Vill du läsa mer om hur du kan göra det säkert att vistas uppe på taket så gör du detta i vår guide: Taksäkerhet – så fungerar det.

Handla taksteg, glidskydd & takbrygga på nätet

Ska du upp på taket och utföra ett projekt eller om du vill säkra upp för framtida takarbeten och inspektioner, då ska du montera taksteg. Taksteg, glidskydd och takbryggar är några produkter som gör ditt arbete både säkrare och enklare. Handla allt du behöver på webben, så skickar vi din order direkt till dig, snabbt, smidigt och alltid till ett lågt pris!

På HORNBACH hittar du allt du behöver för att bygga ett säkert yttertak. Se mer och inspireras av samtliga våra tillbehör för yttertak, vilket blir ditt nästa projekt?

upp