Ta ett iskallt grepp om vintern – med våra snö- & halkprodukter!

0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-12-05 klockan 12:59. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Åkgräsklippare & gräsklippartraktorer


6 resultat
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Tips & råd
Ska jag välja en trädgårdstraktor eller åkgräsklippare?

Ska jag välja en trädgårdstraktor eller åkgräsklippare?

Klippa gräset! Gör din trädgård till en körbana. Med trädgårdstraktorer och åkgräsklippare är det lekande lätt att bli klar med stora ytor. Hoppa på, kör iväg, styr och det allra bästa: ha riktigt roligt i arbetet – yipp ...mer

Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Släpvagn Poly Cart 226L
3095,00 kr * / st
Köp på webbenKan ej reserveras
6 av 6 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Åkgräsklippare & gräsklippartraktorer "

Köp åkgräsklippare & trädgårdstraktor på HORNBACH.se

Har du en stor tomt med gräsmatta som ska klippas så är en åkgräsklippare eller trädgårdstraktor ett bra val. Att klippa en stor gräsmatta för hand kan vara både mycket ansträngande och tidskrävande, detta slipper du om du köper en åkgräsklippare! Men en gräsklippartraktor kan användas till så mycket mer än endast gräsklippning. Du kan köpa olika tillbehör för din traktorgräsklippare som släpkärra, snöplog, gårdskratta eller snökedjor och då har du enkelt förvandlat din gräsklippare till ett helt annat trädgårdsredskap.

Åkgräsklippare

Åkgräsklippare vs trädgårdstraktor

Den stora skillnaden mellan en åkgräsklippare och en trädgårdstraktor är vart klippaggregatet sitter. På en åkgräsklippare sitter klippaggregatet i fronten, det kallas frontmonterad. Medans en trädgårdstraktor oftast har klippaggregatet monterat under föraren, då kallas det mittmonterad. En åkgräsklippare som är frontmonterad är lämplig då din trädgård innehar mycket växter och andra hinder, då är det lättare att komma åt dessa ytor.

Med en frontmonterad åkgräsklippare kommer din gräsmatta bli mer prydligt klippt, då klippaggregatet klipper gräset innan det plattas till av hjulen på åkergräsklipparen.

Fördelen med en trädgårdstraktor är att de kan användas till mer än att endast klippa gräset, du kan koppla på andra redskap till dem. Har du en stor trädgård så finns det med all säkerhet tillfällen då du skulle behöva frakta saker, skotta snö eller jämna till en trädgårdsgång. Det kan du enkelt göra, utan ansträngning med din trädgårdstraktor. Koppla bara till en kärra, snöplog eller gårdskratta så har din trädgårdstraktor förvandlats från gräsklippare till ett annat användbart trädgårdsredskap. Detta är en aspekt som du bör väga in när det är dags att köpa åkgräsklippare eller trädgårdstraktor.

Åkgräsklippare för stora ytor

Så fort vårsolen kommit fram börjar gräset ta fart och under högsommaren kan du behöva klippa din gräsmatta två gånger i veckan. Har du då en stor tomt kan detta vara ett tidskrävande arbete, men med en åkgräsklippare eller trädgårdstraktor kommer arbetet gå både smidigare och snabbare. Klippbredden på ett klippaggregat varierar ofta mellan 85–125cm. En bred klippbredd rekommenderas till dig med stor gräsmatta, då jobbet blir gjort snabbare. En smal klippbredd rekommenderas till dig som har en liten tomt med en del hinder eftersom du då smidigt kan manövrera runt dessa.

Vilken åkgräsklippare ska man köpa?

Åkgräsklippare och trädgårdstraktorer drivs vanligtvis med bensin, men det finns även batteridrivna alternativ. Fördelen med en batteridriven åkgräsklippare är att den är tystare, billigare och släpper inte ut några avgaser. Om du har en riktigt stor tomt rekommenderas dock inte en batteridriven åkgräsklippare eftersom körtiden på dessa är mycket kortare jämfört med en bensindriven modell.

Om du har en tomt som är ojämn och du planerar att använda din traktorgräsklippare för fler användningsområden, exempelvis snöplogning, rekommenderas en kraftigare modell, för att gräsklippartraktorn helt säkert ska klara av det. Här rekommenderas en fyrhjulsdriven snarare än en tvåhjulsdriven. En tvåhjulsdriven kan du välja om du har en plan gräsmatta och inte planerar använda klipparen till något annat. Kommer din trädgårdstraktor att användas under vinterhalvåret kan det vara en bra idé att köpa en med kraftiga strålkastare, då mörkret faller tidigt denna årstiden. En annan sak att tänka på är sätet. Är ni flera personer som kommer att köra traktorgräsklipparen så är det en fördel om man kan justera sätet efter föraren.

Vill du ha mer inspiration innan du köper åkgräsklippare så får du det i vår guide: Ska jag välja en trädgårdstraktor eller åkgräsklippare?

Handla åkgräsklippare & trädgårdstraktor på HORNBACH

När det är dags att köpa en åkgräsklippare eller trädgårdstraktor ska du vända dig till HORNBACH. Vi har ett brett utbud av både traktorgräsklippare men även tillbehör för traktorgräsklippare. Vi garanterar dig produkter från välkända varumärken som MTD och JONSERED men även åkgräsklippare och trädgårdstraktorer till ett lågt pris. Med vår lågprisgaranti garanterar vi dig bästa priset på marknaden! Beställ din åkgräsklippare på webben så slipper du ombesörja transporten hem av din nya trädgårdstraktor – enkelt och smidigt!

Har du fortfarande inte bestämt dig för vilken gräsklippare du ska köpa? Här kan du se alla modeller av gräsklippare som du kan köpa på HORNBACH – hitta din nya trädgårdshjälpreda nu!

upp