0 Önskelista 0 Varukorg
Hornbach Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2022-12-01 klockan 00:03. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Markduk


7 resultat
Markduk T-Emballage geotextil fiberduk N2 2x25m
T-Emballage
675,00 kr * / Rulle
(13,50 kr * / m²)
Köp på webbenReservera & hämta
Markduk PROTEGO Geotextil fiberduk klass N1 1,4x25m
T-Emballage
(1)
349,00 kr * / Rulle
(9,97 kr * / m²)
Köp på webbenReservera & hämta
Markduk T-EMBALLAGE geotextil fiberduk N1 90g/m² 1X10m
T-Emballage
159,00 kr * / Rulle
(15,90 kr * / m²)
Köp på webbenReservera & hämta
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
7 av 7 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Köp markduk & geotextil på HORNBACH.se

En markduk t-emballage eller geotexilduk har som främsta uppgift att separera olika lager av material. En geotextilduk släpper igenom vatten och på så sätt bibehålls markens bärighet och risken för sättningar minskar. Det finns olika klasser hos en markduk, och en markduk ska inte blandas ihop med en markväv. En markväv är en tunnare väv, som också har som uppgift att separera olika material, men som är betydligt skörare. En markduk eller geotextil används vid plattsättning, dränering och mer krävande projekt. En markväv används främst vid plantering eller som ett separerande lager mellan sandlådan och sanden.

En markduk finns i fem olika klasser:

Markduk N1

Används vid filtrering av olika material, trädgårdsarbeten med stenplattor och vid dränering. Detta är en av de fem olika klasserna som är vanligast att använda vid olika projekt i trädgården och kring bostaden.

Markduk N2

Används vig vägbygge, grundarbeten och för att separera mot ogräs där stenstorleken är maximalt 100mm. Även denna klass av geotextil är mycket vanlig vid olika projekt i trädgården och kring bostaden.

Markduk N3

Används för att separera mot ogräs och vid vägbygge där stenstorleken är mellan 100-200mm.

Markduk N4

Används exempelvis vid vägbyggen då stenstorleken är större än 200mm.

Markduk N5

Används vid mycket krävande projekt, då det ställs höga krav på geotextilduken.

Hur lägger man en geotextilduk?

En markduk rullar du ut ovanpå det material som ska separeras. Är din duk inte tillräckligt bred så behöver du lägga ytterligare en rad markduk intill. Var noga med att du överlappar ordentligt i skarven. När du köper din markduk så ska du räkna med ett överlapp på 15%. Det vill säga, behöver du 100kwm markduk så ska du köpa 115kwm.

Normalt sett så behöver du aldrig fästa duken i marken, utan geotextilduken hålls på plats mellan de olika lagren av material.

Markduk på betongplattor

En t-emballage markduk eller geotextil är ett användbart material, som är nödvändigt vid många arbeten utomhus. Ska du lägga plattor på din uppfart i trädgården, anlägga en damm eller bygga en trädgårdsgång, då är det oftast markduk N1 eller markduk N2 som används. Läs mer i våra guider om hur du själv dekorerar din trädgård genom att lägga en trädgårdsgång eller anlägger en uteplats i sten.

Köp markduk på webben

På HORNBACH kan du köpa geotextilduk t-emballage med olika bärighet, som passar till olika ändamål. Oavsett om det är en markduk N3 som ska användas för att separera ogräs eller en geotextil N2 som ska användas för att skydda ditt hus så hittar du den hos oss! Med vår lågprisgaranti kan du vara säker på att du alltid handlar till det lägsta priset på marknaden hos oss. Skulle du hitta samma vara hos någon av våra konkurrenter, så matchar vi detta. Bättre blir det inte!

upp