0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-09-22 klockan 04:22. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Parasoller


27 resultat
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Webbköp ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Parasoll HILLERSTORP Ø300cm beige
Hillerstorp
(2)
935,00 kr * / st
Webbköp ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Webbköp ej möjligtReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenReservera & hämta
Webbköp ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
27 av 27 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Parasoller"

Köp parasoll på HORNBACH.se

När sommaren kommer vill vi tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus. Men många timmar i solen kan bli jobbigt och i vissa situationer till och med farligt. Med hjälp av ett parasoll kan du välja dina stunder i solen. Du har fortfarande möjlighet att vara ute och njuta av värmen men solskyddet som parasollet ger, räddar dig från solens starka strålar som annars kan blända eller bränna dig. Beroende på hur platsen ser ut, finns det olika sorts parasoll: balkongparasoll, strandparasoll, hängparasoll, frihängande parasoll eller ampelparasoll. Det som skiljer är främst storleken på parasollet samt hur det monteras. Här går vi igenom några vanliga typer av parasoll:

Balkongparasoll

Det klassiska parasollet finns numera i en uppsjö olika varianter och färger, det är inte längre ett problem att hitta matchande parasolltyg till trädgårdsdynorna. Beroende på hur stor altan, trädgård eller balkong du har så finns det parasoll i olika storlekar. För de minsta ytorna och de lata dagarna på balkongen finns det balkongparasoll. Ett parasoll för balkongen hittar du oftast i många olika färger, former och mönster. De är i de flesta fall runda eller fyrkantiga parasoll och har en diameter som inte är större än en meter. En finess som finns på parasoll för balkongen är att de är vinkelbara, du kan vinkla det allt eftersom solen rör på sig. Det finns också speciella fästen för balkongparasoll, som monteras direkt på balkongräcket. Med ett balkongparasoll som monteras på räcket slipper du därmed både den tunga parasollfoten och stången, som annars ska få rum på den lilla balkongytan.

Solskydd, hängparasoll, solparasoll

Hängparasoll eller ampelparasoll

För trädgården eller altanen där det finns lite mer plats är också stora parasoll att föredra. Många trädgårdsbord har ett hål i mitten, där det finns möjlighet att sticka ner ett parasollstativ. När det vankas mat eller fika så är det skönt att komma undan solen litegrann, då är detta en bra lösning. Saknar bordet ett hål i mitten så kan du istället köpa ett ampelparasoll, ett slags hängparasoll som hänger över bordet. Köper du ett hängparasoll så kommer det med största sannolikhet komma med en vev på stativet, du kan alltså veva upp och ner det hängande parasollet.

Men den äldre modellen då du själv får putta upp parasollet på stativet likt ett paraply finns givetvis också kvar på marknaden. Även många av dessa modeller av parasoll är vinkelbara. Ett hängparasoll eller ett frihängande parasoll har som vi sa tidigare stativet på sidan, detta betyder att foten måste vara extra tung för att orka hålla parasollet uppe. Så denna konstruktionen kräver oftast att man placerar ut två till fyra stycken stenplattor ovanpå denna. Vanligast är att du här köper parasoll med fot, så att du säkert får en fot som är avsedd för vikten som det stora parasollet ger.

Strandparasoll och solparasoll

Men solen försvinner inte för att man går över sin tomtgräns eller lämnar sin balkong. Det finns flera andra tillfällen då det skulle vara skönt att komma ifrån solen, dessutom så är vi människor olika i vilken mängd sol vår hud klarar av. Det finns ett litet parasoll, ett strandparasoll som är smidigt att ta med sig på picknicken i parken eller till stranden. Här behöver du inte ta med dig någon parasollfot, utan sticker ner det spetsformade stativet i den mjuka marken. Ett strandparasoll är många gånger det enda sättet att fly solen när du är på stranden, så glöm inte solparasollet! Oavsett om du har barn med dig till stranden eller går dit själv för ett dopp så är det viktigt att inte exponeras för solen under lång tid, då är det mycket smidigt att ha med sig ett strandparasoll.

Stort parasoll

Det finns parasoll till stranden, parasoll till balkongen eller vanliga parasoll med fot som du ser i trädgårdar, men detta är inte tillräckligt stora parasoll för exempelvis en uteservering eller ett större kalas, här krävs det extra stort parasoll! Om man söker ett sådant här stort parasoll så har det oftast en diameter på omkring 5 meter, för det ska skugga en stor yta. På HORNBACH kan du köpa stora parasoll som lämpar sig till större serveringar eller uteplatser. Under detta stora parasoll kan flera bord placeras och därmed kan flera gäster njuta i skuggan.

Njut av solens värme under ett parasoll

Många ser fördelar med ett hängparasoll och det är också en snygg lösning om bordet saknar hål i mitten. Men det vanligaste parasollet är ändå det raka parasollet, ett parasoll med trästativ och ett parasoll med vev. Är ditt bord utrustat med ett hål i mitten så kommer du alltid ha skugga över bordet, oavsett vart solen står. Du behöver dessutom inte vara rädd för att snubbla över en parasollfot som står placerad vid sidan av bordet när du dukar. Vissa parasoll har du möjlighet att byta parasollduk på, det vill säga att du kan ha ett vitt parasoll ena sommaren och byta ut tyget, så att du får ett svart parasoll nästa sommar, men ändå ha kvar samma parasollstativ. En annan smart finess som en del parasoll är utrustade med är belysning. Då sitter det belysning i parasollstativet. Vill du ha belysning i ditt parasoll som saknar detta så kan du hänga upp en ljusslinga, det skapar stämning samtidigt som det lyser upp!

Köp parasoll på webben

Köp ditt parasoll på HORNBACH så slipper du att själv frakta hem det otympliga paketet, utan får det hemlevererat istället. Smidigt! I vårt breda utbud av parasoll finner då både parasoll från Soluna och Hillerstorp parasoll. När du har bestämt dig för vilket parasoll som passar dig och dina behov, ett hängparasoll, balkongparasoll eller strandparasoll så glöm inte ett även köpa parasollfot och ett parasollskydd. Skyddet ser till att ditt parasolltyg inte blir solblekt under tiden då det inte används och skyddar samtidigt exempelvis ditt vita parasoll från smuts.

Har du inte bestämt dig för vilket solskydd som passar dig och din uteplast? Missa då inte HORNBACHs breda sortiment av solskydd för trädgård, altan och balkong.

Du kanske också är intresserad av

upp