Skillnaden mellan de olika grilltyperna
Kolgrill: För- och nackdelar
✓ Flexibel
Eftersom det varken behövs ström eller gasol kan alla kolgrillar monteras var som helst på mindre än en timme.
✓ Klassisk grillsmak
Med en kolgrill får du fram den typiskt rökiga grillsmaken i maten du tillagar.
✓ Romantikfaktorn
Flammande brasor och glödande kol – för traditionella grillare är leken med elden ett måste.
✓ Finns i alla storlekar och prisklasser
Kolgrillar finns i många olika storlekar och prisklasser, och passar därför de flesta hem och tillfällen.
✓ Lätt att flytta
Små kolgrillar är lätta att transportera.
✓ Lätt att förvara
Kolgrillar är både lätta att förvara när de inte används, och lätta att montera.
✓ Tålig
De 6mm tjocka grillgallren av stål gör våra kolgrillar oslagbara även när det gäller hållbarhet.
- Tidsåtgången: Kolet måste vara helt genomglödande innan grillningen kan börja.
- Träkolsgrillning är mycket väder- och vindberoende.
- Rökbildning.

Gasolgrill: För- och nackdelar
✓ Enkelt underhåll
Enkel rengöring genom bränning.
✓ Snabbstartad
Aktivering med en knapptryckning och idealisk temperatur efter cirka 10 minuter.
✓ Exakt temperaturinställning
Kan regleras mycket exakt och den önskade temperaturen är i princip tillgänglig med en knapptryckning.
✓ Enkelt att tillaga på låga temperaturer
På en gasolgrill är det lätt att tillaga maten långsamt på låg temperatur.
✓ Jämn värme
Värmen fördelas jämnt över grillytan.
✓ Mångsidig användning
Individuell tillagning av bröd, grönsaker, kött och hos vissa grillar till och med wokrätter.
✓ Ingen rökutveckling
Lämplig för grillning i bostadsområden och på balkongen.
✓ Grillen brinner så länge det finns gasol i flaskan
Och en flaska räcker utan vidare för en hel kväll.
- Den typiska, rökiga grillsmaken uteblir.
- Gasolgrillar är ofta tunga och på grund av gasbehållaren inte lämpliga att transportera.
- Underhåll och förvaring: Gasflaskan måste fyllas på och kräver en säker plats i det fria.

Elgrill: För- och nackdelar
✓ Snabbt klar för användning
Kort uppvärmning. I med kontakten, värm upp och på med maten! Enklare kan det inte bli.
✓ Enkelt underhåll och rengöring
Ingen grillaska att ta hand om.
✓ Okomplicerad förvaring
Inga gasolflaskor.
✓ Platsbesparande
Finns till och med som liten bordsgrill.
✓ Ingen rökutveckling
Lämplig för grillning i bostadsområden och på balkongen.
✓ Många tillagningsmöjligheter
✓ Flexibel
Elgrillar kan användas i stort sett överallt. Den som saknar tillgång till trädgård eller uteplats kan utan problem njuta av grillkvällar på balkongen.
✓ Inga brandfarliga gnistor
Det uppstår ingen brandfara från gnistor.
- Den typiska, rökiga grillsmaken uteblir.
- Placering är beroende av strömanslutning och kabellängd.

Rökgrill: För- och nackdelar
✓ Resultatet
Maten smakar fantastiskt från en rökgrill! Du får ett mört och rökigt kött som du kan dra isär med gaffeln.
✓ Romantikfaktorn
Med en rök får din barbecue denäkta amerikanska sydstatskänslan.
✓ Enkel placering
Praktiska hjul gör att din rök kan rullas dit du vill.
✓ Många möjligheter
Flera möjligheter för den som vill experimentera med olika rökta maträtter.
✓ Styr över smakerna
Olika sorters ved eller kol ger rök med olika smak.Vilken blir din favorit?
✓ Slow food – Tillaga maten skonsamt
Den låga temperaturen (90-120 grader) tillagar maten skonsamt och är perfekt för den som vill haka på slow food-trenden.
- Röken kan upplevas som störande för grannarna.
- Det tar mycket lång tid att bli klar med grillningen (ca 4-8 timmar).

Så vilken grill är egentligen bäst? Det finns inget enkelt svar på frågan. Men det finns en grill för alla. Tänk igenom dina behov och göra dina val därefter. Tveka inte heller över att komma in till något av våra varuhus och fråga vår kunniga personal om råd.
Om du känner dig osäker på hur du går tillväga kan du anlita en hantverkare via våra
