0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-09-21 klockan 14:41. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Vertikalskärare & gräsmatteluftare


15 resultat
Köp på webbenReservera & hämta
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Tips & råd
Så luftar du din gräsmatta

Så luftar du din gräsmatta

En gräsmatta behöver luftas för att den ska må bra. I samband med att du luftar eller vertikalskär den ger du den bättre förutsättningar för att ta upp vatten och näring. Du gynnar tillväxten och den blir härdigare mot s ...mer

Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Gräsmatteluftare GARDENA ES500 500W
Gardena
(10)
2099,00 kr * / st
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
15 av 15 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Vertikalskärare & gräsmatteluftare"

Köp vertikalskärare & mossrivare i HORNBACHs webbshop

Alla drömmer vi om att ha en grön, tät och vacker gräsmatta, utan mossa och ogräs! Du behöver inte riva upp hela din gräsmattan och rulla ut en ny om du har svårt att få bukt med ogräset eller hittat mossa. Ta istället hjälp av en vertikalskärare eller gräsmatteluftare och ge din gräsmatta ett nytt liv! Men hur funkar det att vertikalskära gräsmattan och vad är det för skillnad på en mossrivare och gräsmatteluftare?

Vad är en vertikalskärare?

En vertikalskärare ser nästan ut som en gräsklippare, men istället för en kniv som klipper av gräset så är denna maskinen utrustad med en vals, där det sitter många mindre knivar. Dessa knivar skär ner i din gräsmatta ett par centimeter och kapar gräsrötterna. Det kommer då ner mer syre till rötterna och detta främjar både tillväxten av fler gräsrötter och förbättrar gräsmattans dränering. Resultatet blir en grönare och välmående gräsmatta. Många säger att man luftar sin gräsmatta, därför kallas vertikalskäraren också för gräsmatteluftare. För att få en livskraftig och stark gräsmatta så räcker det om du vertikalskär din gräsmatta någon gång per säsong.

Vertikalskärare

Hur vertikalskär man gräsmattan?

När du kör med din vertikalskärare över gräsmattan så river den upp en hel del ogräs och framför allt mossa. Därför är det smidigt att ha en uppsamlare på din vertikalskärare, så slipper du gå efter med en kratta. När vertikalskärarens knivar skär ner i gräsmattan och klipper av gräsrötterna stimuleras dessa att producera fler sidoskott och din gräsmatta blir därmed tätare.

När du är klar med din vertikalskärare så kommer förmodligen din gräsmatta behöva repareras något. Men innan du lägger dit ny jord och sår gräsfrön så bör du kalka och gödsla den. Med hjälp av toppdress krattar du din gräsmatta jämn och sedan är det dags att stödså. Glöm nu inte att vattna! Nu har du gett din gräsmatta alla förutsättningar för att vara grön, jämn och livskraftig hela sommaren.

Läs även vår guide om hur du luftar din gräsmatta!

Vad är en mossrivare?

En mossrivare ser ungefär likadan ut som en vertikalskärare, skillnaden ser du främst under. På valsen sitter det nu krokar istället för knivar. Dessa krokar gräver sig inte ner i jorden som en gräsmatteluftare gör, utan stannar ovan jord. De tar istället tag i den mossa som finns i gräsmattan och river upp denna. Därför är det att rekommendera att köra sin mossrivare tidig vår, när mossan har börjat växa men innan gräset gjort det. Efter att du har kört med din mossrivare över gräsmattan så får du vara beredd på lite arbete med krattan. Resultatet blir att det finns mer plats för gräset och du får en finare gräsmatta. Dock så river inte en mossrivare upp rötter och liknande, så med största sannolikhet så kommer du få använda mossrivaren minst en gång per säsong.

Handla vertikalskärare & mossrivare på nätet

På HORNBACH kan du köpa vertikalskärare och mossrivare som hjälper dig att få en vacker gräsmatta, utan mossa och ogräs! I vårt breda sortiment kan du välja att köpa en vertikalskärare som antingen är eldriven eller drivs med batteri, från etablerade varumärken som Bosch, GARDENA och Pattfield.

upp