0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-09-27 klockan 12:37. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Elgräsklippare


15 resultat
Köp på webbenReservera & hämta
Gräsklippare BOSCH ARM 32 1200W
Bosch
(10)
1245,00 kr * / st
Köp på webbenTillfälligt ej reserverbar
Köp på webbenReservera & hämta
Tips & råd
Allt du behöver veta om elgräsklippare

Allt du behöver veta om elgräsklippare

Klassikern hos många husägare med mindre trädgårdar är den eldrivna gräsklipparen. Här tittar vi närmare på hur det kommer sig att den är så uppskattad - och vilka fördelar du får med en sån maskin. Givetvis går vi även ...mer

Köp på webbenReservera & hämta
Elgräsklippare EINHELL GC-EM 1032
Einhell
(6)
999,00 kr * / st
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Elgräsklippare MAKITA ELM 3720
Makita
(6)
1795,00 kr * / st
Webbköp f.n. ej möjligtTillfälligt ej reserverbar
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Tips & råd
Att tänka på när du klipper gräsmattan

Att tänka på när du klipper gräsmattan

Det krävs mer än bara gödsel och vatten för att din gräsmatta ska må bra, du måste också klippa den på rätt sätt. Här kan du läsa om hur den ska klippas, när detta ska ske och hur ofta.

Gräsklippare BOSCH ARM 34 1300W
Bosch
(35)
1839,00 kr * / st
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Tips & råd
Så väljer du rätt sorts gräsklippare

Så väljer du rätt sorts gräsklippare

En gräsklippare köper man inte på nytt varje år. Därför bör man noga tänka igenom vilken modell som passar bäst för ens egna behov innan man beslutar sig för att köpa. Här har vi sammanställt den information och de hjälp ...mer

Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
15 av 15 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Elgräsklippare"

Köp elgräsklippare & elektrisk gräsklippare på HORNBACH

Det ska vara bekvämt och roligt att klippa gräsmattan, då behöver du en lätthanterlig klippare som inte krånglar. En elektrisk gräsklippare kan du alltid lita på! Den är förhållandevis tyst, lätt att manövrera och enkel att starta. Dessutom är den elektriska gräsklipparen miljövänlig och du slipper gå efter din klippare omgiven av avgaser. På HORNBACH har vi ett brett utbud av gräsklippare på el från kända varumärken som Gardena, Bosch, Makita och Flyma.

Så fungerar en elektrisk gräsklippare

En elektrisk gräsklippare är optimal att använda i mindre trädgårdar, på upp till 500 m². Som du hör på namnet så drivs en elgräsklippare av ström. Du behöver alltså ha en förlängningssladd ansluten till klipparen medans du klipper din gräsmatta. Denna bör inte vara längre än 20-25 meter och med fördel ha en stark färg, så du enkelt kan urskilja den i gräset. Är din trädgård kuperad eller innehåller många små planteringar och rabatter så är det lätt att missa vart man har sladden till slut. Det händer givetvis att man av misstag klipper av strömsladden till sin elektriska gräsklippare, därför är det mycket viktigt att ha en jordfelsbrytare installerad.

Elgräsklippare

Både chassit och hjulen på de allra flesta elektriska gräsklippare är delvis tillverkade av plast, detta innebär att maskinen är oerhört lätt viktmässigt. Klipparen blir då lätt att manövrera men även att förvara. Tack vare sin låga vikt så är en eldriven gräsklippar tacksam att transportera och förflytta. Du behöver inte heller vara orolig att det ska läcka olja eller bensin när du transporterar en elgräsklippare.

Elgräsklippare eller bensin?

Förutom hur klipparen drivs framåt så fungerar en elgräsklippare på samma sätt som en bensindriven, och du ska ställa dig samma frågor oavsett vad för slags gräsklippare du väljer. En eldriven gräsklippare är inte lika stark som en bensindriven klippare. Skulle gräset vara för högt finns det en risk att din elektriska gräsklippare inte orkar och istället klipper ojämnt eller rentutav stannar. Det bästa för en gräsklippare på el är därför att du klipper din gräsmatta regelbundet och håller samma höjd på gräset.

Klippbredd:

Hur brett knivarna kan klippa i ett enda svep. Bredden varierar mellan olika gräsklippare, men ligger vanligtvis mellan 35–56cm. Ju större klippbredd desto snabbare går det att klippa gräsmattan. Glöm inte att också titta på hur långt ut knivarna når, ju längre ut till kanten på klipparens chassi de når desto närmare buskar, husväggar och annat kommer de åt att klippa. Detta gräs får du annars gå efter med en trimmer och klippa.

Klipphöjd:

Hur kort din elgräsklippare klipper gräset. Det här är oftast justerbart mellan 2–6cm, men de exakta måtten varierar. Hur det justeras varierar också, vissa elektriska gräsklippare kräver att du ställer in höjden manuellt för varje hjul medan andra kan reglera höjden på en och samma spak.

Ergonomi:

Att klippa gräset kan vara ett tufft arbete, speciellt om den eldrivna gräsklipparen inte är bekväm att köra! Ett justerbart handtag är att föredra, särskilt om det är flera personer i olika längder som ska köra elgräsklipparen. Ljudnivå och vibrationer är två andra saker du också bör ha i åtanke när du väljer din elektriska gräsklippare.

Hitta rätt elgräsklippare för dig

Har du tröttnat på att skjuta klipparen framför dig? I vårt breda sortiment av elgräsklippare hittar du en eldriven gräsklippare som svävar. Den elektriska gräsklipparen svävar över gräsmattan på en luftkudde. Den rör sig i sidled och med sin runda form tar den sig enkelt in under hängande buskar. En svävare från FLYMO kan med andra ord bespara dig från att gå runt tomten efteråt med en grästrimmer. Ett annat alternativ är en elgräsklippare som är självgående. Med en självgående elgräsklippare slipper du trycka klipparen framför dig, utan hjulen driver den framåt av sig själv.

Vill du ha fler råd och mer vägledning i ditt köp av en elektrisk gräsklippare? Då hittar du det i vår guide " Allt du behöver veta om elgräsklippare" tillsammans med tips på hur du underhåller din elektrisk gräsklippare. Här orienterar vi dig också runt bland de alternativ som din elektriska gräsklippare kan göra med det klippta gräset. Ska det ligga kvar på gräsmattan eller tas om hand?

Handla gräsklippare med el på nätet

Söker du en lätthanterlig klippare till ett bra pris, då är det en elgräsklippare du ska ha! På HORNBACH kan du köpa elektriska gräsklippare i olika prisklasser och med olika egenskaper som passar till alla typer av trädgårdar. Köp din elgräsklippare på HORNBACH.se och få den hemlevererad redan efter ett par dagar. Då slipper du själv att hantera en stor och otymplig kartong, allt blir istället smidigt och enkelt.

Har du fortfarande inte bestämt dig för vilken gräsklippare du ska köpa? Här kan du se alla modeller av gräsklippare som du kan köpa på HORNBACH – hitta din nya trädgårdshjälpreda nu!

upp