Önskelista 0 Varukorg 0

Recept: Marinerade kycklingspett med grönsaker

grillrecept kycklingspett

En färgstark och kryddig rätt!

För 4 personer. (ungefär 12 spett)
Tillagningstid ca 30 minuter.

Lästid: 1 min.

Ingredienser:

  • 500 g kycklingbröstfilé (eller kalkonbröst)
  • 4 msk sojasås
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk olja (jordnötsolja)
  • 1 tsk honung
  • 1/2 tsk sambal oelek (kryddsås/chilipasta)
  • 1 zucchini
  • 250 g champinjoner
  • 250 g körsbärstomater

Tillagning:

1. Skär kycklingen eller kalkonen i lagom stora munsbitar.

2. Blanda sojasåsen med vinäger, olja, honung och sambal oelek.

3. Blanda marinaden med köttbitarna i en försluten burk och låt marinera i minst 2 timmar (dock gärna över natten) i kylskåp.

4. Skölj grönsakerna och skär zucchini och svamp i stora tärningar.

5. Halvera körsbärstomaterna.

6. Varva grönsakerna med det marinerade köttet på spetten så att det går två grönsaksbitar per köttbit.

7. Grilla spetten på båda sidor tills de fått fin färg.

8. Servera direkt. Smaklig måltid!

Upptäck vårt enorma sortiment av grillar och tillbehör Köp grillar
upp

HORNBACH använder cookies. När du fortsätter surfa på vår sida godkänner du användandet av cookies. Mer information

x