Ta ett iskallt grepp om vintern – med våra snö- & halkprodukter!

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-12-06 klockan 08:38. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Svarvar


11 resultat
Metallsvarv HOLZMANN ED300FD
HOLZMANN Maschinen
(12)
12275,00 kr * / st
Köp på webbenKan ej reserveras
Träsvarv EINHELL TC-WW 1000/1
Einhell
1775,00 kr * / st
Köp på webbenKan ej reserveras
Svarvset HOLZMANN proffs 7-delar
HOLZMANN Maschinen
(4)
3249,00 kr * / st
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
HOLZMANN Stöddocka LNT1100
HOLZMANN Maschinen
(1)
1295,00 kr * / st
Köp på webbenKan ej reserveras
Svarvbänk HOLZMANN D510F
HOLZMANN Maschinen
9775,00 kr * / st
Köp på webbenKan ej reserveras
Svarv HOLZMANN VD1100N 400V
HOLZMANN Maschinen
(3)
13950,00 kr * / st
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
11 av 11 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Svarvar"

Köp svarv på HORNBACH.se

En svarv är det perfekta verktyget för alla DIY-fantaster och hobbybyggare. Att ha en träsvarv för hobby eller en metallsvarv för hobby lämpar sig väl för dig som vill skapa helt egna föremål som exempelvis skålar, smycken, inredning och dekoration till hemmet. Verktygen är inte svåra att använda. På HORBACH har vi både träsvarvar och metallsvarvar, så du kan variera dig i vilket material du vill skapa i.

Hur fungerar en svarv?

Beroende på vad för svarv du använder, kan du använda arbetsstycken som bestå av trä, metall, sten eller plast. Svarvning fungerar genom att du spänner fast arbetsstycket mellan svarvens två dosor. Ena dosan har en dubb, och den andra dosan har en drivande funktion. Svarven drivs av en motor, som får arbetsstycket att vridas runt. Svarven är utrustad med ett skärverktyg som förflyttas runt arbetsstycket för att skära bort spån, och för att skapa ett önskat föremål. Man kan säga att svarvning ger form till kantiga arbetsstycken. Svarvar kan även användas för borrning, fräsning, gängning och arborrning.

Vilket svarv ska jag välja?

Beroende på vad du ska svarva, samt hur ofta du ska använda din svarv, kan du skaffa en golvsåtende svarv, en bänksvarv eller en liten svarv. En mindre och billigare svarv är vanligtvis inte utrustad med lika många inställningsmöjligheter, som exempelvis att kunna ställa in hastigheten, som hos en större och dyrare svarv. Men beroende på vad du ska använda din svarv till, kan en mini svarv passa utmärkt.

Träsvarv

Träsvarvar används, som du säkert anar, vid träsvarvning men kan ibland även användas vid svarvning av plast. När du ska svarva trä kan du skapa allt ifrån vackra bordsben till fina ljusstakar. Beroende på viken metod du använder vid träsvarvning, kan du behöva slipa ditt föremål ytterligare.

Metallsvarv

En metallsvarv kan användas vid svarvning av metall, plast och sten. Det finns stora metallsvarvar som användas i industrier för att svarva exempelvis turbiner. Men med en liten metallsvarv kan du bland annat skapa en stor variation av olika dekorationsprylar och smycken.

Handla svarv i vår webbshop

Handla direkt på HORNBACH.se så skickar vi din beställning direkt hem till dig. Snabbt och smidigt. Och med vår lågprisgaranti kan du alltid vara säker på att du får det bästa priset hos oss. Skulle du hitta ett lägre pris hos en av våra konkurrenter, så bjuder vi på mellanskillnaden. Bra va!


upp