Ta ett iskallt grepp om vintern – med våra snö- & halkprodukter!

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-12-07 klockan 17:28. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Trall


 
 
3 resultat
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Trall Thermofuru 26x117x4500mm
423,00 kr * / st
(94,00 kr * / m)
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Trall Thermofuru 26x117x4200mm
394,80 kr * / st
(94,00 kr * / m)
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
3 av 3 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Köp trall och trallvirke i HORNBACHs webbshop

Vill du lägga ett terrassgolv i trä som både tål regn och är skönt för fötterna att gå på? Eller bygga en helt ny altan i trallvirke? Hos HORNBACH kan du köpa många olika sorters trätrall och trallvirke i trä för olika behov, så att du kan skapa ditt perfekta altangolv, terrassgolv eller balkonggolv.. På HORNBACH finner du trall för att tillverka din favoritplats utomhus.

Att tänka på när man ska bygga altan

När du ska köpa trallgolv så är materialvalet viktigt och du bör även ta hänsyn till altanens läge. En uteplats under träd ska helst undvikas då trallgolvet risker att bli angripen av svamp och röta i den fuktiga miljön nära träd. Du bör även tänka på uteplatsens väderstreck innan du sätter igång med ditt projekt.

Trall

Vilken trall ska jag köpa?

Då trall ofta är tillverkat av naturmaterial kräver trallgolv skötsel samt skydd mot vind och väder. Men det finns även andra alternativ för dig som vill spendera minsta möjliga tid på underhåll av tralldäcket och istället ligga i en solstol och bara njuta av din altan. Att välja det bästa trallgolvet för just din uteplats är viktigt men inte alltid så lätt. För att göra valet lite lättare har vi på HORNBACH sammanfattat de olika trallgolvens egenskaper och vad du ska tänka på när du ska köpa trall. Ett vanligt material som är ett billigare alternativ är trall av furu. Det är även ett trallgolv som endast kräver lättare underhåll och som genom impregnering skyddas mot röta och svampangrepp

Tryckimpregnerad trall

Förutom det visuella uttrycket så är det viktigt att tänka på att köpa trallvirke i trä som är tryckimpregnerat, så att det står emot väder och vind året om. Ett altangolv i tryckimpregnerad trävirke är i det närmaste underhållsfritt om det läggs på rätt sätt. Vill du att din trätrall ska hålla en lång livslängd så är det ändå att rekommendera att du behandlar trallvirket med olja samt att du regelbundet tvättar din trätrall. Behandlar du din trätrall med olja eller lasyr behåller trävirket sitt fräscha utseende, samt att oljan motverkar sprickbildningar och andra förändringar i trätrallen.

Trall Thermowood

Trallgolvet Thermowood är också gjort av furu men har genom värmebehandling fått andra egenskaper som är perfekta för det svenska vädret. Trallen har inte bara fått sin vacker djupa färg efter behandlingen, träet suger även upp mycket mindre vatten och är därmed mycket motståndskraftig mot rötangrepp. Även krympning och svällning av trallen minskas med upp till 70% tack vare värmebehandlingen. Om du vill ha ett tralldäck som ger ett exklusivt intryck är Thermowood det rätta valet för dig. Thermowood är dessutom ett miljövänligt alternativ till tropiska träslag.

Sibirisk Lärk

Om man önskar lite mer naturlig trallvirke utan kemiska tillsatser, så är sibirisk lärk ett utmärkt val. Träslaget är naturligt motståndskraftigt mot fukt på grund av sitt höga hartsinnehåll. Dessutom har sibirisk lärk en fantastisk gyllengul färgton som med tiden bleknar till en stilfull silvergrå nyans.

Trall Bangkirai

Ännu ett mycket tåligt och lättskött material som passar utmärkt som altangolv är Bangkirai som är ett hårdträ. Det är ett passande val av trall tack vare sin slitstyrka, hållbarhet och väderbeständighet. Bangkirai trall klarar sig även utan ytbehandling.Ytterligare en aspekt är ju själva användningsområdet, till exempel vill man kanske undvika att någon halkar om man lägger trallvirke runt en pool eller badtunna. I de fallen kan ett räfflat trallvirke, så kallad tralldecking, vara det bästa valet. Räfflat trallvirke eller trätrall minskar helt enkelt risken att ytan blir hal när den är fuktig - och dessutom ger den golvet på din uteplats ett spännande visuellt uttryck.

Hos oss hittar du inte bara trätrall, utan allt material du behöver för att skapa ditt perfekta trallgolv. Med både kraftiga stolpar och reglar i tryckimpregnerat trallvirke så kan du skapa stadiga konstruktioner som håller år efter år! Söker du mer inspiration på hur din altan ska se ut och vilket trallvirke du ska välja, läs då vår guide " Så väljer du rätt sorts trall till altan".

Köp trätrall och starta ditt projekt idag!

Köp ditt trallgolv direkt på nätet i HORNBACHs webbshop eller utnyttja vår service " Reservera och hämta" för att reservera ditt trallvirke på webben. Vi plockar sedan ihop den åt dig i ditt valda varuhus och du kan hämta ut den redan fyra timmar senare!Oavsett hur du vill handla så kan vi på HORNBACH garantera en sak: Det är alltid lågt pris på trätrall och trallvirke i HORNBACHs webbshop! Det tar vi i hand på!

Du kanske också är intresserad av

upp