Önskelista 0 Varukorg 0

Recept: Marinerade grillbiffar

grillrecept marinerade grillbiffar

En BBQ-klassiker som är svår att misslyckas med!

För 4 personer.
Tillagningstid ca 10 minuter.
Marineringstid ca 3 timmar.

Lästid: 1 min.

Ingredienser:

  • 500 g nötkött, skuret i lämpliga bitar för grillning
  • 4 msk sås (barbecuesås)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 4 msk olja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk hackad rosmarin
  • Salt, peppar och paprikapulver
  • Eventuellt vitlök och rivet citronskal

Tillagning:

1. Krydda köttet med salt, peppar och paprikapulver och stick det flera gånger med en gaffel.

2. Rör ihop oljan med honung, barbecuesås, vinäger, socker, tomatpuré och rosmarin i en skål. Blanda väl. Om så önskas kan dessutom vitlök och rivet citronskal blandas i.

3. Fördela marinaden över köttet och gnid in den väl.

4. Låt köttet dra i marinaden i kylskåp minst tre timmar - eller gärna över natten. Före grillning bör marinaden gnidas in väl ytterligare en gång.

5. Grilla köttet efter önskad grillgrad.

6. Servera med en fräsch sallad och baguette – och det blir en garanterad grillsuccé! Smaklig måltid!

Upptäck vårt enorma sortiment av grillar och tillbehör Köp grillar
upp

HORNBACH använder cookies. När du fortsätter surfa på vår sida godkänner du användandet av cookies. Mer information

x