Just nu bjuder vi på frakten för postpaket från 999 kr. Läs villkor här >>

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
2024-05-01 08:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2024-04-23 klockan 18:46. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.
Recept

Recept: Marinerade lammkotletter

Recept: Marinerade lammkotletter

Lamm har ett mycket mört och smakfullt kött!

För 4 personer.
Tillagningstid ca 10 minuter.
Marineringstid ca 1 timme.

Ingredienser:

  • 8 lammkotletter
  • 4 msk ketchup
  • 4 msk sojasås
  • 1 bit (ca 2 cm) färsk, riven ingefära
  • 5 msk honung
  • 1 knivsudd chilipulver
  • 1 msk senap (dragon eller dijon)
  • 2 vitlöksklyftor
  • Peppar

Tillagning:

1. Skölj lammkotletterna och torka dem torra.

2. Blanda samman övriga ingredienser till en tjockflytande marinad som inte rinner av köttet.

3. Lägg kotletterna i marinaden och se till att den täcker allt kött. Marinera köttet minst en timme i kylskåp.

4. Grilla sedan kotletterna ca 8 till 10 minuter på träkol (normalt går det ganska fort – låt dem absolut inte ligga för länge på grillen eftersom de då blir hårda och torra!).

5. Servera. Stekt potatis eller rostat bröd passar bra som tillbehör. Smaklig måltid!

upp