Ta ett iskallt grepp om vintern – med våra snö- & halkprodukter!

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-12-05 klockan 13:33. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Vedklyv


11 resultat
Vedklyv AL-KO LSH 520/5 230V 5 ton
AL-KO
(13)
4489,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Vedklyv ATIKA ASP 5 N-2 5ton
Atika
(10)
3799,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Vedklyv ATIKA ASP 8 N-2 8ton
Atika
(11)
7490,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Tips & råd
Att tänka på när du väljer vedklyv

Att tänka på när du väljer vedklyv

Det finns ett ordspråk som säger att ”veden värmer många gånger”. Detta gäller i synnerhet om man jobbar med enkel utrustning och en stor del manuella moment. Klyver du dina stockar med en vedklyv så spar du mycket tid o ...mer

Vedklyv ATIKA ASP 4N-2 4ton
Atika
(10)
3595,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Vedklyv ATIKA ASP 14 TS-2 14ton
Atika
(3)
13999,00 kr * / st
Köp på webbenKan ej reserveras
Vedklyv ATIKA ASP 12 TS-2 12ton
Atika
(1)
14495,00 kr * / st
Köp på webbenKan ej reserveras
Vedklyv 34,5x34,5x36,8cm
1195,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Vedklyv ATIKA ASP 10 TS-2 10ton
Atika
(9)
11590,00 kr * / st
Köp på webbenKan ej reserveras
Vedklyv ALKO LSH 370/4 4ton
AL-KO
4795,00 kr * / st
Köp på webbenKan ej reserveras
Vedklyv ATIKA ASP 16 N-2 16 ton
Atika
(1)
19999,00 kr * / st
Köp på webbenKan ej reserveras
Vedklyv ATIKA ASP 20 N-2 20 ton
Atika
(2)
23999,00 kr * / st
Köp på webbenKan ej reserveras
11 av 11 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Vedklyv"

Köp vedklyv & vedkap på HORNBACH.se

Oavsett om du värmer upp din bostad med ved eller tänder en brasa för stämningens skull, så behöver du vedträn. Behöver du inte stora kvantiteter av ved så kan du köpa färdig ved i säck. Behöver du däremot mycket och har tillgång till antingen skog eller stockar så kommer du få ner priset ordentligt på den ved som du hanterar själv. När man sågar och klyver ved så är det viktigt att ha rätt redskap, för att arbetet ska gå lättare och framför allt bli säkrare. Efter att trädstammen är uppdelad i mindre bitar så är det dags att klyva dem och detta gör du lättast med en vedklyv eller vedkap. Det finns många olika sorts vedklyvar, exempelvis manuell vedklyv, hydraulisk vedklyv, eller till och med bensindriven vedklyv. Vilken vedklyv du ska välja beror på hur mycket du ska arbeta med din vedklyv samt vart arbetet kommer att ske.

Viktigt sortiment inom denna kategori

Välja vedklyv

Varför ska jag ha en vedklyv?

Det finns flera anledningar till varför du ska investera i en vedklyv, om du hanterar ved. Arbetet kommer att gå fortare än om du ska behöva klyva stockarna med en yxa, på sikt spar du på detta sätt pengar. Det kommer även bli betydligt säkrare! För dig som arbetar innebär det mindre ansträngning och du kommer att skona din rygg. Med en vedklyv kan du se till att du alltid arbetar ergonomiskt och därmed så sjunker skaderisken. En vedklyv kan dessutom klyva både torra och blöta stockar.

Vilka vedklyvar finns det?

  • Elektrisk vedklyv - Den vanligaste varianten av vedklyv är den elektriska vedklyven. En liten vedklyv kan drivas på 230v, men det finns även större hydrauliska vedklyvar som är betydligt större och starkare. En elektrisk vedklyv får man räkna till de mer tystgående sorterna. Dock så kräver denna typ av vedklyv att du har tillgång till nätanslutning.
  • Bensindriven vedklyv - Står du ute i skogen så finns det sällan tillgång till ett eluttag, utan då bör du satsa på en vedklyv med bensin eller dieselmotor. De mindre varianterna drivs på fyrtaktsbensin medans de större vedklyvarna har dieselmotor.
  • Vedklyv med kraftuttag – Det finns även de vedklyvar där hydtalpumpen drivs med hjälp av exempelvis traktorns kraft. Även detta är en variant som främst används ute i skogen och är en riktigt kraftig maskin.

Sen finns det givetvis de modeller som erbjuder en kombination av olika modeller, du kan antingen ansluta din vedklyv till ett eluttag hemma eller använda den ute i skogen tillsammans med traktorns kraft.

Hur använder jag en vedklyv?

Som att det inte vore nog med olika slags drivning hos en vedklyv så finns det antingen de som klyver veden horisontellt eller vertikalt. Den vanligaste modellen är de vedklyvar som klyver horisontellt. Här pressas stocken fram av en tryckplatta mot en klyvkniv, som delar stocken. De flesta vedklyvar låter dig här justera plattan beroende på hur långa vedträn du vill ha. Hos en vertikal vedklyv delas stocken istället upp av en kil som rör sig uppifrån och ner. Stocken placeras på en platta framför dig och hålls fast av rörliga armar, medan kilen klyver den. Oavsett vilken modell av vedklyv du väljer så är de flesta modeller utrustade med en tvåhandsfattning, det vill säga att du behöver använda båda händerna för att maskinen ska arbeta. Genom detta så minimeras skaderisken. Vill du läsa mer om vilken vedklyv du ska välja och hur du arbetar med en vedklyv så kan du göra det i vår guide ' Att tänka på när du väljer vedklyv'.

Handla vedklyv på webben

Ska du dela upp stockarna till lagom stora vedträn så är en bra investering en vedklyv. Arbetet går då både fortare och blir betydligt säkrare. I vår webbshop kan du köpa vedklyv till ett lågt pris, oavsett om det är en vedlängd på 37 eller 52 cm som du behöver. Du finner även ett stort utbud av motorsågar, yxor och vedarbetningstillbehör hos oss! Beställ din vedklyv idag så levererar vi den direkt till dig – snabbt, smidigt och alltid till ett lågt pris!

upp