Just nu bjuder vi på frakten för ombudspaket från 999 kr. Läs villkor här >>

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-03-22 klockan 14:46. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Filterpump


10 resultat
Reservpatron till Fast Set pool
Bestway
(1)
49,90 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenKan ej reserveras
Tips & råd
Att tänka på när du väljer uppvärmning till din pool

Att tänka på när du väljer uppvärmning till din pool

Inte så förtjust i kallbad? Med en poolvärmare håller sig poolen behagligt varm och du kan njuta av en längre badsäsong. Här berättar vi om de olika sätten att värma upp en pool, och vad som kan vara bra att tänka på. P ...mer

Filterkuber polyester 320g
Planet Pool
(5)
359,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
10 av 10 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Filterpumpar"

Populärt sortiment inom kategorin "Filterpumpar"

Köp poolfilter & filterpump på HORNBACH.se

En pool kan vara utrustad med olika sorts pump och reningsverk, men de två vanligaste modellerna hos en klarvattenpool är antingen ett sandfilter eller ett poolfilter med filterpatron. Ett poolfilter måste du ha till din bassäng för att den ska cirkulera vattnet, på så sätt minskar risken för en algblomning. När vattnet kommer i rörelse så blandas kemikalierna, och vattnet kommer även att cirkulera genom filtret i pumpen och då samtidigt filtreras. En filterpump har ett enkelt filter, där du själv kan ta ut och rengöra eller byta filterpatronen. Har du exempelvis en bassäng från Bestway eller Intex så levereras denna ofta tillsammans med en Bestway poolpump. Skulle du behöva köpa ny filterpump eller byta ut ditt poolfilter så har HORNBACH många olika storlekar på reservpatroner och patronfilter att välja bland.

Vad är en filterpump?

En filterpump är en poolpump som kan användas till många olika storlekar på pool, tack vare att kapaciteten på motorn varierar. Det finns svagare poolpumpar och betydligt starkare varianter. En tumregel är att pumpen ska kunna cirkulera poolens vatten på mellan två till tre timmar. Köper du en för liten poolpump så kommer denna inte att klara av att filtrera allt vatten i bassängen och poolens vattenvärden kommer då inte att kunna upprätthållas. Hos mindre filterpumparna sitter det en mindre filterpatron, medans större filterpumpar har en större filterpatron. Kontrollera före du köper poolfilter att du får en pump vars kapacitetet är anpassad till poolens vattenvolym.

Bestway poolfilter

Bestway poolpump

En poolpump från Bestway är ansluten med två slangar, ett inlopp och ett utlopp. I den ena slangen kommer vattnet från poolen, in i poolpumpen och genom filterpatronen. När vattnet är filtrerat går det tillbaka in i poolen genom den andra slangen. På detta sätt så cirkulerar vattnet i poolen, så att allt vatten någon gång hamnar genom poolfiltret. På större pooler så passerar vattnet först genom ett bräddavlopp eller skimmer, som hänger på utsidan av sargen vid vattenytan.

Bräddavloppet fångar upp större partiklar som insekter, löv och luftburna partiklar som hamnar i vattnet. Genom detta så blir det mindre belastning på filterpatronen.

Hur byter man poolfilter?

Att byta filtermassan själv är inte så svårt som det låter och du behöver inte heller alltid köpa ett nytt filter, du kan nämligen rengöra ditt befintliga poolfilter. Hur ofta du behöver rengöra din filterpatron varierar, beroende på hur ofta du badar, vattentemperaturen och mängden smuts som hamnar i bassängen. Men generellt så bör en filterpatron sköljas rent vart 14é dag.

  • Ta av locket på filterpumpen och skruva bort filterpatronen
  • Rengör denna med ett medel som löser upp fett och andra föroreningar, en Filter cleaner
  • Skölj sedan noga av filtret innan du skruvar tillbaka det igen. Är det rengöringsmedel kvar i filtret när du sätter tillbaka det i pumpen så kan detta leda till att vattenvärdena förändras
  • Klart!

Handla filterpatroner & filterpump på webben

Oavsett om du har köpt en pool med tillhörande poolfilter och nu behöver en ny filterpatron eller om du vill köpa en filterpump, så kan du alltid lita på oss på HORNBACH. I vårt sortiment hittar du reservpatroner i olika storlekar från bland annat Bestway, Easy pool och Fast Set pool. Behöver du en ny filterpump, en poolfilteranläggning så hittar du det också. Beställ direkt på webben så skickar vi dina produkter snabbt, säkert och alltid till ett lågt pris!

upp