0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-09-22 klockan 10:18. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Dammduk & dammfolie


13 resultat
Dammduk HEISSNER PVC 1,0mm 4x6m svart
Heissner
(6)
1899,00 kr * / st
(79,13 kr * / m²)
Köp på webbenReservera & hämta
Dammduk HEISSNER PVC 0,5mm 6x5m svart
Heissner
(18)
1499,00 kr * / st
(49,97 kr * / m²)
Köp på webbenReservera & hämta
Dammduk HEISSNER PVC 0,5mm 5x4m svart
Heissner
(9)
999,00 kr * / st
(49,95 kr * / m²)
Köp på webbenReservera & hämta
Tips & råd
Att tänka på innan du anlägger en trädgårdsdamm

Att tänka på innan du anlägger en trädgårdsdamm

Är du intresserad av att skaffa en damm i din trädgård? Vi har sammanställt tips, råd och saker som kan vara bra att tänka på innan du börjar anlägga din nya trädgårdsdamm. Med allt från hur du på bästa sätt planerar dam ...mer

Dammduk HEISSNER PVC 0,5mm 3x4m svart
Heissner
(17)
599,00 kr * / st
(49,92 kr * / m²)
Köp på webbenReservera & hämta
Dammduk HEISSNER PVC 0,5mm 4x6m svart
Heissner
(18)
1199,00 kr * / st
(49,96 kr * / m²)
Köp på webbenReservera & hämta
Dammduk HEISSNER PVC 1,0mm 4x4m svart
Heissner
(2)
1199,00 kr * / st
(74,94 kr * / m²)
Köp på webbenReservera & hämta
Dammduk HEISSNER PVC 0,5mm 4x4m svart
Heissner
(11)
799,00 kr * / st
(49,94 kr * / m²)
Köp på webbenReservera & hämta
Dammduk HEISSNER PVC 0,5mm 2x3m svart
Heissner
(23)
299,00 kr * / st
(49,83 kr * / m²)
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Dammskyddsduk HEISSNER 2x3m vit
Heissner
(8)
339,00 kr * / st
(56,50 kr * / m²)
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
PVC-Folier foliesvetsmedel för 5 m svetsfog, 200 g
Heissner
(3)
249,00 kr * / st
(1245,00 kr * / kg)
Köp på webbenReservera & hämta
Dammduk HEISSNER PVC 1,0mm 8x1m svart
Heissner
(4)
649,00 kr * / st
(81,13 kr * / m²)
Köp på webbenReservera & hämta
Dammduk HEISSNER PVC 1,0mm 6x1m svart
Heissner
(4)
499,00 kr * / st
(83,17 kr * / m²)
Köp på webbenReservera & hämta
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
13 av 13 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Dammduk & dammfolie"

Populärt sortiment inom kategorin "Dammduk & dammfolie"

Köp dammduk och dammfolie online på HORNBACH.se

En trevlig damm kan verkligen liva upp trädgården och skapa ett unikt utseende som garanterat kommer få din trädgård att bli snyggast i kvarteret! Hos HORNBACH kan du hitta allt för att börja skapa och underhålla din damm, från dammduk i gummi, till stenfolie och dammnät för att skydda din investering mot löv.

Dammduk och dammfolie

Skapa din trädgårdsdamm

När du har bestämt dig för att en trädgårdsdamm kommer bli ditt nästa projekt, så är det dags att börja gräva och välja hur din damm ska se ut. Du kan läsa mer om var du bör placera din damm och vilka fiskar och växter som passar i vår guide: Att tänka på innan du anlägger en trädgårdsdamm. Du kan även följa med vår kollega Sacha som ger en detaljerad instruktion om hur du bygger en trädgårdsdamm i vårt projekt: Sascha anlägger en trädgårdsdamm.

När du har grävt tills du är nöjd och lagt ner din dammduk eller dammfolie kan du börja tänka på hur du kan snygga till utseendet. Stenfolie kan användas för att dölja kanterna av dammduken och skapa ett mer naturligt utseende.

En planteringsmatta i kokosfiber eller nylon kan också användas för att dölja kanten och skyndar på tillväxten hos plantor. Du får då en fin kant med växter som ger ett naturligt intryck. Kokosmattan är det mer miljövänliga alternativet, då den förmultnar efter något år, vilket brukar vara nog med tid för att växterna ska ha etablerat sig vid kanten.

Du bör även införskaffa ett dammfilter och en dammpump för att din damm, växter och eventuellt fiskar ska må bra. Du kan även investera i dammbelysning, för att gör sommarkvällarna runt dammen lite mysigare.

Laga din dammduk

En viss mängd vatten försvinner alltid ur dammen på grund av avdunstning. Men om du misstänker att din dammduk läcker och förlorar mer vatten än vad som är vanligt med avdunstning kan det vara så att du har ett hål i duken, där dammens vatten läcker ut i marken. För att försäkra dig att du har ett hål i dammduken kan du först ta och stänga av alla pumpar och filter, försäkra dig att det inte är något hål på en slang som orsakar problemet. Ta även upp slangar som ligger i dammen, då dessa kan orsaka självsug som får det att se ut som att vattnet försvinner snabbare än vad det ska. Om problemet inte ligger hos tekniken kan du hålla dom avstängda och vänta på att vattnet sjunker. Detta gör det lättare att hitta hålet, vänta bara tills vattnet slutar försvinna, då vet du att hålet ligger över vattenytan och borde vara lätt att hitta.

När du har lokaliserat hålet kan du börja laga det. Städa först området omkring ordentligt och torka av. Avgör om du har en PVC-duk eller en gummiduk och skaffa en bit i rätt material som matchar din, materialen har olika lim som passar dessa bäst. Se till att du låter limmet torka ordentligt innan du fyller på dammen igen. Besök gärna ditt närmaste HORNBACH-varuhus för att få hjälp av våra projektrådgivare med vad som passar just din damm. Hos oss hittar du ett brett utbud av tillbehör och bygge för trädgårdsdamm, som lim, dammspiralslang och dammplanteringskorg.

Handla planteringsmatta och dammduk till trädgårdsdamm online

När du handlar hos HORNBACH handlar du alltid till låga priser, och om du kommer in till våra varuhus kan vår kunniga projektrådgivare hjälpa dig med allt du behöver för att lyckas med ditt dammprojekt och få en snygg damm. Hos oss kan du köpa dammduk i gummi, dammduk i pvc eller dammduk i epdm. Håll även din damm fri från alger och syresätt den med dammpumpar och dammfilter.

upp