0 Önskelista 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2023-09-21 klockan 14:33. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Handgräsklippare


7 resultat
Köp på webbenReservera & hämta
Cylindergräsklippare GARDENA 400
Gardena
(26)
1338,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Cylinderklippare EINHELL GC-HM 300
Einhell
(3)
949,00 kr * / st
Köp på webbenReservera & hämta
Tips & råd
Att tänka på när du klipper gräsmattan

Att tänka på när du klipper gräsmattan

Det krävs mer än bara gödsel och vatten för att din gräsmatta ska må bra, du måste också klippa den på rätt sätt. Här kan du läsa om hur den ska klippas, när detta ska ske och hur ofta.

Köp på webbenKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
Webbköp ej möjligtKan ej reserveras
Köp på webbenKan ej reserveras
7 av 7 resultat har visats
Sida 1 av 1
Kategorier inom samma överkategori

Populära varumärken inom kategorin "Handgräsklippare"

Köp handgräsklippare & cylindergräsklippare på HORNBACH.se

Är du en miljömedveten villaägare som inte har en så stor gräsmatta, då är en cylindergräsklippare det rätta valet för dig! Även om du har en annan sorts gräsklippare för att klippa större delen av din gräsmatta så kan handgräsklipparen användas som ett komplement, på de ställen där inte din större gräsklippare kommer åt. Handjagaren är en tystgående klippare som inte släpper ut några avgaser i naturen. Din gräsmatta klipps på ett skonsamt sätt, samtidigt som du får en uppfriskande promenad runt om i din trädgård.

Vilken handgräsklippare är bäst?

En cylindergräsklippare lämnar bäst resultat när den klipper i torrt gräs. När du skjuter din cylindergräsklippare framför dig så snurrar cylindern med sina vassa knivblad och klipper gräset framför dig, så var säker på att det inte ligger något ömtåligt i din väg! En handgräsklippare skär av grässtråna istället för att slå av dem som övriga modeller av klippare gör. Klipphöjden är något som du kan ställa in även på en handjagare. Klippbredden skiljer sig åt mellan olika maskiner. De smalaste klipper 30cm i bredd, medan exempelvis Gardena 400 klipper 40cm i bredd. De flesta cylindergräsklippare kommer med stora hjul, detta gör dem lättare att köra och manövrera på gräsmattan. Det finns två olika varianter på hur cylindern på din handjagare kan fungera.

Handgräsklippare & cylindergräsklippare

Friktionsfri handgräsklippare

Den kan vara friktionsfri, vilket innebär att knivarna inte går emot bottenplattan som på en klassisk handjagare utan roterar fritt. Detta i sin tur betyder att den manuella gräsklipparen blir både tystare och lättare att skjuta framför sig. För att detta ska fungera smidigt så krävs det dock att avståndet mellan cylindern och bottenplattan är perfekt inställt. Är avståndet för långt mellan knivarna och bottenplattan försämras klippningen. Dessutom kan knivarna på cylindern behöva slipas eller bytas ut eftersom de inte är självslipande som på en klassisk cylinderklippare.

Välj rätt cylindergräsklippare

Med en handjagare klipper du med fördel din gräsmatta regelbundet. På så sätt kommer gräset alltid att hållas kort och du kommer att få en välskött trädgård. På HORNBACH kan du köpa din handgräsklippare med gräsuppsamlare. Välj själv om du vill samla upp ditt gräs eller låta det falla tillbaka ner på gräsmattan och bli näring för din gräsmatta. Skulle du ha en kuperad trädgård så kan du köpa en cylindergräsklippare med batteridrift. Då driver klipparen sig själv och du håller endast i handtaget och manövrerar maskinen. Hur stor gräsmatta rekommenderar man då för en handjagare? Vi skulle säga att det beror på hur mycket motion du vill ha! Många som har en tomt på mellan 50-200 m² väljer en cylindergräsklippare.

Köp din handjagare på webben

Nu kan du slippa hörselkåpor, skarvsladdar och avgaser! När du köper en cylindergräsklippare får du inte bara en noggrann och kortklippt gräsmatta, utan även lite uppfriskande motion. På HORNBACH köper du cylindergräsklippare från välkända varumärken som Gardena, Bosch och Pattfield. Köp din handjagare direkt på HORNBACH.se och få din handdrivna gräsklippare skickad direkt hem till dig – enkelt, snabbt och smidigt!

Har du fortfarande inte bestämt dig för vilken gräsklippare du ska köpa? Här kan du se alla modeller av gräsklippare som du kan köpa på HORNBACH – hitta din nya trädgårdshjälpreda nu!

upp