Önskelista 0 Varukorg 0

Recept: Eldig tofubiff

grillrecept tofubiff

Ett kryddigt alternativ till kött!

För 4 personer.
Tillagningstid ca 10 minuter.
Marineringstid minst 15 minuter.

Lästid: 1 min.

Ingredienser:

  • 6 msk sojasås
  • 6 msk risvin eller sherry
  • 6 msk sesamolja
  • 4 msk färsk, riven ingefära
  • 4 tärnade schalottenlökar
  • 1-2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk chilisås
  • 4 skivor tofu (à 150 g)
  • 2 ägg
  • Sesamfrön
  • Olja till grillning

Tillagning:

1. Blanda en marinad av sojasås, sherry eller risvin, sesamolja, ingefära, schalottenlök, vitlök och chilisås.

2. Lägg i tofuskivorna och se till att de är helt täckta av marinaden.

3. Låt marinera i kylskåp minst 15 minuter men gärna över natten.

4. Vispa upp äggen, vänd tofun i äggvispet och därefter i sesamfrön.

5. Tryck till fröna en aning.

6. Droppa olja på aluminiumfolien och lägg den under tofuskivorna vid grillning.

7. Med medelhög värme bör tofuskivorna vändas flera gånger.

8. Serveras direkt. Smaklig måltid!

Upptäck vårt enorma sortiment av grillar och tillbehör Köp grillar
upp

HORNBACH använder cookies. När du fortsätter surfa på vår sida godkänner du användandet av cookies. Mer information

x