Ta ett iskallt grepp om vintern – med våra snö- & halkprodukter!

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-12-05 klockan 06:48. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Snörasskydd


11 resultat
Köp på webbenReservera & hämta
Snörasskydd BENDERS Safe svart
Benders
399,00 kr * / Paket
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Tips & råd
Taksäkerhet – så fungerar det

Taksäkerhet – så fungerar det

För den som byter sitt tak blir det oftast också aktuellt att se över detaljer som snörasskydd, takstegar och gångbryggor. Sotare och andra som då och då behöver tillgång till taket ska kunna arbeta säkert och effektivt ...mer

Köp på webbenReservera & hämta
Snöglidhinder BENDERS svart
Benders
169,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Snöglidhinder BENDERS tegelröd
Benders
(1)
169,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
11 av 11 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Snörasskydd"

Köp snörasskydd på HORNBACH.se

Visst är det härligt när snön ligger tungt på taken och allt är bara vitt och fint? Bekymret kommer oftast sen när solen kommer fram och börjar tina upp snön. Detta leder till att snön på taket glider ner, och har du otur så startar snöraset i samma stund som du stänger ytterdörren. Och att få snö, isklumpar och istappar på sig från hustaket kan vara riktigt farligt. Men detta kan du enkelt undvika genom att sätta upp ett snörasskydd på taket. På HORNBACH finner du ett brett sortiment av snörasskydd för plåttak såväl som snörasskydd för tegeltak. Du kan välja att köpa snöskydd i både svart och rött, så att det smälter in fint med färgen på ditt yttertak.

Snörasskydd

Vad är ett snörasskydd?

Ett snörasskydd är ett snöskydd som du monterar på ditt tak. Dess uppgift är att förhindra snö och isklumpar från att ramla ner och träffa förbipasserande. Genom att montera ett snöskydd vid takfoten så stannar snön kvar på taket och smälter. Vattnet som bildas kommer sedan ner via ditt takavvattningssystem. Snörasskydd kan enkelt monteras på tegeltak med konsoler. Ett Snörasskydd för plåttak kan du i de flesta fall även montera på ett papptak.

Montera snörasskydd

Att montera ett snöskydd på sitt tak är inte svårt, det du behöver är snöglidhinder och snökrokar eller snökonsoler. Det är speciellt viktigt att montera ett snöskydd över entrén och ställen runt byggnaden där folk rör sig. Det finns olika modeller av snörasskydd, så det är viktigt att följa monteringsanvisningen från leverantören. På HORNBACH kan du köpa snörasskydd från Benders som monteras på detta vis:

  • Kontrollera att du har rätt antal snökrokar eller snökonsoler för ditt tak, antingen tegeltak eller plåttak. Sedan ska du ha snöglidhinder, det är detta som förhindrar att snön från ditt yttertak ramlar ner. Hur många krokar eller konsoler du behöver beror på taklutning, takfallets längd och i vilken snözon du bor i.
  • För att montera snökonsolen i taket skjuter du upp först upp takpannan där första konsolen ska monteras. Trä konsolen på takpannan under och skruva fast den på ytan under pannan över. Skjut sedan ner takpannan igen. Snökrokar är lite enklare då dessa bara hakas fast i en takpanna så är det klart.
  • När samtliga konsoler sitter på plats så är det dags att montera snöglidhindren på dessa. Trä dessa på konsolerna och var noga med att skruva fast snöglidhindrena, både i varandra men även i konsolerna, så att de inte faller ner i nästa storm.
  • Klart!

Om du fortfarande är osäker på hur ett snörasskydd ska monteras eller hur du kan höja säkerheten på ditt hem så kan du läsa mer i vår guide: Taksäkerhet – så fungerar det.

Handla snöskydd på webben

I vårt sortiment av snörasskydd för tak finner du snöskydd för både tegel- och plåttak. Med snörasskydd från Benders kan du vara säker på att du har ett tryggt snöskydd på yttertaket och behöver inte vara orolig för att en olycka ska ske. Med vår lågprisgaranti kan du vara säker på att du köper snörasskydd till ett bra pris, finner du samma produkt till ett lägre pris på marknaden så matchar vi detta. Så vad väntar du på, köp snöräcken till ditt tak, för det kommer att blir en vinter även detta året!

På HORNBACH hittar du allt du behöver för att bygga ett säkert yttertak. Se mer och inspireras av samtliga våra tillbehör för yttertak, vilket blir ditt nästa projekt?

upp