0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-09-22 klockan 03:23. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Vindskyddsduk


15 resultat
Vindskydd MATAKI Halotex W10 2,8x25m
Mataki
1049,00 kr * / Rulle
(14,99 kr * / m²)
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenReservera & hämta
Vindskyddspapp ISOVER bastion 2,8x25m
Isover
1995,00 kr * / Rulle
(28,50 kr * / m²)
Köp på webbenReservera & hämta
Vindskydd MATAKI Halotex W10 2,8x12,5m
Mataki
(2)
649,00 kr * / Rulle
(18,54 kr * / m²)
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenKan ej reserveras
Luftspaltskiva TECCA C1200 32 st
TECCA
3808,00 kr * / Paket
(3,72 kr *)
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Vindavdelare TECCA C1200 20 st
TECCA
2380,00 kr * / Paket
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Vindavdelare TECCA C600 20 st
TECCA
1980,00 kr * / Paket
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Luftspaltskiva TECCA C600 32 st
TECCA
2848,00 kr * / Paket
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
15 av 15 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Vindskyddsduk"

Köp vindskyddsduk på HORNBACH.se

Vindpapp, även kallad vindskyddsfolie eller vindskyddsduk, har i syfte att skydda ditt hem mot vind och fukt. Vindpapp är därför absolut nödvändig vid både renoveringar och nybyggen. Vindpappen i sig har ingen isoleringsverkan, men ska användas tillsammans med annat isoleringsmaterial där vindskyddsduken ser till att vinden helt enkelt inte blåser genom isoleringen. På HORNBACH finner du ett brett sortiment av vindpapp och åldersbeständig plast som förhindrar fukt från att tränga in i husets olika konstruktioner.

Varför behöver du en vindskyddsduk?

En vindskyddsduk har tillsammans med övrigt isoleringsmaterial en stor isoleringsförmåga eftersom vindpappen ser till att det inte blåser in kall luft i isoleringsmaterialet, vilket försämrar effekten av isoleringen. Det är därför en riktigt bra investering som i slutändan kommer leda till en minskad värmekostnad. I och med att vindpappen skyddar ditt isoleringsmaterial så förlänger den isoleringens livslängd, vilket i slutändan spar dig både pengar och tid!

Vindpapp, eller åldersbeständig plast, sätts strax under ytskiktet på en isolerad yttervägg. Vindduken hindrar varm och fuktig luft från att gå igenom väggen där den kyls ner och i värsta fall kondenserar och orsakar fuktskador. Vindskyddsduken tvingar luften att gå en annan väg, som vid ett väl ventilerat hem ska gå genom ventilationssystemet. Vindskyddsfolie är mycket slitstark och går inte sönder av skarpa hörn i konstruktionen.

Att tänka på vid montering av vindskyddsduk

När du ska montera vindpapp är det mycket viktigt att du alltid följer produktens monteringsanvisning noggrant. Du måste till exempel alltid se till att det finns tillräckligt med ventilation mellan vindpapp och isoleringsmaterial, eftersom det annars kan uppstå fuktskador. Vindpappen ska sitta horisontellt eller vertikalt över isoleringsmaterialet på utsidan av en yttervägg. Den ska fästas mot reglarna med häftklammer eller spik. Avståndet mellan dem bör vara ca 100mm. Tänk på att även täcka över fönster och dörröppningar så att du kapslar in hela konstruktionen. Skär sedan upp vindskyddsfolien med diagonala snitt och fäst skarvarna på insidan med spik eller häftklammer.

Handla vindpapp på webben

I vår webbshop kan du beställa vindpapp, vindskyddsfolie eller förhydningspapp med hemleverans, så skickar vi den direkt till dig. Snabbt, smidigt och prisvärt! Skulle du föredra att hämta din vindduk själv så kan du reservera den direkt på vår webbsida för upphämtning i ditt närmaste HORNBACH-varuhus samma dag. Då kan du passa på att utnyttja vår välkända projektrådgivning, våra kunniga medarbetare hjälper dig mer än gärna med smarta tips kring vad du ska tänka på kring montering och köp av vindskyddsduk.

Du kanske också är intresserad av

upp