Ta ett iskallt grepp om vintern – med våra snö- & halkprodukter!

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-12-05 klockan 07:18. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Kompostkvarn


8 resultat
Kompostkvarn BOSCH AXT 25 TC 2500W
Bosch
(1)
6495,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Kompostkvarn MAKITA UD2500
Makita
(6)
4195,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Kompostkvarn FOR_Q FQ-EMH 2500
for_q
(25)
2499,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenKan ej reserveras
Kompostkvarn FOR_Q FQ-ELH 2500 2500W
for_q
(65)
2149,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Kompostkvarn BOSCH Rapid 2000 set
Bosch
(13)
2595,00 kr * / st
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Köp på webbenKan ej reserveras
8 av 8 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Kompostkvarn"

Köp kompostkvarn i HORNBACHs webbshop

Har du en egen kompostkvarn hemma så slipper du att åka iväg med sly, grenar och kvistar till tippen, efter häckklippning eller beskärning av träd och buskar. En kompostkvarn kommer att slå sönder dina grenarna till flis och du kan antingen lägga det på komposten eller använda det som marktäckare under häcken. En kompostkvarn, trädgårdskvarn eller flismaskin som en del kallar dem finns i lite olika modeller, beroende på hur de maler sönder kvistarna. Antingen kan kompostkvarnen vara utrustad med en knivakvarn eller en valskvarn.

I HORNBACHs breda sortiment hittar du dessa typer av kompostkvarnar:

Kompostkvarn med knivar

När du arbetar med en kompostkvarn som har knivar så får du räkna med att arbetet tar lite längre tid, då du manuellt behöver mata ner de kvistarna som du vill ha sönderhackade. Flismaskinen tuggar inte själv i sig kvistarna. Däremot går det fortare för knivarna än för valsen att finfördela materialet. Knivarna hackar sedan sönder kvistarna till ett fint flis som du kan lägga direkt under din häck som en marktäckare. Då denna modell av kompostkvarn eller flismaskin slår sönder kvistarna med sina knivar så låter den oerhört mycket! Däremot så ligger denna modell av kompostkvarn lägre i pris.

Kompostkvarn med vals

En kompostkvarn med vals skär istället sönder grenarna mellan valsen och en stålplatta. Tack vare de roterande valsarna så matar den automatiskt ner det material som ska behandlas. Genom detta så går trädgårdsarbetet betydligt fortare. Resultatet av det som trädgårdskvarnen lämnar efter sig är något större än hos den andra modellen med knivar. Detta lämpar sig mer för att lägga direkt på trädgårdskomposten. Arbetsvolymen hos en kompostkvarn med valsar är betydligt lägre, priset däremot är högre än hos en kompostkvarn med knivar.

Kompostkvarn

Kompostkvarn med vals eller kniv?

Förutom att slutresultatet ser olika ut och vilket du föredrar beror på vad du ska göra med flisen. Använda detta som bark under häcken eller låta det hamna i komposten direkt? Förutom detta så bör du även säkerställa att kompostkvarnen är utrustad med ett säkerhetsstopp. Andra funktioner som ska stämma är överbelastningsskydd, eventuellt uppsamlingskärl, motorbroms, volymkapaciteten det vill säga hur tjocka grenar den kan arbeta med, samt dess effekt.

Effekten bestämmer hur stark grenkvarnen är. En annan aspekt är flismaskinens vikt och att den enkelt går att placera i förrådet eller där du kommer att förvara den när den inte används.

Kompostkvarn på bensin, el eller batteri

Är du ute efter en skogsmaskin, då är det en flismaskin på bensin som kommer att vara det bästa köpet. Sträcker sig ditt projekt endast i trädgården, att få bort grenar och sly som kommer från buskar och träd, då är det vanligt att man köper en elektrisk kompostkvarn. En batteridriven kompostkvarn är det mest flexibla alternativet som tillåter dig att jobba vart du vill. Vart och hur du ska arbeta avgör vilket kompostkvarn som är bäst för dig.

Vilken kompostkvarn matchar dina behov?

  • Hur mycket kommer du att använda din kompostkvarn, hur mycket har du som ska klippas varje säsong?
  • Vad är det som ska klippas, hur stor diameter på grenarna måste din kompostkvarn klara av att behandla?
  • Hur högt får din kompostkvarn låta, finns det någon begränsning i vilken arbetsvolym du kan tolerera?
  • Vad ska du göra med den flis som din kompostkvarn lämnar efter sig, ska du lägga den på komposten eller under häcken?

Handla kompostkvarn på webben

Oavsett om du bestämmer dig för att köpa en kompostkvarn med knivar eller valsar så hittar du den i HORNBACHs sortiment. Bosch kompostkvarnar erbjuder ett brett utbud av båda sorter, men även Makita kompostkvarn eller For_q trädgårdskvarnar hjälper dig med ditt trädgårdsprojekt. Köp enkelt hem din kompostkvarn i HORNBACHs webbshop och få den levererad hem till dig, lagom inför ditt nästa trädgårdsprojekt!

Har du inte bestämt dig för vilken trädgårdsmaskin som ska köpas in inför ditt nästa trädgårdsprojekt? Ta dig då en titt och bli inspirerad av vår guide för trädgårdsredskap och -maskiner.

upp