Ingredienser:
- 8 lammkotletter
- 4 msk ketchup
- 4 msk sojasås
- 1 bit (ca 2 cm) färsk, riven ingefära
- 5 msk honung
- 1 knivsudd chilipulver
- 1 msk senap (dragon eller dijon)
- 2 vitlöksklyftor
- Peppar
Tillagning:
1. Skölj lammkotletterna och torka dem torra.
2. Blanda samman övriga ingredienser till en tjockflytande marinad som inte rinner av köttet.
3. Lägg kotletterna i marinaden och se till att den täcker allt kött. Marinera köttet minst en timme i kylskåp.
4. Grilla sedan kotletterna ca 8 till 10 minuter på träkol (normalt går det ganska fort – låt dem absolut inte ligga för länge på grillen eftersom de då blir hårda och torra!).
5. Servera. Stekt potatis eller rostat bröd passar bra som tillbehör. Smaklig måltid!