0 Önskelista 0 Varukorg
Hornbach Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2022-12-01 klockan 00:01. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Trallolja


7 resultat(12 varianter)
Träolja CUPRINOL V BC 4,65L
2 varianter
(2)
275,00 kr * / st
(59,14 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Trädäckolja CUPRINOL Plus Bc 4,65L
2 varianter
(8)
549,00 kr * / st
(118,06 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Träolja CUPRINOL 5L
2 varianter
(3)
319,00 kr * / st
(63,80 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Träolja Landora V 5L
139,00 kr * / st
(27,80 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Lärkträolja CUPRINOL pigmenterad 2,5L
(1)
319,00 kr * / st
(127,60 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Möbel- och Terrassolja HORNBACH 750ml
2 varianter
Hornbach
129,00 kr * / st
(172,00 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
Bangkirai Olja 750ml
2 varianter
Hornbach
(1)
119,00 kr * / st
(158,67 kr * / l)
Köp på webbenReservera & hämta
7 av 7 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Köp trallolja & olja för trädäck på HORNBACH.se

Trallolja är viktigt för att hålla träet på t.ex. din altan i bra skick! Förläng livet på altanen eller trämöblerna genom att olja in dem regelbundet med träolja. Trä som drabbats av röta tappar i hållfasthet och styrka och kan göra att din uteplats blir ful, obrukbar eller rentutav farlig. Därför får man inte glömma att olja sitt trädäck altanolja, både när man bygger den och sedan med jämna mellanrum varje säsong. En god idé kan vara att alltid behandla altanen med trallolja samma tid på året så att du inte glömmer att göra det! På HORNBACH.se har vi ett brett utbud av olika tralloljor som passar för alla dina träprojekt. Beställ idag så är du redo när vädret tillåter utomhusprojekt med trallolja nästa gång!

Träolja

Vad händer om jag inte oljar min trall?

Obehandlat virke är särskilt utsatt och behöver ett nytt lager trallolja med jämna mellanrum för att stå emot väder och vind. Om du inte oljar din trall blir träet snabbt torrt och förlorar sin förmåga att stöta bort vatten. Träet drar istället åt sig fukt och kan ganska snabbt drabbas av röta om man inte ger det en ny behandling med trallolja. Träoljan sugs in i altanen och in i träets fibrer istället för vatten och bildar på så vis ett skydd mot yttre påverkan.

Hur ofta ska man behandla altanen med trallolja?

En tumregel är att olja trallen en gång om året. Men det skadar inte att behandla oftare, tvärtom kan en dos trallolja varje kvartal eller oftare göra att din altan får ännu längre livstid! Man bör dock tänka på att altanoljan bör målas på ett tag innan altanen eller trämöblerna ska användas, eftersom ytan oftast är kladdig en tid efter behandlingen. Därför är våren och hösten bra tider för att olja trädäck - före och efter sommarens altansäsong!

Tralloljan fäster bättre om du tvättar först

Innan du målar på ny trallolja får du inte glömma att rengöra altanen eller trämöblerna med tralltvätt, ett särskilt tvättmedel som effektivt tar bort smuts och alger och förbereder ytan för ny trallolja. Om man inte tvättar träet först så fäster den nya tralloljan inte lika bra och du får inte samma effekt. Alger och smuts på ytan förhindrar då tralloljan från att tränga in ordentligt vilket resulterar ett ojämnt och fläckigt utseende som kommer förstärkas över tid. Så glöm inte tralltvätten! Det är också viktigt att välja rätt altanolja beroende på träslag, till exempel ska hårdare träslag gärna behandlas med teakolja för att få bäst effekt. Teakolja är inte bara för teak, utan är lämpligt för alla typer av ädelträ, t.ex. alm, bok eller ek.

Vad mer kan man göra med trallolja?

När du känner för att byta utseende på altanen så kan en färgad altanolja vara perfekt för ändamålet. Genom att välja en altanolja som innehåller pigment så kan du till exempel göra träet mörkare eller varmare och få det att se ut som att du har bytt träslag på din altan!

Läs mer om trallolja och altanskötsel på vår projektsida " Så behandlar du din uteplats".

Handla trallolja på webben

Oavsett vilken trallolja du behöver, så bör du alltid börja hos HORNBACH.se. Här hittar du garanterat tralloljan som skyddar din altan eller utemöblerna och ser till att dem håller för en lång tid framöver. Beställ olja för trall eller den altanolja som passar ditt projekt bäst och sätt igång redan idag!

upp