0 Önskelista 0 Varukorg
Hornbach Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2022-11-28 klockan 18:29. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Bensingräsklippare


17 resultat
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenTillfälligt ej reserverbar
Tips & råd
Allt du behöver veta om bensingräsklippare

Allt du behöver veta om bensingräsklippare

Har du en större gräsmatta så passar en bensindriven gräsklippare bra. De är ofta mycket kraftfulla. Tack vare sina höga varvtal kan de även klippa högt gräs. De är inte beroende av batteriladdare och strömanslutningar - ...mer

Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenKan ej reserveras
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Köp på webbenReservera & hämta
Gräsklippare MTD SMART 51 BO
2595,00 kr * / st
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Bensingräsklippare MTD 51 BC
MTD
3495,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Gräsklippare WOLF-GARTEN A530
WOLF-Garten
7995,00 kr * / st
Köp på webbenKan ej reserveras
17 av 17 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Köp gräsklippare med bensin på Hornbach.se

Sommaren är den tid på året då vi njuter som mest av vår trädgård men det är också den årstiden då den kräver som mest arbete. Har du en stor gräsmatta på tomten, som dessutom är lite kuperad så behöver du en stark klippare. En gräsklippare med bensin förknippas ofta med att vara svårstartad och tung, en otymplig maskin. Detta är inte riktigt sant. Idag är marknaden fylld av självgående gräsklippare, det vill säga att den tar sig fram av sig själv. Dessutom är många modeller av bensin gräsklippare utrustade med en elstart, du startar din bensingräsklippare med endast ett knapptryck. En bensindriven gräsklippare är tuffast i sin kategori och inga hinder är för stora för en bensingräsklippare!

Bensin gräsklippare

Vilken gräsklippare på bensin ska jag köpa?

Innan du bestämmer dig för vilken bensingräsklippare du ska köpa, bör du ställa dig själv några frågor. Vilka behov har du och din trädgård? Hur tung klippare orkar du hantera? Ska det vara en självgående gräsklippare och ha elstart? Hur stor är din gräsmatta? Köp inte en mer kraftfull gräsklippare än vad du behöver. En större klippare med mer kapacitet och större motor förbränner mer bensin, och avger då mer avgaser och miljögifter.

Genom att besvara dessa frågor har du kommit en bit närmare att köpa din motorgräsklippare:

  • Hur tung är maskinen, orkar du hantera den?
  • Går handtaget att reglera så att det passar dig? Du ska kunna skjuta på din bensingräsklippare när det behövs.
  • Hur vill du ta hand om det gräs som är klippt? Vill du ha en gräsklippare på bensin med en uppsamlare, multiclip eller sidoutkast?
  • Går det att få tag på reservdelar, filter och tändstift till motorgräsklipparen?
  • Är gräsklipparen självgående eller drivs den manuellt?

Hur fungerar en bensindriven gräsklippare?

Som du hör på namnet så drivs gräsklipparen av bensin och uppfattas kanske inte som speciellt miljövänlig eller hälsosam. Men idag kan du köpa miljöbensin, ett bättre alternativ för både inandningsluften och miljön. Bensingräsklipparen är en tuff maskin som tar sig igenom både högt och blött gräs. Så med andra ord så tar inte bensingräsklipparen illa upp om du skulle hoppa över en klippning någon gång. En bensindriven gräsklippare är en bastant maskin, den väger mycket och kan i många fall bli svårmanövrerad. Men låt inte detta skrämma dig, många klippare idag är självgående gräsklippare. Det betyder att med motorns hjälp så driver klipparen sig själv framåt.

En gräsklippare på bensin låter mycket högt, så att bära hörselskydd och även ordentliga skor när du klipper din gräsmatta är nödvändigt. Bensin gräsklippare är både tung och i vissa fall svårmanövrerad, så här är det extra viktigt att du köper en bensinklippare som är ergonomisk för dig. Det är viktigt att handtaget går att justera så att det passar dig höjdmässigt.

Vill du ha fler råd och vägledning i ditt köp av en ny bensindriven självgående gräsklippare så ska du läsa vår rådgivning om Allt du behöver veta om bensingräsklippare.

Skötsel av en bensindriven gräsklippare

En bensinklippare är utrustad med en motor och denna är viktig att underhålla, för att klipparen ska få en lång livslängd. Det är viktigt att du kontinuerligt byter ut slitningsdelarna, som tändstift och luftfilter. Glöm inte att regelbundet göra oljebyten och använda fräsch bensin. En självgående gräsklippare kan också behöva en mer djupgående service och andra detaljer i motorn kan behöva repareras, då kan du behöva lämna in din bensindrivna gräsklippare till en verkstad.

Handla din självgående gräsklippare på webben

På HORNBACH har vi ett stort utbud av olika bensindrivna självgående gräsklippare, du kan köpa en klippare som passar dig och din trädgård. Skippa besväret med att transportera tunga kartonger, köp din bensinklippare i HORNBACHs webbshop och få den levererad direkt hem till dig. Betala inte för mycket! Med vår prisgaranti kommer du alltid handla till ett lågt pris hos oss, vi prismatchar beloppet och drar av ytterligare 10% när du köper din bensinklippare hos oss.

Har du fortfarande inte bestämt dig för vilken gräsklippare du ska köpa? Här kan du se alla modeller av gräsklippare som du kan köpa på HORNBACH – hitta din nya trädgårdshjälpreda nu!

upp