Önskelista 0 Varukorg 0

Recept: Marinerade lammkotletter

grillrecept lammkotletter

Lamm har ett mycket mört och smakfullt kött!

För 4 personer.
Tillagningstid ca 10 minuter.
Marineringstid ca 1 timme.

Lästid: 1 min.

Ingredienser:

  • 8 lammkotletter
  • 4 msk ketchup
  • 4 msk sojasås
  • 1 bit (ca 2 cm) färsk, riven ingefära
  • 5 msk honung
  • 1 knivsudd chilipulver
  • 1 msk senap (dragon eller dijon)
  • 2 vitlöksklyftor
  • Peppar

Tillagning:

1. Skölj lammkotletterna och torka dem torra.

2. Blanda samman övriga ingredienser till en tjockflytande marinad som inte rinner av köttet.

3. Lägg kotletterna i marinaden och se till att den täcker allt kött. Marinera köttet minst en timme i kylskåp.

4. Grilla sedan kotletterna ca 8 till 10 minuter på träkol (normalt går det ganska fort – låt dem absolut inte ligga för länge på grillen eftersom de då blir hårda och torra!).

5. Servera. Stekt potatis eller rostat bröd passar bra som tillbehör. Smaklig måltid!

Upptäck vårt enorma sortiment av grillar och tillbehör Köp grillar
upp

HORNBACH använder cookies. När du fortsätter surfa på vår sida godkänner du användandet av cookies. Mer information

x