Fri frakt på postpaket från 999 kr – hela januari & februari. Läs mer >>

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-01-29 klockan 11:02. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Borrmaskiner & skruvdragare


244 resultat
Köp på webbenReservera & hämta
Tips & råd
Så väljer du rätt sorts skruv

Så väljer du rätt sorts skruv

Så små men ändå starka – skruvar! De ser inte speciella ut, och för det mesta är de till och med osynliga – men ändå är det svårt att vara utan dem. I varje skruv ligger det en komplex, teknisk process bakom, och de olik ...mer

Köp på webbenReservera & hämta
Borste EINHELL till borrmaskin 3-pack
Vid köp av 3 st :
74,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenTillfälligt ej reserverbar
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
BOSCH Bänkborrmaskin PBD 40, 710 W
Bosch
(76)
3398,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Borrstativ WOLFCRAFT
Wolfcraft
(30)
995,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Köp på webbenReservera & hämta
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
72 av 244 resultat har visats
Sida 1 av 4
Kategorier inom samma överkategori

Köp borrmaskiner & slagborr på HORNBACH.se

Funderar du på att köpa en borrmaskin? Vad bra att du har hittat till oss på HORNBACH, vi svarar på dina frågor och hjälper dig att hitta den bästa borrmaskinen för just ditt projekt!

Vilken borrmaskin ska jag köpa?

Vi tar en sak i taget och börjar med att reda ut två viktiga frågor, vad är en borrmaskin och hur fungerar borrmaskiner? En borrmaskin är en maskin med en roterande mekanism som vanligtvis drivs av elektricitet. I många fall säljs borrmaskin under namnet skruvdragare, dessa maskiner är i stort sätt lika och den roterande mekanismen är den samma. Det som skiljer dem åt är dock avgörande, en borrmaskin har nämligen högre varvtal och högre vridmoment det innebär att den klarar av mer motstånd och är starkare, men många borrmaskiner går även att skruva med.

Vad kostar en borrmaskin och vilken borrmaskin är bäst?

DEWALT, BLACK+DECKER, HITACHI eller en BOSCH borrmaskin? Valet är inte lätt och listan av tillverkare är lång. För att köpa den bästa borrmaskinen för just ditt behov bör du framför märke funderar på vad du ska använda borrmaskinen till, om du behöver en borrmaskin med specialfunktioner, hur ofta och i vilka typer av arbete kommer du använda den? Vet du redan nu att du kan komma att arbeta i trånga utrymmen kan det vara praktiskt att köpa en vinkelborrmaskin. Som namnet antyder är det en borrmaskin som är vinklad. Tack vare vinkelborrmaskinens smidiga utformning är det den bästa borrmaskinen för arbeten i hörn och vrår där en vanlig borr kan vara klumpig. Gällande priser är det svårt att säga vad en borrmaskin kostar, det beror på att det finns så många olika sorter och med de olika funktionerna varierar även priset. Exempelvis så skiljer sig givetvis priset på en nätt vinkelborrmaskin och en stor bänkborrmaskin.

Att välja mellan eldriven, sladdlös eller batteridriven borrmaskin?

De två vanligaste borrmaskinerna är den nätanslutna maskinen, med andra ord borrmaskiner med sladd och den sladdlösa det vill säga en batteridriven borrmaskin. Bra att veta är att de sladdlösa borrmaskinerna mäts i volt och en riktlinje är att en 10 V batteridriven borrmaskin fungerar för enklare projekt i hemmet. Borrmaskiner som är nätanslutna mäts däremot i watt. En borrmaskin med 500 W är passande för hobbysnickarens projekt. Gällande slagborrmaskin rekommenderas det att välja en nätansluten för bästa effekt. Och du, ett proffstips är att köpa ett extra batteri till din borrmaskin, så du alltid har ett laddat batteri redo!

Borrmaskiner med specialfunktioner

Olika typer av borrmaskiner passar bättre vid olika tillfällen. Allt beror på hur mycket eller lite plats du har, hur mobil du vill vara samt vilket material du ska borra i. Ska du ha en borrmaskin för att exempelvis borra i betong behöver du en kraftigare borrmaskin än om du exempelvis ska borra i en gipsvägg. Därför finns det borrmaskiner med specialfunktioner som är bättre utrustade för att du på bästa sätt ska kunna ta dig an olika projekt.

I havet av alla borrmaskiner är den absolut vanligaste slagborrmaskinen. En slagborrmaskin är utrustad med en slaggenerator, denna mekanism framkallar som namnen förtäljer fram- och tillbaka rörelse som slår in borret samtidigt som det likt en vanlig borrmaskin roterar. Det gör en slagborrmaskin mycket slagkraftig och är ett perfekt val för borrning av betong och tegel.

Precis som med ”vanliga” borrmaskiner, så finns det flera olika tillverkare att välja bland när det kommer slagborrmaskiner. Har du ett favoritmärke och flera andra verktyg som kommer från samma tillverkare? Kanske vill du då även ha en slagborr från samma tillverkare. Med hjälp av vår filtreringsfunktion kan du välja att filtrera för att endast se slagborrar från just ditt favoritmärke. Välj bland tillverkareliten som bland annat består utav slagborr från BOSCH, DeWalt, Hikoki och många fler!

Ett batteri till flera maskiner

Fler och fler varumärken gör det möjligt att använda samma batteri till flera maskiner. Du kan exempelvis köpa en Bosch borrmaskin och dela batteri med dina andra verkstads- eller trädgårdsmaskiner. För visst är det sällan som man använder flera maskiner samtidigt? Genom att köpa exempelvis en Hilti slagborr utan batteri så blir den betydligt billigare, litiumbatteriet utgör annars en stor del av kostnaden för maskinen.

Hur använder man en borrmaskin?

När du köpt den som passar bäst för ditt projekt är det viktigt att även välja rätt borr utefter vilket material du ska borra i och självklart med ett borr med rätt borrstorlek. När skyddsglasögonen är på är det dags att börja borra!

  • Steg 1: För att borra tillräckligt djupt kan man använda djupstoppsfunktion eller en stoppring. Har din maskin inte det, så kan du istället mäta ut det djup du önskar och markera måttet på borret med maskeringstejp.
  • Steg 2: I början innan borret har fått fäste i materialet är det lätt att glida åt sidan. Om du ska borra i ett material som är glatt kan du därmed ta en bit maskeringstejp och tejpa där du ska borra, det minskar risken för att slinta.
  • Steg 3: Försök att vara så stadig på handen som möjligt och håll borrmaskinen i 90 graders vinkel. Tänk på: Beroende på material är det viktigt att välj rätt varvtal. Hårdare material som betong kräver högre hastighet och mjukare material som trä eller gips lägre varvtal och mer försiktighet.
  • Steg 4: Ha ett jämnt och lätt tryck.

Köp din nya borrmaskin på nätet

På HORNBACH.se hittar du ett brett utbud av borrmaskiner med garanterat låga priser. Med vår filtreringsfunktion blir det lättare att hitta den rätta borrmaskinen. Är du typen som vill känna maskinens i handen innan du köper din nya borrmaskin? Då är du varmt välkommen till något av våra varuhus för proffshjälp på plats!

upp